תהיות..

תהיות..

*** האם נדודי שינה, או בהגדרה מדויקת יותר "הפרעות שינה" זו הגדרה ששמורה רק לסובלים אותה באופן כרוני (או שהההפרעות הופסקו באמצעות כדורים) או אם יום אחד לא הצלחנו להירדם, יש לנו הפרעה. אני מניחה שאם מדובר בתקופה, זה כן בעייה כי זה דורש טיפול. אפילו דברים קטנים, כמו מחשבות טובות, מציאת הדבר שיגרום לא לחשוב, כתיבה, תחביבים.. רוב ההפרעות הן סימפטום למתח, כאב, לחץ. וברוב המקרים הן ניתנות לטיפול. אז למה אני חוששת מלטפל? אולי לאבד את החופש והשקט שנותנות השעות האלה? *** האם אני חולמת? אומרים שאנשים חולמים בין 5 ל7 חלומות בלילה. אך לפעמים קורה שאני ישנה כל כך חזק ואני לא זוכרת אפילו שאריות של חלומות. האם חלמתי או לא? ואם כן, האם אחלום שוב על אותם הדברים? האם החלומות הולכים לאיבוד בלילות שישנים כל כך חזק? *** לפעמים החלומות שלי כל כך מוזרים שאין סיכוי שיקרו ביום יום, ומצד שני, לפעמים הם על דברים שקרו לי יום לפני או בשבוע האחרון. אילו חלומות אני יותר מעדיפה, אלו מעניינים יותר, אילו אני זוכרת יותר? או שזה בכלל לא קשור לזיכרון? מה דעתכם?

שינה וחלומות

כבר הזכרתי כאן שלפני בערך שנתיים הייתי בהרצאה על שינה וחלומות. נדמה לי שבאותה הרצאה, נאמר שהחלומות נחלמים בין 10% ל 15% מזמן השינה. והם בדרך כלל נחלמים בשעות הבוקר המוקדמות דווקא, לפני ההתעוררות. אכן יש אנשים שלא זוכרים כלל את החלומות שלהם אבל אין אנשים שלא חולמים. יש אומרים ששינה זה סוג של מוות, כי בזמן החלום הגוף נשאר ללא תזוזה. יש עוד תסמינים פיזיולוגיים שמעידים על כך שהאדם חולם כמו תנועות עיניים מהירות (שנקראות בשפה מקצועית יותר: REM). בדרך כלל ממליצים לכתוב את החלום ישר איך שמקיצים ממנו וככה לזכור אותו. אצלי לעומת זאת קורה שכשאני מתעוררת אני בכלל לא זוכרת מה חלמתי ובמשך היום קורים דברים שמזכירים לי את החלום. או שאני רואה איזה חפץ או משהו שהיה בחלום ואז אני נזכרת. אבל קורה גם לפעמים שאני מתעוררת מחלום ומחליטה לכתוב אותו בבוקר אחרי שכבר אקום לגמרי מהשינה אבל אז בבוקר, אני כבר לא זוכרת אותו. אני חושבת שחלום הוא תמיד מציאותי. גם אם לכאורה קורים בו דברים שלא יכולים להיות במציאות. החלום מורכב מסמלים. כל אחד והסמלים שלו. תעופה למשל היא סמל לחופש אצלי. חלום על אש זה סמל למשהו מאוד עצום ומשמעותי שקורה לי. (פעם חלמתי שאני מתווכחת עם אבא שלי על משהו ותוך כדי כך הוא עושה משהו שגורם לפריצת אש. במקרה הזה האש היתה סמל למתח, להט הוויכוח מה שנקרא).. אלה כמובן דוגמאות אבל חלום בכללותו הוא דבר שמורכב מסמלים.

עוד משהו ששכחתי..

לגבי מחשבות טובות, הן לא בהכרח עוזרות להרדם. לפעמים אני לא מצליחה להרדם דווקא בגלל שאני שקועה יותר מידי במחשבות טובות. :)

היי, בקשר לחלומות אני יודעת

שיש זמן מסויים שחולמים אותם ובמצב מסויים של המוח. אם ישנתי ממש חזק אני לא זוכרת אפילו טיפה, כך שיש בעייתיות לזכור, ואין דברים שמזכירים לי את החלום. ובקשר למחשבות? אצלי בדרכ שאני עוסקת במחשבות טובות הן כן מרדימות אותי, כי מאלה אני יוצרת לי חלום דמיוני, ונרדמת איתו. אמרו לי פעם, או שקראתי איפה שהוא, שההבדל בין שינה בלילה וצהריים, שניתן להחליט על מה לחלום בצהריים (לא נראה לי שידעו על חלומות צלולים) אבל דמיון הזה עוזר לי להירדם כי הוא מורכב מהדברים הטובים שחשבתי עליהם.

JCD

New member
חלומות

שמתי לב שככול שאני ישנה יותר חזק, אז אני זוכרת פחות חלומות. האם החלומות הולכים לאיבוד? אני חושבת שבמידה מסויימת כן. אומנם אנחנו עדיין חולמים, אבל אנחנו מאבדים את החלום- אנחנו לא זוכרים אותו, לא מרגישים את התחושה שמתלווה אליו ומתפוגגת אט אט מותירה לנו זכרונות, רמזים.. כמו הניחוח המשכר של השוקולד שנשאר הרבה אחרי הקוביה האחרונה... נשארים ללא החוויה, ללא הערך המוסף. כי מלבד מה שנותן לנו החלום באותו הרגע שאנו חולמים אותו, יש גם את התחושה של אחרי- כשזוכרים את החלום. עצם העובדה שחלמתי חלום כזה וכזה מעוררת בי תחושות- תחושת פליאה, עונג, או תחושת בהלה. לזכור חלום גם יכול לגרום לנו לחשוב,להבין. גם אם לא באותו הרגע.גורמת לנו לראות דברים שנעלמו מעיננו קודם וכך פותחת לנו דלתות... כשאנו לא זוכרים את החלומות החלק הזה שלהם הולך לאיבוד. וזה באמת אובדן, לא? *** אני מרגישה שהפעם השינה באמת באה, אז אמשיך את התשובה אחר-כך ***
ליל חלומות קסומים לכולם
מדליקה
ב-
ל-
שעומדת בפני סכנת הכחדה

למעלה