תהיות

popi199

New member
תהיות

יש לי חברה אנגליה שעכשיו נסעה לביקור מולדת והיא מספרת ששם יש ליגה שאפשר לשלוח סרטון וידאו של מקצה דראסז ומקבלים על זה ניקוד והכל, הכל כרגיל, לבוש, חוקים וכו...

אני תוהה אם דבר כזה היה יכול להתאים לארץ...

jgut

New member
בענף בו אני רוכבת

זה היה יכול לעבוד בתיאוריה, אך לא באופן מעשי.
בתיאוריה חלק מהמקצים ניתן לשפוט לפי וידאו, כי השופט\ים יושבים בנקודה מסויימת ומסתכלים על הסוס מאותה נקודת מבט. במקצים אחרים הם מסתכלים על כמה רוכבים במקביל ומשווים בינהם.
זה לגבי התיאוריה.

במעשי זה לא היה עובד אצלנו, כי לדעתי להרבה אנשים חשובה החוויה בתחרויות. כל הקטע של המפגש עם סוסים ואנשים אחרים הוא חלק מהכיף. בנוסף יותר קל להציג סוס בבית בתנאים סטרילים, מאשר להתמודד איתו במסגרת של תחרות עם כל ההפרעות מסביב. אני חושבת שההתמודדות הזאת היא חלק מהעניין.

fliperit

New member
אני מסכימה

בעיני תחרות וידאו מפספסת את העניין של תחרות בכמה בחינות:
- רוכב יכול לעשות את המסלול כמה פעמים שרק ירצה עד שיצליח להוציא מהסוס 100%
- אין את המפגש עם סוסים ורוכבים מחוות אחרות (שבעיני הוא משמעותי מאוד ליצירת ענף תחרותי יציב)
- אין האווירה (שאני אוהבת בדרך כלל) של תחרות. למשל, ראיתי את הדרבי מארה"ב בשידור ישיר באינטרנט. זה היה כיף, אני לא אשקר, אבל זה לא קרוב לחוויה של להיות שם
- שלא לדבר על האפשרות של עריכת סרטונים, שמקשה על קביעה מה אמיתי ומה פחות (בהנחה שלא יישב מומחה בכל צוות שיפוט לקבוע איזה סרטון ערוך ואיזה לא)

giri

New member
אני מסכימה

במיוחד שבתחרות חלק מהעניין הוא שאין אפשרות לנסות שוב ושוב, שזה לא ב"בית", ושהאווירה של התחרות מוסיפה מימד משמעותי של אתגר.

popi199

New member
תשמעו

לגבי עניין האווירה אני מבינה שזה יותר כייף, אם כי אם זה יהיה זול משמעותית יכול להיות שדווקא זה יכול לקרוץ לאנשים ואולי אפילו יותר אנשים יוכלו להשתתף.
לגבי זה שאפשר לעשות שוב ושוב לא נראה לי הגיוני שזה יהיה כזה פרוץ, אני אשאל את הבחורה שסיפרה לי על זה אבל אני סומכת על האנגלים שזה מסודר...אבל מה שאני חושבת שהסיבה שזה הכי לא יכול לקרות זה שאנשים רק יחפשו פריצות ואיך אפשר לסובב את החוקים.....

fliperit

New member
זה נכון שבד"כ האנגלים עושים מה שאומרים להם

אבל עדיין אי אפשר לסמוך על כולם שישמרו על החוקים רק כי אלה החוקים. אם אין דרך לגלות זיופים ופרצות, אין דרך למנוע אותם.

popi199

New member
אני אשאל על זה

אני אופתע אם זה רק בסמוך ואין איזה אכיפה. סתם בשביל העניין אני אברר על זה.

giri

New member
ומה דעתך על עניין האתגר שבהתמודדות עם היציאה?

עם הרעש, והמקום הלא מוכר וכו'?

kenz

New member
אני חושבת שאלו שתי תחרויות שונות

בתחרויות הרגילות יש את המקום הלא מוכר, ה"פעם אחת וזהו" וכל השאר, כמו במבחן בבית ספר שעליו מקבלים ציון.
התחרויות של הוידאו יכולות להיות המקבילות לעבודת הגשה.
את יכולה לעשות כמה פעמים שאת רוצה, ולהגיש את הוידאו הכי טוב, את והסוס לא בלחץ של זמן, של מקום חדש וכו', ולפעמים אפשר לראות את הרכיבה האמיתית (שהיא לא תחת הלחץ התחרותי). ולקבל עליה ציונים.

זה לא אותו דבר, ולא חושבת שיכול להחליף, אבל זה יכול להיות נחמד.

jgut

New member
אפשר לפתוח ליגה כזו פה בפורום

popi199

New member
באמת היום שאלתי אותה

וזה בדיוק מה שזה.
היא אמרה שזה בשביל לקבל שיפוט ואז היא לא רואה טעם לעשות שוב ושוב כי את רוצה שיראו את הרכיבה שלך ולקבל שיפוט אמיתי.
אבל באמת אפשר לעשות שוב ולשלוח את ההכי טוב.

popi199

New member
אני חושבת שאין תחליף לזה

אבל מצד שני לי אין אפשרות לנסוע לתחרויות כי הכל נורא רחוק וזה יוצא ממש יקר, אם היה דבר כזה יכול להיות שזה היה אופציה טובה בשבילי לקבל פידבק משופטים על הרכיבה.
אני חושבת שיכול להיות עוד אנשים מהדרום עם בעיה כזו...אולי.

אגב אצל הסוס שלי דווקא התחרות וההתרגשות משפרת ביצועים, בבית הוא מאוד ישנוני וכבד ובתחרויות עם כל ההתרגשות הוא מתנפח ונראה פי כמה יותר טוב, אז לפעמים זה עובד לשני הכיוונים.

למעלה