תהיות....

HassiD

New member
תהיות....

אני כעת שומע את הספר השני, ועלו בי כמה תהיות.... אז ככה:

1. האם יכול להיות שהקסם אקספליארמוס הוא קצת מורחב יותר? יכול להיות שבמקום "לחש לפריקת היריב מנשקו/שרביטו", זה "לחש להעפת דברים מהידיים ואם זה במקרה שרביט אז גם לקיחת בעלות עליו"?

2. למה לכל הרוחות והשדים, האגריד לא יכל לדבר עם הרעגוג ולשאול אותו מי אותה חיה שהורגת אנשים והוא מפחד ממנה (בשתי הפעמים בהם נפתח חדר הסודות) ולסיים עם הדבר הזה, ובמקום זה, הוא שולח את הארי לעקוב אחרי העכבישים רק אחרי שמליון אנשים נפגעו?

3. עד כמה אדיוט יכול להיות שר הקסמים? יש רציחות בבית-הספר, והוא "מסתפק" בשליחת מישהו לאזקאבאן בלי שום הוכחה? אני לא מדבר על זה שהוא שולח אדם חף-מפשע לעבור עינויים (אחרי הכל אזקאבאן זה לא רק כלא...), אלא הוא גם לא מונע את הרציחות, אז מה הקטע? בנוסף, הוא נותן למאלפוי להשעות את דאמבלדור בלי להכניס במקומו אך אחד? הרי יש לו יכולת להתערב (אנחנו רואים את זה יפה מאוד בספר החמישי), וברור שעדיף שיהיה מישהו מאשר אף אחד, כי כל קוסם נוסף - זה בעצם עוד סיכוי להגנה...

4. רוחות רפאים, הם רוחות או לא? הם יכולים להחזיק דברים או לא? ז"א איך בדיוק מירטל משפריצה מים כשהיא קופצת לאסלה?

5. איך מירטל לא רואה את ג'יני כשהיא מגיעה לפתוח את חדר הסודות?

וסתם כך, במהלך שיטוטי באינטרנט, מצאתי את רשימת הטעויות הזאת... ותהיתי, זה מישהו מהפורום שכתב את זה? חלק מהטעויות הצחיקו אותי, כמו הפלייסטיישן....

תשובות

1. לא הבנתי את שאלתך. אקספליארמוס מעיף חפצים. שרביט, ספר. וטאבר. השרביט הבכור החליף בעלות, כי הוא שרביט בוגדני. הוא לא מפתח את ה"קשר" הזה עם הקוסם, הוא למעשה-"מחפש" את הבעלים החזק ביותר. הארי לקח את הבעלות עליו, כשהוא נאבק במאלפוי ועד כמה שזכור לי, המאבק היה פיסי בכלל.
2.האגריד שאל. הרעגוג מציין שהם לא סיפרו אפילו לו מי המפלצת כי הם לא מזכירים את שמה. סוג של אתה יודע מי-סטייל יצורים קסומים.
3. אידיוט? דוקא זה לא עיניין של אידיוטיות-הם לא היו קרובים למציאת התוקף-ו, טוב כן מחשיד שהתוקף מהפעם הקודמת עובד בהוגוורטס. והוא ניסה לא לעורר בהלה.
4.אין לו יכולת להתערב. נדמה לי שזה היה במשפט של הארי שמצויין שם שהם העבירו תיקון לחוק שיאפשר להם להתערב. (כפי שדמבו ציין, אילו סמכות לסלק תלמיד לא היה להם) פארג' ניסה לעצור את לוציוס. אבל הוגורטס הוא ככל הניראה בה"ס פרטי (יש להם מועצת מנהלים)-כאמור אין לו סמכות. (ובסוף נאמר שהמועצה חתמה על סילוקו של דמבו כי הם פחדו מלוציוס.)
5. היא משפריצה מים? תמיד הנלת שהיא פותחת את הברזים פשוט. בכל מקרה כניראה לרוחות יש סוג מסוים של-השפעה על הסביבה- פיבס זורק דברים. ניק כמעט בלי ראש-קיבל איכשהו את שיקוי הדודאים וכו'.
6. מריטל לא תמיד שם-לפעמים היא בצנרת למטה לפעמים היא מתברר, במקלחות של המדריכים. בקיצור..

HassiD

New member
ככה

1. זה מאוד נחמד, אבל לא מה שכתוב. ההגדרה של אקפליארמוס היא "כישוף פריקה מנשק", ולא "כישוף העפת דברים", משום מה - את זה אנחנו נאלצים להבין לבד אח"כ, אבל אני בחיים לא הייתי חושב שאני יכול להעיף "סתם" ברים לאנשים מהידיים...

2. ז"א היה לו רמז, והוא לא העביר את זה לדמבלדור? או למי שלא יהיה? ורק הארי היה צריך להבין את זה? נשמע לי קצת דחוק...

3. לא התכוונתי מהצד של לעצור מישהו, אלא מהצד של לצור מישהו כאשר אתה יודע שזה לא יפסיק את הרציחות, ולא מדובר כאן על "סתם גראפיטי" או משהו, שמקרה הכי גרוע, יעשו שוב, זה יכול להיות רצח, והוא מסתפק ב"לעשות הצגות כדי לשמור על מקומו"?

6. עדיין, בתור מי שגרה בשירותים, ונוהגת לעבור בצינורות שלו, הייתי מצפה שפעם אחת בחמישים שנה יצא לה לעבור ב"ברז האסור"...

ככה

1. הוא משמש כישוף פריקה מנשק כי הוא מעיף את השרביט מהידים. (אם משהו מיועד למשהו, זה לא אומר שלא ניתן להנדס אותו לשימוש אחר. סכין מיועד לחתוך סלט נגיד, אבל יש כאלה שישתמשו בזה לרצח. בסופו של דבר, זו פחות או יותר אותה פעולה, בשימוש/הקשר שונה)
2. איזה רמז היה לו? הרעגוג ציין שהאגריד שאל והוא לא היה מוכן לספר. התושפת של ה שאין לנקוב בשמו-זו תוספת שלי, לא של ערגוג.
3.תיראה, אני מבינה מה אתה אומר..ובסוף החפות מפשע של האגריד-איזו באמת הוכחה יש? (אלף אלפי הבדלות, אבל אם יש תופעת של אינוס קטינים ויש אחד שהואשם בפדופילה, גם אם עברו המון שנים מאז-והתופעות נפסקו, אם בטעות יהיו שוב ארועים-באמת תגיד שאין מה לעצור את זה שהואשם בזה פעם?)
6. אולי הברז והצינורות המדוברים מכושפים באיזה כישוף דוחה רוחות או משהו? (נדמה לי, שיש אזכור לזה שכתת שינוי צורה/לחשים מוגנת נגד הכניסה של פיבס לשיעורים) בכל מקרה ניראה לי מאוד הגיוני שסלוורין יחשוב על אמצעי זהירות כזה-אחרי הכל כל התוכנית המבריקה הזו תרד לטימיון אם אחת מהרוחות פשוט תשתעשה בלעבור דרך קירות.

לגבי הברז

לפי פוטרמור לא היו שם שירותים במקור והם נבנו מאות שנים אחר כך. צוין גם שם משהו לגבי זה שרידל לא היה הראשון שמצא את החדר

תשובה ל4

מירטל היא "רוח" אם תהיה רוח חזקה מספיק ובמיוחד בתוך צינור הזרם אוויר יגרום למים להשפריץ

Superboi

New member

הרוחות לא יכולות להזיז חפצים מוצקים, אבל כן גז ונוזלים.

N o R i K o

New member
OMFG

זה שמירטל לא הייתה אמורה למות כי היא ראתה את הבסיליסק דרך המשקפיים. החיים שלי הרגע נהרסו O_O

N o R i K o

New member
תירוצים תירוצים.

דווקא אני הייתי מצפה ממנה לענות: "המשקפיים הועילו למירטל ויצרו עבורה חדות ראייה ככה שהיא לא הרגישה אותם, ודווקא אם היא לא הייתה מרכיבה אותה כשהיא הייתה רואה את הבסיליסק היא לא הייתה רואה אותו טוב מספיק ורק מתאבנת. במקרה של קולין הוא שם לב לזכוכית שהפרידה בינו לבין הבסיליסק ולא 'לא הרגיש אותה' ולכן הוא התאבן ולא מת."
חוץ מזה הוא ראה אותו דרך המצלמה בכלל, לא זכוכית...
למיטב זכרוני.

את חושבת שזה מוזר??

נחשים חרשים! ע"פ העיקרון הזה הארי אולי היה יכול לתקשר אם נחשים אחרי, כי הוא הביט בהם-ואולי הם קוראים שפתים או משהו. אבל איך רידל תקשר עם הבסיליסק עם הבסיליסק לא ראה אותו? הוא הרי לא שמוע...

למעלה