תהיות

• פותח הנושא pro5
  • פורסם בתאריך

pro5

New member
תהיות

שלום רב, אני בן 28 לאחרונה עבדתי בבנק כ 3 שנים והתפטרתי מסיבות רבות ביניהן שכר עלוב, יחס גרוע, והתמקדות במכירות שלא ממש מתאימה לי. למדתי לתואר ראשון בתקשורת, תואר שלא ממש פתח בפני דלתות והחלטתי שאני מייעד את הקריירה לתחום הפיננסים. במהלך השנתיים האחרונות עברתי כבר עשרות ראיונות (גם בתקופה בה עבדתי) ו..כלום. אף אחד לא מוכן לתת הזדמנות, פעם בגלל שאיזו פסיכולוגית לא התרשמה, הרבה פעמים בשל חוסר נסיון (אני מנסה להתקבל למשרות פשוטות יחסית שמצריכות לימוד עצמי כמו בכל עבודה חדשה) הרבה פעמים בשל ביקוש מוטרף על מקום פנוי אחד וכו. אני אקדמאי! לומד לתואר שני במימון עם יכולות מגוונות והרבה מוטיבציה ללמוד ולהוכיח את עצמי. בכל מקום מצפים לנסיון ולא נותנים לי הזדמנות, אני כרגע מובטל כי פשוט לט יכולתי לשאת את העבודה הקודמת, הקריירה שלי אפילו לא התחילה ואני לא הופך לצעיר יותר. אין לי יותר מדי קשרים ואני שולח כמויות של קורות חיים (עברו חוות דעת חיובית). עברתי קואצ'ינג, אני בטיפול אצל פסיכולוג, הלכתי למכון להכנה למבחני מיון ומה לא עשיתי... במבחן התוצאה אין שום כלום ואני שואל מה עוד אני יכול לעשות שלא עשיתי?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
מציאת עבודה

איש יקר, נשמע שאתה עושה הכול ובכל זאת זה לא מצליח. קשה לאבחון דרך כמה מילים מדוע זה לא עובד. בדרך כלל משהו באופן בו קורות החיים שלך כתובים, באופן בו אתה מציג את עצמך, באופן בו אתה מתראיין - לא מעביר את המסר הנכון עבורך. אולי יש פער בין היכולת שלך ובין התפקידים שאתה מחפש ואנשים מתרשמים שזה לא יאתגר אותך. אולי הכיוון שבחרת לא מתאים והמעסיקים קולטים זאת, קשה לדעת. עבודת אימון או טיפול עם מישהו שמתמחה בזה יכולה להועיל. אני בטוחה שאי שם נמצאת העבודה שמתאימה לך.

הטיפול עוזר?

שלום לך @} לפעמים עושים משהו, והוא לא עוזר. למשל, אנשים שמתאמנים בחדר כושר, אבל כואב להם הגב. ואין שם מענה לזה. יכול להיות שיוגה היתה עוזרת להם יותר. צריך לבדוק אם מה שאנחנו עושים מספק את הסחורה. בנוסף, זה שעברת קואוצ'ינג לא אומר שזה הספיק. אולי זה לא היה טוב, ואולי זה היה טוב אבל צריך עוד. יש תחומים בחיי שהתאמנתי עליהם שנים רבות. מה לעשות? זה מה שזה לקח? היו התקדמויות כל הזמן, לכן הרגשתי שאני בכוון נכון, אבל בכל זאת, זה לקח זמן. ולפעמים דווקא שינוי גישה או טכניקה הביא לפריצת דרך גדולה. כמו שענבל אומרת, אי אפשר דרך הרשת לדעת מה עומד בדרכך למצוא עבודה טובה. כנראה שילוב של כמה דברים. לפעמים לוקח כמה פגישות בשביל להבין מה המכשול. אבל יש מכשול. לא סתם אתה לא מוצא עבודה. יש משהו וניתן להתגבר עליו, עם עבודה מתאימה. בהצלחה

adih770

New member
מי הוא זה שמחפש עבודה?

שלום לך PRO5. יש לך יתרון גדול מאד אתה ער לכך שמשהו לא עובד כמו שאתה רוצה ואתה לא מוכן להניח לזה. ולכן אני מאמין שתמצא עבודה בסופו של תהליך. נסה לחשוב את מי פוגשים המראיינים כשהם פוגשים אותך? מה אוהב לעשות? במה אתה טוב? מי או אילו ארגונים צריכים את היכולות שלך? אם זה מה שהם צריכים, מי אם תהיה בראיון הם יבחרו בך? היכן אתה יכול למצוא את אותם ארגונים ולהציע את עצמך? גורל הראיון נקבע במי שאתה שם יותר מאשר במה שאתה אומר או יודע. בהצלחה.

bridges

New member
ללכת יותר עמוק...

שלום רב לך, ממה שאתה כותב, נראה שאתה עושה כל מה שצריך לעשות ושום דבר לא עובד. אני חושב שהפנייה לטיפול היא החלטה נכונה מבחינתך משום שאני חושב שמדובר על עניין של הווייה, של מי שאתה בעולם הזה של הקריירה. בקריאה ראשונה ומהמעט שכתוב קטן יש לי תחושה של אמירה מהסגנון של: "לא מגיע לי למצוא עבודה בשכר הגון שיתייחסו אליי יפה ושאוכל להתמקד בה בתחום המקצועי שלי". בקריאה שנייה הייתי בודק גם את "ההתמקדות במכירות לא מתאימה לי", מה לא מתאים לך במכירות? ללכת לראיון זה למכור את עצמך ויכול להיות ששם נמצאת הבעיה וגם הפתרון. אני מזמין אותך להעלות את שתי הנקודות האלה בטיפול ולראות מה יעלה שם. בהצלחה, רונן

למעלה