תהיות
שוב כאן
העניינים מסתבכים ואני מוצאת את עצמי יושבת מול שרינקית. היא הציעה שאבחן את כל עניין הדת ואקח משם את מה שמתאים לי. את הסממנים הדתיים זנחתי לפני חמש שנים בערך, אבל נשארתי דוסית במהות, תמיד (קיץ וחורף) עם גופייה שכאילו הגיעה בילד אין עם הגוף מתחת לחולצה, אפודה היא החברה הכי טובה שלי, מכנסי נווד רחבות זה כאן. לעומת זאת, לחקור לעומק את שאר הדברים (כשרות, שבת, נידה) אין לי ביצים, מודה. זה מרגיש נורא לבחור רק את מה שמתאים לי, למרות שעשיתי את זה חלקית, מזכיר קצת את pick and choose, למה אני לא יכולה להיות הכל או לא כלום? למה?. הבעיה הכי גדולה שלי היא תחושת הזרות, תחושה שהתחילה אי שם בגיל צעיר, תמיד הרגשתי אאוטסיידרית בחברה הדתית ולא מצאתי את עצמי. אז פזול פזלתי לחברה החילונית וחשבתי שהדרך הכי קלה להסתנן אליה יהיה להיראות "כמוהם". עשיתי עבודה טובה פלוס מינוס להיראות כמוהם, אבל מי בכלל מבין איך לדבר בשפה שלהם? ולדבר עם גברים? מה זה גבר בכלל? (שנים של לימודים במסגרות של בנות בלבד, למי שלא זוכר) ושוב השוני בולט ושוב אני לא "אחת מהחברה". גיל 30 בסיבוב ואני נטולת מערכת יחסים רצינית, כי אף פעם לא הייתי סגורה על עצמי, תמיד חשבתי על הילדים העתידיים, על כמה שאין לי מושג איך לגדל אותם בחברה חילונית או בחברה דתית כי נראה שנכשלתי בשתיהן. מה לעשות? להישאר לבד לעד? כדי לא להביא ילדים לאמא שלא סגורה על עצמה? עצות והצעות יתקבלו בשמחה
שוב כאן