תהיות..

ספיישיל

New member
תהיות..

אנחנו רוצים לשמור על ילדנו. לשפר אותם במה שאפשר. מלמדים אותם ומסבירים להם מה חשוב. לפעמים אני תוהה-האם אני צודקת ברמת הפתיחות והשיתוף כשהמתבגרת שלי שואלת. היא שואלת איך אני הייתי בגילה לגבי כל מיני מצבים. מצחצוח שיניים ועד הברזות מבי"ס. התנהגות בלימודים. אינני מציירת את עצמי כאדם מושלם בעיניה. ואני בעד כנות ויושר.ולא יהירות שאני מושלמת.שאני מעליה. ולפעמים גם כמוה. אבל רוצה לשפר אותה במה חשוב לשמור. לעשות או לטובתה. אני יכולה להבין לליבה. גם אני פעם הייתי שם. גם אני לפעמים עשיתי שטויות כי זה היה נכון לי. כי לא היה לי חשק. כי לא בא לי. האם גם אתם משתפים את הילדים שלכם אם הם שואלים לדברים מסוימים : איך הייתם בגילם? האם אתם ישרים כנים? גם אם לא הייתם הכי בסדר? ולמרות שאתם היום הורים שלהם,לנתב,לחנך ולהורות דרך?

ענתר

New member
רמת הפתיחות ברמה שאני חושבת שנכונה

לגיל ולעוד. כששאלו אותי שאלות לגבי יחסי מין, אמרתי עד כאן. יש דברים שהם פרטיים לי ולאבא. יש פעמים שאני מספרת על שטויות שעשיתי, ואומרת שאני מספרת כדי שתלמדו מטעויות. לא כולן מסוגלות לזה. יש כאלה שחיבות לנסות את כל הטעיות שבעולם, ויש שלומדות מהטעויות שלי. כנות זה מעל לכל, אבל לא חיבים לענות על הכל. יש משפט שכולם שונאים: שתגדל תבין. אני משתמשת בו אחרת, היום לא מתאים לי לדבר על זה, נדבר בפעם אחרת

שלי עוד לא שואלת הרבה אבל אוהבת לשמוע סיפורי

ילדות שלי בבית בו גדלתי עם אחי ואחותי . היא עוד לא שואלת על הברזות מלימודים אבל כבר שאלה מתי היה לי חבר בפעם הראשונה. אני משתדלת לענות את האמת אבל אם משהו נראה לי לא מתאים לגיל או ליכולת שלה להתמודד עם התשובה, אני מסננת חלק מהמידע.

חשוב להראות לילדים שלנו

שאנחנו לא כאלה "מושלמים" כמו שאנחנו מצטיירים. אפשר לספר להם כל מיני אנקדוטות ודברים שמתאימים לפי הגיל והמצב כדי לתת להם להבין שגם אנחנו היינו פעם ילדים ומתבגרים ואנחנו יודעים מה עובר עליהם כי גם עלינו עברו את אותם הדברים. הכי מצחיק אותם שאני מספרת על כל מיני דברים שהיום הם ברורים מאליהם, שכשהייתי קטנה, הם לא היו. הקטנצ'יק שלי חושב שהייתי בתקופת הדינוזאורים...

ביסודי אין לי דברים לספר עלי ממש שעשיתי צרות

אבל כן הייתי בכיתה שעשתה צרות היו לי מורים מגעילים הייתי תלמידה גרועה אין לי בעיה לספר לה ולראות יחד איתה מה היה בסדר ומה לא. במה אני טעיתי ובמה טעו אחרים במה זה נוגע אליה וזה גם לא נורא לפעמים לספר לילד סיפורים על עצמך בלי לחנך דרך זה

למעלה