תהיות...

לגוטל

New member
תהיות... ../images/Emo58.gif

גברת לב אבן- אנחנו רואים ממנה רק אכזריות ורצון לנקום, ברור שהרבה מזה נובע מהשינוי שהיא עברה, השאלה היא האם היא עדיין מסוגלת לאהוב. באם תיפגש עם אחת מבנותייה, מה יקרה? כי אם אצבעון יכריז על סאנסה מתישהו כיורשת לווינטרפל וקייטלין עדיין תהיה בחיים, אני בספק שהיא לא תעשה שום דבר בנדון. עוד דבר שצריך לדון עליו, זה הקשר המוזר של סאנדור עם בנות סטארק. לדעתי הוא ייפגש איתן שוב מתישהו, הגורל שלו קשור אליהן. לשתיהן הוא היה סוג של מגן, ולמרות שהן מאוד שונות באופי, ניתן לראות שאת שתיהן הוא חיבב בדרכו שלו. את סאנסה הוא כיבד וראה שג'ופרי לא ראוי לה וגם סיכן את החיים שלו והציל אותה, ואת אריה ללא ספק הוא אהב בגלל הרוח הלוחמנית שלה, שהוא הזדהה איתה.

כריכרכה

New member
אריה נטשה אותו למוות איטי ומייסר

אם כבר יש יותר בסיס (גם בעיני מרטין) לכל התיאוריה על סנדור וסאנסה, הכלב כתחליף לזאבה וכו'.. אבל אני עדיין מקווה שלא נשמע ממנו יותר. ולגבי הגבירה לב-אבן, הרושם העולה מהדיאלוג איתה הוא שהיא אינה מסוגלת לחשיבה מורכבת וליותר מהפגנת שנאה כלפי מספר דמויות מעברה.

לגוטל

New member
צריך להרחיב את הדיון לגבי הצורת

קיום שתורוס מסוגל להעניק, ומה ההבדל בינה לבין זו של גרגוזומבי לדוגמא. בגלל שחסר לנו ידע קשה לעשות סדר ביכולות העל-טבעיות של מספר דמויות, אבל ברור שיש הבדלים. בריק וקייטלין חושבים רק על המחשבה האחרונה שהייתה להם, בריק היה במשימה בשם המלך רוברט, וקייטלין חשבה על נקמה בפריי הבוגדני ובלניסטרים. אבל כן יש להם ידע על העבר שלהם, ויש קטע שבריק אומר שהוא יכול לשלוח את אריה לטירה שלו. למרות שהוא יודע שהוא לא יחזור לשם, הוא עדיין לא שכח לגמרי מי הוא היה... בריק פועל למען העם ועושה צדק, כי זו המשימה שהוא נשלח לעשות, אבל קייטלין מרוכזת בנקמה, ונשאלת השאלה האם יש לה רגעים של בהירות בהן היא חושבת על משהו אחר חוץ מהרג ונקמה, כי אם זה מה שנעשה ממנה, היא לא יותר טובה מגרגור שכנראה נשאר תחת שליטה, והמקרה שלו מאוד מזכיר את ה'אחרים'. במהשך הסיפור אני משער שיותר נבין מה הולך שם. אני מקווה שסאנדור לא מת ושיהיה לו תפקיד שיהיה קשור לבנות סטארק, או שהוא אולי יסיים את העבודה שאוברין התחיל, ויוריד לגרגור את הראש.

כריכרכה

New member
השאלה המעניינת היא למה בכלל

האחווה מצייתת לקייטלין? אצל בריק עוד אפשר להבין, הוא דווקא כן מפגין חשיבה מורכבת ומשמר את יכולת הלחימה וההנהגה שלו, אבל מה יש לקייטלין להציע להם? אולי זה דווקא אומר שהיא כן מסוגלת לחשיבה מורכבת וכן הציעה להם דבר מה, ואז הסיפור נעשה מעניין יותר. מצד שני יכול להיות שיש שם סתם דוגמא לטירוף קבוצתי. הדבר היחיד שכנראה יהיה שווה משהו בספר הבא הוא הפרקים של בראן שחייבים לעסוק בכוחות על טבעיים הקשורים לנושא.

לגוטל

New member
אני חושב

שהיא מציעה להם נקמה, ומתוך רחמים אליה ובגלל שזה לא מתנגש להם במה שהם רוצים, אז לא אכפת להם לציית לה. מה שהיא מבקשת מהם זה מה שהם עשו ממלא לפני, לתלות כל פריי ולניסטר שהם רואים מסתובב בשטח. ההבדל הוא שבריק עשה את זה עם משפט ורצון שזה ייראה כצדק, עכשיו כבר לא אכפת להם מזה, ובגלל זה תורוס אומר שהם כבר לא יותר טובים מכל השאר. אני שוב לא מסכים איתך, יהיו הרבה דברים שווים בספר הבא. העלילה המתקדמת בחומה לקראת המלחמה עם האחרים, דאני עם הדרקונים שלה וההתקדמות שלה לווסטרוז, אלו לא פחות חשובים מהפרקים של בראן, לכל שלושת הדמויות האלו יהיה תפקיד חשוב, וגם סוף סוף טיריון יחזור אלינו עם פרקים שנונים ומעניינים. נלמד עוד על הצפון עם המסעות של דאבוס, העיקר שנצא מהמלחמה וההרס בארצות הנהר וממשחקי הפוליטיקה במעלה המלך.

כריכרכה

New member
בינתיים לא רק שדראינריז לא מתקדמת

לווסטרוס, אלא ווסטרוס מתקדמת אליה (וזה רע). כזכור, המשתה מקביל למחול מה שאמר שרק לקראת סוף המחול מארווין וויקטאריון בכלל יגיעו לדאני, כך שעל הגעה לווסטרוס אין מה לדבר (אלא אם בצורה מאוד לא אופיינית מרטין יביא אותה לשם בתוך 2 פרים, וזה בלתי סביר בעליל). גם דאבוס לא מלהיב אותי יותר מדי, לבי לא רוטט מהמחשבה על הדיאלוגים שלו עם מאנדרלי. מה שכן, אולי בצור מגור ואצל אשה יהיה מעניין, יחסית, כמו אצל ג'ון, בזה אני מסכים. לגבי האחווה, עדיין, משהו כאן לא תופס - קודם זו הייתה חבורה מגובשת שיצאה במשימה מטעם נד והיה אפשר להבין אותה, אבל כרגע דבר אינו מובן - אילו כישורי מנהיגות קייטלין מפגינה בדיוק, האם יש לה כוחות מיוחדים, האם היא מצביאה, לוחמת דגולה, האם היא מטילה על כולם כישוף כלשהו? מסופקני. בשביל להמשיך לתלות כל פריי ולאניסטר הם ממש לא צריכים אותה. אם יש דבר שלמדנו אצל מרטין הוא שאנשים לא מצייתים סתם, כי לא איכפת להם, אנשים צריכים סיבה טובה מאוד כדי לציית ולשרת, אני לא רואה כיצד קייטלין נותנת להם כזאת.

לגוטל

New member
דווקא ההפך

אין לה את הספינות או את הכסף לקנות ספינות בשביל שיביאו אותה לווסטרוז, אבל לאלו שבאים אליה כן יש, באם זה מארטל או גרייג'וי... מה זה יעזור אם היא תגיע לווסטרוז כבר עכשיו? כבר מהפרק ספויילר למחול ניתן לראות שהדרקונים נעשים יותר מסוכנים וגדולים יותר, היא צריכה אותם עם יכולת לעלות טירות בלהבות לפני שתתחיל לכבוש את המקום, או שיהיה לה כוח אדם מספיק בשביל זה, והרעיון הזה לא בשמיים בגלל שכל הצבאות בווסטרוז מותשים ועדיין נלחמים בין עצמם, כך שאני לא אופתע עם הדרקונים ישחקו את התפקיד שלהם נגד האחרים בלבד. לדעתי הם מרחמים על קייטלין ועם סיבה טובה, או אולי בהתאם לרעיון שהם במשימה שימין המלך אדארד סטארק שלח אותם, אזל לשרת את אשתו שלא משנה את האג'נדה זה לא דבר פסול.

אולי זה ראש בראש?

בריק מסר את כוח החיים שלו ומת סופית כאשר הקים את קייתלין לתחייה. אז אולי הכנופייה רואה בקייתלין יורשת?

שאלות טובות

אני משוכנע שסאנדור אכן מת, לא רואה למה לראש המנזר ההוא, שעושה רושם של צדי אמיתי, תהיה סיבה לשקר. לגבי לב-אבן, נראה לי שיש לה עוד איזה דחף-שניים חוץ מנקמה, אולי זה כמו ב"חוש השישי" כשרוח רפאים נשארת בסביבה עד שהיא מספקת צורך מסוים ויכולה למות בשקט. תביעתה של סאנסה נראית סיבה למנוחה שלה, אבל לא נראה לי שקייתלין תספקת רק בזה, בהתחשב למידה שבה הייתה חרדה לרוב, אלא שאולי היא תצא למלחמות למען בתה

לגוטל

New member
אצל בריק היה המקרה אחר

הוא היה עייף כבר מהקיום שלו בצורה הזו, וזה למה הוא העביר את הכוח הזה אל קייטלין. דבר שתורוס אומר היה לא לטובה. פעם האחווה ללא דגלים הייתה מעוצבת לפי רצונו של בריק, כלומר להילחם למען צדק ולעשות לעניים, עכשיו היא לפי הרצון של קייטלין, וזה מסתכם בנקמה. כנראה שזו הסיבה היחידה שלחברי האחווה לא אכפת שהיא תהיה ה'מנהיגה' שלהם, כי גם הם רוצים לנקום, אבל תורוס שהוא יותר ברמה מהשאר, שם לב שהם הדרדרו ומספר את זה לבריאן. אם קייטלין תדע שסאנסה או שבנייה האחרים בחיים אני משער שזה ייתן לה סיפוק מסויים, אבל לדעתי עד שהיא תנקום בג'יים לניסטר הסיפור שלה לא יסתיים.

למעלה