תהיות שעלו במוחי

Nuitari Girl

New member
תהיות שעלו במוחי

התחלתי לקרוא שוב את דרקונים של דמדומי סתיו, וצצו לי כמה שאלות בלתי פתורות: ביער הקודר, החבורה פוגשת את ראש האדונים, שהיא חדקרן. וקראתי איפשהו שההתגלמות הגשמית של האלה כסליו היא חדקרן. אז החבורה בעצם פגשה את האלה? זה די הגיוני, כי ביער הזה אסור בכלל לגעת בצמחים ובחיות, והחדרקן ראתה את הומא בעצמו. לשר הדרקונים קוראים באנגלית "ורמינאארד". אז איל מכאן המתרגם הגיע לקטב מרירי? מה הקשר? יש פה איזה משהו שאני לא יודעת? הגעתי לקטע החביב עלי, שבו קיסנת´ עושה ממי נהר עיסת עצמות, דם ובשר מותכים... אז הוא מת מזה? או שהוא סתם היה במצב גסיסה סופר-מתקדמת?

strahd

New member
כמה שאלות!!

אבל ככה זה טוב, אנחנו לומדים הרבה יותר טוב על העולם, ישר כוח!! תמשיכי להתקיל אותנו. 1. הרעיון שאדון היער היא בעצם כסליו זה רעיון יפה מאוד. אני חייב להודות שאני לא חשבתי על כך. זה מסביר המון דברים כמו הספר מהעידן החמישי "מסעה של דזרה", המספר על כך שיצורים השתלטו על היער האפל ואדון היער כבר לא היה שם, מה שתוצך בהשערה שכסליו היא אדון היער. נראה גם שהיא ידעה שסער ימות, הרי אדון היער אמר, "אנחנו לא מתאבלים על מי שהשלים את יעודו" (או משהו כזה) והסתכלה ישירות עליו. 2. הדיון על ורמינארד וקטב מרירי הוא דיון ארוך ומעמיק שהיה לפני כמה עמודים בפורום. בקיצור, מר עמנואל לוטם תרגם את ורמינארד לקטב מרירי, בגלל פסוק בפרשת האזינו בספר דברים. קטב מרירי הוא דבר רע אשר מתרחש. מגפה ויוצא בדומה. כנראה בגלל המילה vermin שמשמעותה שרץ, דבר נאלח. 3. מי-נהר מת באמת ובתמים אבל סהר-פז, או יותר מכון מישאקאל בתוך סהר-פז החייתה אותו על ידי הפסל שלה.

Nuitari Girl

New member
ואני ממשיכה לשאול...

מה בדיוק קרה לסהר פז בזק טרות? רגע אחד היא נשרפה והפכה לכתם שחור ושנייה אחרי זה היא חזרה לחיים ליד הפסל של מישאקאל? מה ההבדל בין דרגונסטי ודימרנסטי? שניהם עלפי ים. ומי הציל את החבורה בים הדם, דרגונסטי או דימרנסטי? האם לורד טודי מת שלוש פעמים? אני יודעת רק על פעם אחת - כשהקנדרים הרגו אותו... מוזר. ואיך גדילן חזר לחיים בעידן החמישי? הרי הוא מת במלחמת כאוס! לכותבים כבר לא נמאס ממנו?

Drow elF

New member
some answers!

sahar paz´a body came back to live with mishkal´s power in it... dragonisti were the ones who saved the group in the blood sea of eastar... gdilen didnt died he transporded himself to the abis with the devis that he is using in "the twins test"and that all i know... strhad should know the difference betwin the dragonisti and the dimernsti...

Nuitari Girl

New member
תודה על המידע, אבל

אם אתה כותב באנגלית, תכתוב כמו שצריך! סהר פז זה goldmoon, גדילן הוא tas, מישאקאל כותבים mishakal, ואיסטר זה istar. אבל לדעתי אתה יודע איך כותבים את השמות באנגלית, אז לא ברור לי למה אתה כותב בשגיאות ולמה אתה מתעקש לכתוב באנגלית.

strahd

New member
עוד תשובות

1. סהר פז מתה גם כן אבל מישאקאל נתנה חלק ממנה בתהליך ואז היא חזרה לחיים. 2. ההבדל העיקרי בין דארגונסטי לדימרנסטי הוא שדארגונסטי נקראים אלפי ים והם מסוגלים להפוך לדולפינים, לכן הם היו מי שהצילו את קאראמון וטיקה בים הדם ודימרנסטי עם אלפי אלמוגים והם מוסגלים להפוך ללוטרות ים גדולות והרבה יותר נסתרים ונבדלים מכל אומות האלפים האחרות. במהלך העידן החמישי, דרקון הים העצום ברין השתלט על ממלכת הדימרנסטי וכמעט הכחיד אותה לחלוטין. 3. למי נמאס מגדילן? גדילן היא אחת הדמויות הנהדרות ביותר שכתבו ברומח הדרקון. גדילן עצמו מת במלחמת הכאוס, אבל לפי מלחמת הנשמות, בדיוק שגדילן ראה שכאוס עומד לדרוך עליו, הוא השתמש במכונת הנסיעה בזמן ונסע קדימה בזמן בשביל לנכוח (לפי טענתו) בלוויתו של קאראמון. הוא לא היה מוכן לחזור אחר כך, כי לא נראה לו מעניין להידרך על ידי ענק.

strahd

New member
ועוד תשובה אחת

טודי עצמו נהרג שלוש פעמים. בשביל להבין את זה צריך לקרוא את הספר לורד טודי שמראה שפעם ראשונה הוא נהרג על ידי דרקון ירוק לאחר שקרונין הקנדר מוביל אותו לשם. פעם שניה הוא נהרג על ידי הסוס שלו שהיה מעיין שילוב בין סוס לצפרדע. ופעם שלישית הוא מת במלחמה. בכל פעם הוא הוחזר לחיים בגלל התערבות בין שני שדים על מהותה של האצילות.

La Gamba

New member
ההבדל העיקרי בין אלפי הים

הוא כמו ההבדל בין גמדי ההר לגמדי הגבעות, או בין קאלינסטי וסילבאנסטי.

Raist

New member
דבר אחד אני לא מבין

בדרקוני להבת קיץ, לאחר שכאוס דורך "כביכול" על גדילן בא פרק שמתאר את פגישתו של גדילן וחלמיש ליד כבשנו של ריאורקס. אז איך הדבר הזה מסתדר? הרי אם הוא הפעיל את מכשיר הנסיעה בזמן אז הוא לא היה צריך להגיע אל חלמיש

Raist

New member
לא נראה לי

כאשר גדילן מגיע אל חלמיש, הם רואים את כל האלים עוזבים. וזה קורה ישר אחרי מלחמת כאוס. יש פה סתירה כלשהי

Drow elF

New member
well...here:

tass used the nachin he got before chaos stepes on him and he used it to travel to the "abiss"...clear?!?!?

Drow elF

New member
ohh and...

after this he used it to travel to the funeral of karamon and i know the story but i am not a spoyler!!!

אפשר לפתור זאת בקלות

אחרי הכל גדיל נסע בזמן קדימה נכון? אז יכול להיות שהוא "ביקר" את חלמיש אחרי שחזר ונדרך על ידי כאוס(כמובן יכול להיות שזה לא כך, נאמר לי שזה מתברר ב- Dragons of a Vanished Moon אותו לא קראתי עדיין). *בכל מקרה הכוכב האדום הרי נשאר גם אחרי עזיבת האלים.

חמורמור

New member
כסף, כסף כסף.

גדילן הוא נודניק דורש מכות ומשעשע. ובתור כזה, הוא אליל חנונים ויצורים. בדיוק כמו היצור השני - רייסטלין. את שתי הדמויות האלה אף פעם לא יחסלו, כל עוד יש חנאנות שיקנו כל דבר שעוסק בהם (ויש הרבה).

Raist

New member
מה אתה אומר?

שתי הדמויות הללו הם הדמויות הכי טובות ומעניינות ברומח הדרקון.

חמורמור

New member
מה שאתה שומע

בדיוק, הן שתי הדמויות היחידות שכתבו בשבילן אופי ואישיות. וחרא של אופי ואישיות- אחד קוץ בתחת דורש מכות, והשני בכיין מתוסבך שדורש טיפול פסיכיאטרי. ולמה כל כך השקיעו בהם? כי הם מוכרים ממש טוב. כל עוד יש פראיירים מתוסבכים שמזדהים איתם, ושיקנו כל ספר שכתבו עליהם, הם ימשיכו לחיות. בקרוב בסדרה: רייסטלין בקרנבל של ניו אורלינס תוכנית המתיחות של גדילן רייסטלין והארי פוטר - סיפור אהבה גדילן פוגש את צ´יפופו וקופיקו רייסטלין וגדילן במסע הקסמים לשלוותא

למעלה