תהיות קומפוסט.....

• פותח הנושא ETZ
  • פורסם בתאריך

ETZ

New member
תהיות קומפוסט.....

קראתי בפורום זה,בעניין רב, את המאמרים הדנים בקומפוסט/רים. מקריאה זו לא מתחשק לי כל כך ל"התעסק" בבישול קומפוסט על ידי איסוף הזבל האורגני מהבית והגזם מהגינה. תוהה אני האם כדאי ורצוי להטמין באדמת הגינה זבל אורגני מהבית וגזם מהגינה. כוונתי היא לרכז שבועית את התוצרים ה"חיים" של הזבל האורגני/הגזם, לחפור ולהטמינם בקרבת עצים וצמחיה אחרת. אשמח לקבל תגובות אם אכן התעסקות זו "כדאית ושווה" והאם תשיג את המטרה - לטייב את אדמת הגינה.

הליויתן

New member
לא צריך לחפור,לא כדאי להתעסק!

להניח סביב העצים ותחת השיחים,לא צמוד לגזע,ולהשקות כך שהחומר יהיה לח כל הזמן לח-לא רטוב! גם לא התעסקות,גם יטייב את הקרקע העיסוק בקומפוסטרים במקום בו אפשר להניח גזם ושאריות אורגניות ישירות בצל העצים והשיחים הוא לעניות דעתי מגוחך. דוגמאות מצולמות בהמשך(אם זה מענין מישהו)

ETZ

New member
תודה על החיזוק...

קלעת "בול" ובדיוק לכוונתי .....

רוּפֵן

New member
כן בהחלט

זו רק שאלה של התייעלות מסביב לכל עץ, עשה לך 'צלחת' לפחות בקוטר של מטר.. עשה לך למנהג לשמור 'חומר יבש' בפינה/ארגז/מיכל.. מיוחד לכך. כל פעם שמתאספת כמות של 'זבל אורגני' מהמטבח, קח אותו ושפוך אותו סביב לעץ התורן (לא צמוד לגזע - בהיקף ה'צלחת'). אין צורך לטרוח - לחפור, להצניע, לכסות באדמה וכו'.. פשוט מאוד ! לאחר שפיכת הזבל האורגני, מכסים אותו בשכבה של 'חומר יבש' וזהו ! וחוזר חלילה, כל עץ בתורו. החומר יתפרק לאיטו, ויזין את העץ והתוצאות יראו בשטח !! אז.. מה הסיפור של הקומפוסט ?! אה.., אז ככה.. מה עם שיחם, צמחים עונתיים, עציצים, אדנייות ?! אית 'תזבל' אותם ?! בשביל זה, צריך קומפוסט מוכן.. נכון ?! אז מי שרוצה, מכין לעצמו 'קומפוסטר' או 'ערימת קומפוסט' ושם, התהליך קורה מהר יותר, וניתן למלא שקים בתוצר הסופי, ולזבל כל עציץ או אדנית, או להכין "תערובת אדמה" לפי המינון והיחס בין קומפוסט לאדמה, כפי שאנו רוצים.. זה כל הסיפור, מעבר לעניין האקולוגי של מיחזור האשפה והחזרת החומר האורגני לאדמה שבת שלום

עוד משהו

אם תקבור שאריות מזון מסביב לעצים יבואו כלבים , חתולים ושאר בעלי חיים לחפור בגינה ויפזרו את הזבל. אני מוצאת שהכי טוב בערימה מוקפת רשת עד לשלב שהקומפוסט חצי בשל ואין בו זכר לשאריות האורל ואז אני מעבירה לעציצים ולגינה. ויתרתי על הבשלת כל הערימה ואני מרוצה מהעברת הקומפוסט החצי בשל אחרי ששכב בערימה. מבחינת התעסקות זה פשוט. אימצתי את שיטת רופן להעברת הערימה מצד לצד שזה אומר: כל פעם שמגיע זבל רטוב מהמטבח אני גורפת מעליו חלק מהחומר של הערימה וכך תמיד נראה מסור ואחיד ואין סירחון ותמיד יש בצד חומר שמוכן להעברה לגינה.

למעלה