תהיות על זמן

ננ27

New member
תהיות על זמן

היום ניראה שהזמן עובר כל כך מהר בקצב מטורף ומסחרר, לפעמים אני שואלת את עצמי מה יהיה עוד כמה שנים....אנו נכנסים לעולם מטורף לחלוטין וזה לא פסימיות אבל יש תחושה של עירעור היציבות שהקרקע נשמטת מתחת לרגלינו, מה יהיה עוד כמה שנים ואיך אנשים ידאגו לעצמם כשכל דבר מתחלף במהירות, עבודה, זוגיות, הכל כבר לא יציב כמו פעם, אנשים לא מתמידים בדברים, כל מיני חלטורות אחד מהן זה שיטות אימון שלא עובדות אבל אנשים מחפשיןם כיצד להוציא כסף מאנשים אחרים בדרך יותר מהירה, כי אין להם זמן ואין להם משהו יציב להשקיע בו...הם חייבים להמציא את עצמם מחדש כל רגע. קראתי פה על כמה שמאוכזבים מהטיפול האלטרנטיבי, לדעתי ....לא חסרים אנשים שלא יודעים לטפל, מכל דבר מקבלים את הטוב וזה מה שצריך לזכור לקחת, ואמנם....אני חושבת מנסיון שאימון לא ממש עוזר כמו טיפול רציני בפס רחב, אלא אם כן מדובר באימון לעסקים ולדברים ממוקדים ואז זה באמת תלוי באדם שמאמן. אבל היום....כל אחד קורא לעצמו מאמן ולא חסרים כאלו שלא יודעים אבל לוקחים מחיר אסטרונומי....מה קרה? האדמה בוערת

ע ו פ ר ה

New member
../images/Emo24.gifאני מצטרפת למה שאריק כתב לך

תביטי בהנהגה של העם שלנו. האם יכולה להיות דרך שמתוך העם, את ואני נשנה את המצב? האם יכול להיות מצב שבו לאחד מתאים אימון קצר ולאחר מתאים טיפול פסיכולוגי רציני בפס רחב? האם את מכירה אנשים שלא קוראים לעצמם מאמן? תקראי שוב מה כתבת. אני חוששת שיש פה כמה אי דיוקים. ובמקום להתמקד במה לא - תתמקדי במה כן - אולי נוכל לעזור לך באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

ננ27

New member
לא התכוונתי

לטי0ול פסיכולוגי בלבד, אלא טיפול מעמיק...בין אם טיפול אלטרנטיבי או לא....אבל שיהיה באמת טיפול של אדם מיומן ולא אחד שעשה קורס של 4 חודשים פעם ראשונה בחיים שלו וחושב שהוא יכול לטפל בבן אדם אחר .... אז אין רע בזה באופן שיטחי, אחרי הכל זה יכול להועיל מעט...אבל יש פה משהו קצת מעוות...שאתה משלם למישהו סכום מכובד על משהו שאין לו בקושי נסיון בו ואין לו בקושי ידע אמיתי בו, אז הוא מאמן שעשה קורס, ביג דיל...מה הוא מבין בטיפול ?ואני כן...מכירה אנשים לא מעטים שעברו אימון ושמתי לב שהם לא ממש מרוצים או הפיקו תוצאות, בסוף כולם הופכים למאמנים איכשהו....גם אלו שאומנו, משהו מוזר לחלוטין...אינך חושבת? אני פשוט דיברתי על מה שהזמן בימינו עושה, וזו אחת התופעות, להשיג תוצאות אינסטנס כי לכאורה רוצים הכל מהר והזמן רץ מול העיניים שלנו.

ע ו פ ר ה

New member
במסרים שפורסמו ע"י מתקשרים

הן מתורגמים והן לא, נאמר כבר מזמן, שהדברים יתחילו להתרחש ולהסתדר בזמן מהיר מאוד.זהו העידן החדש או הניו אייג' שמדובר בו רבות. אחד הדברים עליו דובר רבות, שלא צריך להתאמץ כדי להשיג דברים. כשדברים צריכים לקרות הם פשוט קורים. דבר נוסף, יש לנו את היכולת לבקש מהיקום שיזמן לדרכנו אנשים טובים שיעזרו לנו. אם מגיע שרלטן, זה בא ללמד אותנו איזה שהוא שיעור או עם אותה דמות או עם מה שאנחנו מזמנים לחיים שלנו. יכול להיות שזה חלק מהעניין. באהבה עופרה מנחה בדמיון מודרך, NLP, פרחי באך וביורוגונומי

ננ27

New member
לא צריך להיות שרלטן סליחה:מתקשר../images/Emo8.gif

בשביל להבין את זה/ זה היה כך מימי דורות כל מה שאתה מאמין בו זה מה שקורה לך, מימי בודהה...לא השתנה דבר, כולם יודעים שהזמן מואץ...ויכולת הבחירה בידינו. לא צריך להתאמץץ...זה כבר משהו אחר, מה זה מאמץ? איך את מגדירה מאמץ... מאמץ מנטלי, לשבת לעבוד על עצמך מאמץ, זה לדאוג שהתפריט התזונתי יהיה מאוזן מאמץ...זה לדאוג שתהייי מעודכנת בכל המידע השוטף שעובר היום....כל האינטרנט, המיחשוב, דברים שאנשים לא ידעו פעם ולא היו צריכים להתעסק עם זה.. היום אנשים "צריכים" להתאמץ בדרך שונה, בדרך מנטלית....פעם זה היה פיזי, היום זה מנטלי היום אנשים צריכים להבין בכל התחומים שקשורים לחיים שלהם: מדיטציה, בריאות, תזונה, טכנולוגיה, כל כך הרבה מידע!!!!!!!!1 זה לא נקרא מאמץ? לא יודעת אם ראית את התוכנית של דור הבייבי בום בערוץ 8 הם מתוסכלים על ההסתגלות המתקשה שלהם לטכנולוגיה לעידן החדש...הכל מבחינתם הרבה יותר מאומץ, הרבה מידע שהם צריכים לעקוב אחריו...

תוצאות ואימון..

אני לא רואה באימון כלי להשגת תוצאות בצורה מהירה.. בעיני זה בכלל לא המטרה.. באימון אני מתעסק בעיקר בפער היושרה.. הפער בין מה שאדם אומר שהוא.. לבין הפעולות שלו.. כל מי שרוצה לאמן שיאמן.. ממה שאני מכיר.. לא הרבה מוכנים להיות מאמנים.. בטח ברגע שהם מבינים את המחיר שיש לזה.. ובקשר למאמנים ומטפלים בכלל .. בדיוק כפי שלפני שאת לוקחת שרברב.. את מבררת ושואלת.. ואת לא לוקחת כאלה שאת לא בוטחת בהם.. כך גם באימון וטיפול.. גשי תשאלי תקבלי המלצות.. דברי איתה בטלפון.. תפגשי אותו לפגישת היכרות.. ורק אז תחליטי.. זה החיים שלך.. את רוצה אנשים איכותיים שיעבדו איתך נכון? אור ואהבה

ננ27

New member
אני אגיד לך למה לא..

מנסיוני עבדתי עם כמה מאמנים ואני לא סתם אומרת את הדברים שנאי אומרת. רק אחרי מספר שנים המאמן הזה אולי יכול לקלוט מה הוא בכלל התחיל לעשות לאנשים והאם הוא באמת עוזר או שהוא סתם משלה את עצמו! ושוב....בכל דבר יש תועלת, אפילו בשיחה עם חברה טובה ומודעת...השאלה היא האם זה מצדיק לשלם סכום על משהו שהבטיחו לך לעומת מה שבאמת השגת בפועל-לא בדיוק תואם. אז הנה....הוכחה חיה ונושמת שכל מה שאתה אומר בכלל לא שונה ממה שרוב המאמנים אומרים, זה כמו רובוטים שחוזרים על אותם משפטים ואותן אמירות. וכן....נכון...יש דבר כזה חזון, יש דבר כזה ערכים וזה מה שמוביל אותך בחיים, אבל יש גם הרבה הרבה הרבה יותר מזה.... שפה מילולית זה סבבה, איך שאנו מבטאים את מה שאנו חושבים -מה שאמרת- ההבדל בין מה שאדם חושב לבין מה שהוא אומר. נכון...זה המקור לרוב הבעיות שלנו...אבל באימון לא ניתן להגיע לזה בזמן קצר כפי שכולם מבטיחים כי זה לא לעקור את השורש זה לעקור את העשבים השוטים שלעולםםםםםםםםםםם לא נגמרים....כי זה מתחיל מלמעלה ולא מלמטה מה עם הנשמה? מה עם הנפש? איפה כל מה שעומד מאחורי השפה המילולית, מעבר לאימון שלך... איפה האדם השלם....מנטלית, פיזית, ריגשית....הוא לא מופיע באימון שלך....מופיע מולך רק שפה....שפה שפה שפה, והחלק המנטלי אולי באופן שיטחי. והבנות, יש. תובנות יש אבל זה לא מספיק..... אדם שלא מעריך את עצמו בתחום אחד ועובדים על זה באימון...אולי ישיג איזה הישג זמני בתחום הזה שעבד עליו, אבל הערך העצמי שלו לא ישתנה מאחר והוא חושב שהוא לא ממש שווה, אז זה יתבטא בתחומים אחרים וזה לא יגמר...כי האימון לא עובד על השורש הנפשי, הוא עובד על משהו ספציפי , נקודתי...ופה מתחילה הבעיה האמיתית

מסקנות..

את קופצת למסקנות לגבי בלי לשאול ובלי לדעת.. כפי שהשם אומר אני עוסק באימון הוליסטי.. אני עוסק בכל הרבדים של האדם.. נפש שכל וגוף.. הפער שדיברתי עליו הוא לא רק בין דיבורים למעשים.. הוא בין ידיעה למחשבה.. הוא בין הנפש והרגש.. הוא בכל רובד בכל שלב.. ועל כולם עובדים.. "אבל באימון לא ניתן להגיע לזה בזמן קצר.." - המחשבה הזו היא המחשבה היוצרת שלך.. היא מחשבה המנחה אותך.. ולכן כל אימון לא עבד.. כיוון שאת היא היוצרת של חייך.. את יוצרת עולם שבו אכן אין שינויים בזמן קצר.. זה לא חייב להיות כך.. את יכולה לבחור אחרת.. את יכולה לחיות בעולם בו השינוי מתרחש מהר מאוד.. "האימון לא עובד על השורש הנפשי.." - מאיפה זה?.. רק על זה עובדים.. את פשוט בחרת לך מאמנים שקיימו את כל המחשבות שלך על אימון.. ואז את חושבת שכולם כאלה.. אור ואהבה

ננ27

New member
ממש לא הגעת לסוף דעתי

כי כפי שאמרתי ע"י שיטה מילולית שהיא שיטת האימון ואולי אפילו פסיכולוגיה חדשה בחיתוליה אם לא יותר גרוע, היא עדיין נשארת ברובד המילולי, ברובד השפה ולכן היא לא מאפשרת לאדם להגיע לרבדים יותר עמוקים ובטח לא בזמן קצר. נכון שהוא יכול להגיע לתובנות, ונכון שיכולים לקרות שינויים כלשהם, אבל עדיין זה לא ברמת עוצמה של טיפול אמיתי ע"י מישהו שבאמת למד הרבה זמן ועשה שינויים בעצמו....בטח ובטח לא ב-4 חודשים של לימודים. לא פוסלת את זה לחלוטין, אבל באמת ....עבודה באימון שכזה בכלל לא משתווה....לא נוגעת בקרסולי הטיפול השלם. דיברתי עם הרבה מאומנים, יש כאלו שעשו שינויים בחייהם, אבל עדיין....יש צליל אכזבה קלה, ויש פה הבדל משמעותי בין מה שהיה יכול לקרות באותו טווח בזמן בטיפול ולא באימון שכזה

יעל :-)

New member
הממ...

מותר לשאול מה אצלך נקרא טיפול אמיתי? טיפול שלם? איזו שיטת טיפול כן עונה לכל הצרכים שלך? אני חושבת שכל מקרה הוא אינדיבידואלי וזה גם לא קשור ספציפית לאימון אלא מתייחס לכל שיטת טיפול אחרת. אפשר ליפול על מטפל שהידע והנסיון שלו הם בעיקר מתוך הקורס/הלימודים, ואפשר ליפול על מטפל שבמהלך חייו עבר וחווה הרבה בחיים ויש לו הרבה ידע ונסיון והוא מביא את זה איתו לטיפול. זה מתייחס באופן כללי למטפלים. והערה לגבי אימון, אני מאמינה שיש מקומות שמלמדים אימון יותר מ-4 חודשים. קשה לי להסכים איתך לגבי אכזבה של מאומנים והעובדה שמה שהובטח לא התקיים. אני לא חושבת שאת יכולה לתלות את התוצאות בבן אדם חיצוני. המאמן יכול להיות שם עבורך, ללוות, לתמוך, להראות לך דברים אחרים, לעבוד איתך על גישות ופעולות שונות ממה שאת רגילה אליהן וכו', אבל אם את כמטופלת/מתאמנת לא תעשי בשביל ליצור את מה שאת רוצה, אז לא תשיגי את התוצאות. בהחלט קורה ששיטת האימון לא מתאימה לבן אדם. בן אדם צריך למצוא את השיטה הנכונה לו, ובגלל זה טוב שיש מגוון רחב. אני יכולה להעיד על עצמי שהתחלתי פעם תהליך של אימון. זה לא נמשך הרבה זמן כי לא הייתי במוכנות להעיז ולפעול. לעומת זאת קצת אחרי זה, עשיתי סדנאות שונות, מה שאולי תכני את זה סדנאות אינסטנס, וזה היה הדבר הכי ענק שחוויתי והרבה דברים בחיים שלי השתנו ומאז אני כל הזמן בתהליך של למידה ושינוי. חלק מהדברים שעברתי גם נבעו ממקומות עמוקים, ולחלק מהדברים אולי לא התחברתי באותו רגע ופחות השפיעו. מעבר לזה, אני גם לא חושבת שיש חסרון בטיפולים מקיפים יותר. אני דווקא בעד. אני פשוט חושבת שלכל דבר יש יתרונות וחסרונות, וכל רגע בחיים את נמצאת במקום אחר וצריכה/רוצה אולי משהו אחר. זה תלוי במה מרגיש לך טוב ולמה את מתחברת, ומה את מוכנה לעשות למען עצמך.

ננ27

New member
היי יעל

דיברת על סדנאות אינטנס שעשית...אין לי התנגדות לחלוטין לזה, אבל כן, זה תלוי מאוד בעיתוי , מה שיש בסדנאות אינסטנס שיותר עוצמתי מאשר אימון אינסטנס הוא שהם בקבוצה, וקבוצה היא הרבה יותר בעלת כח השפעה מאשר אימון יחידני. אז בטח שיהיה שם השפעה. לגבי מה שדיברת עליו:" לא עשיתי את המטלות שהמאמן אמר לי ולכן אני אשמה" במילים אחרות, זה מה שפחות או יותר אמרת. אז זהו, שבטיפול ברפואה משלימה או רפואה משולבת(טיפול שמתייחס לנפש, לרגש, לגוף , לכל אספקט בחיים), זה לא נעשה ככה...זה עובד על העומק הנפשי שלך ולא על מה תעשי וכן תעשי, כי ברור שרוב האנשים דוחים עשייה ונוטים להתחמק מאחריות....זה ברור כמו שמש שזורחת בבוקר.....בשביל זה הם הולכים לאימון, כי בסה"כ למה הם צריכים מאמן????????. בשביל שיגיד להם תעשו? הם יודעים את זה כבר....הם לא צריכים את המאמן שיגיד להם תעשה נכון שיש אנשים שצריכים את זה, את הדחיפה הזו כי הם לא מאמינים בעצמם, אז הם יעשו את כל הפעולות הנכונות, הם יעשו את כל המטלות....ויתכן אפילו יהיה שינוי בחיים שלהם אבל זה לא ינבע מבפנים, זה יהיה כי מישהי אחר אמר להם לעשות אתז ה....בסופו של דבר אחרי האימון הם עדיין ירגישו שאין להם מי שידחוף אותם קדימה וירימו ידיים. אני חושבת שאם אדם בא ומשקיע באימון אישי, ואני לא מדברת פה על אימון עיסקי, של יועץ מוסמך במנהל עסקים וכאלו דברים שעדיין לי אישית אין נסיון בזה ואין דבר בעיניין....אדם כזה שמשקיע באימון בשביל משהו פרטי ואישי יכול להשקיע פחות כסף בטיפול שיתן לו הרבה יותר באותו טווח של זמן, כי הוא יגיע לרבדים יותר עמוקים מאשר אימון שיטחי. זה לא שאני מזלזלת, נכון שזה תורם במידת מה...אבל זה עדיין לא משתווה וזה עדיין סוג של טחינת מים במובן מסוים. הסיבה האמיתית שזה עוזר זה גם אחת הסיבות שהזכרתי(שמישהו אחר יגיד לך מה לעשות) וגם בגלל בדידות (שפתאום יש לך עם מי לדבר כמו סוג של יועץ חבר) וגם בגלל עוד הסיבות הלא נכונות שיכולות לגרום רק לשינוי שיטחי, זה באותה רמה של לקרוא ספר..זה פותח את המחשבה, זה פותח את המיינד אבל לא נוגע ברבדים עמוקים של הנפש...זה הכל נ.ב שדיברתי על 4 חודשי לימוד דיברתי עוד על הקורסים הממצועים, בד"כ זה לא יותר מחצי שנה.בד"כ זה אפילו פחות מ-4

ננ27

New member
לא שפטתי ולא צעקתי

לא שאלתי כי לא ממש רציתי לשאול....לא חיפשתי פה מאמן

ה מוזה

New member
ביקוש והיצע

בעידן מיקרוגלי בו הכל בשקיות אינסטנט המזון שאנחנו אוכלים "חמם ואכול" דומה למזון הרוחני אותו אנחנו מבקשים כשיש ביקוש ,יש היצע [ככה זה בעולם חומרני ] וככל שהעולם טס מהר יותר,אנשים מאבדים את הטעם [לא רק את הטעם של המזון גם של החיים ] ומחפשים מזון אינסטנט לנשמה קרקע פוריה לכל "רשת מזון רוחני מהיר" פעם לפני שהעולם היה מהיר ומיקרוגלי היה את הצ'יף,אליו היו פונים חברי השבט לעצה חכמה וגם הוא היה בן של צ'יף ,שנים על שנים של התמחות ברזי הרוחניות כיום כל בוגר קורס מזורז הוא "צ'יף להמונים ".......... אני לא מכירה שיטות אימון,לא חוויתי סדנאות או טיפול אישי אבל אני מניחה שאם "נופלים" על אדם שהוא שרלטן המנצל את המצב לגריפת הון מהיר גם הנפילה האישית כואבת כמו כל דבר בעידן הפס הרחב יש לבדוק את הקרקע לפני שצועדים כי אולי היא תתגלה כאדמה טובענית ....... מי שמצפה לאינסטנט צמיחה רוחנית שלא יתפלא כשהדברים לא ממש יצמיחו פירות בן רגע כבר שכחנו שזורעים,מחכים בסבלנות לצמיחת הזרעים מטפחים אותם ,עודרים את האדמה,מנקשים קוצים שוטים ובעונה הנכונה מבשיל הפרי [ בחיי יש ילדים שחושבים שתותים גדלים בקופסת סופר שקופה
]

דווקא היום בעידן האינסטנט

הכל מואץ.. מסתבר (לפי הקבלה בכל מקרה) שאנשים יכולים כיום לעבור מספר גלגולי חיים באותם החיים עצמם. כלומר מבלי למות ולהתגלגל לגוף של מישהו אחר... אלא באותו הגוף... המוזיקה מאיצה, החשיבה מואצת דוגמה קלאסית (וכאן יהיו הרבה שלא מסכימים עימי... וזה בסדר זו רק דעתם (-; ) הינה מחלת שנות ה2000 הקשב וריכוז .. קחו כל ילד עם בעיית ריכוז - שימו אותו מול משחק וידאו מהיר ותראו איך הוא מרוכז במשך שעות על שעות... אך המורים בבתי הספר, מה לעשות, לא כאלה מהירים... אם במקום לתת את הריטלין (שהוא ממאיץ בעצמו) לילדים כדי שהם ינוע לאט בקצב של המורים - יש לתת (לדעתי) את הריטלין למורים ואז הם ינועו מהר בכיתה ויעברו מנושא לנושא בקצב של הילדים.. ואו אז נגלה שהילדים לא "חולים" בבעית קשב וריכוז אלא הם פשוט משועממים כי המורים, מה לעשות, איטיים מדי.. אני זוכר חוויה שהייתה לי לפני 8 שנים, הייתי צריך ללמד קבוצה של ילדים ה"סובלים" מ adhd ונפלטו מכל מני מערכות.. במשך שעה וחצי (דיי מעייפות וקשות) העברתי איתם שיעור עם 200 נושאים שונים שקשורים אחד בשני, בשתי וערב וקפצנו מנושא לנושא וחזרנו וקפצנו שוב ועשינו תרגילים - והפלא וואפלה (עם שוקולד) הילדים הללו היו מרוכזים וקשובים במשך שעה וחצי - דבר שהפליא את המטפלת שלהם... אני מעריך שזה עניין של אמונות וגמישות התנהגותית.. אבל לפני שכל הקופצים, יקפצו עלי ראש, זוהי רק דעתי ואתם לא חייבים לקבל אותה
מיקי

למעלה