תהיות לגבי SQL

Darakan

New member
תהיות לגבי SQL

או MySQL (אני לא באמת מבין בזה :p). אני חושב קדימה לגבי פרוייקט חדש שיהיה בו מסד נתונים של משתמשים רשומים (כלומר, שחקן נרשם והנתונים שלו נרשמים להבא על השרת). האם הכי טוב לעשות את זה באמצעות SQL או פלטפורמה אחרת? המשחק יהיה בעקרון על פלטפורמת פלאש (יש ספריה לאינטגרציה בין AS3 ל-SQL אבל זה לא משהו מובנה להבנתי).

De-Panther

New member
ראיתי הרבה שילובים של פלאש עם PHP, אבל מה אתה

רוצה לעשות עם הנתונים? אם זה משחק בתורות, PHP עם מסד נתונים כלשהו יכול להיות מעולה. אם זה משחק ריל טיים, עדיף שתמצא פתרון יותר טוב, שגם יוכל לשמור בסוף נתונים שונים בדטה בייס, וגם יוכל להעביר נתונים שונים על המשתמש בזמן אמת. נסה את הפלטפורמה של קמ2פליי(הם ישראלים, אם מעניין מישהו
) http://www.come2play.com

Darakan

New member
הסבר קצר על הרעיון

זה לא בדיוק משחק בתורות, אלא מעין MMO בתצורה מאוד שטחית - מכו משחקי דפדפן. שחקנים רשומים יכולים להצטרף ל-"קרבות" שמתנהלים כל פרק זמן מסוים (או לפי דרישה שלהם), ובהתאם לדמות שלהם ה-"קרב" מתנהל באופן אוטומטי (כאשר השרת מבצע את החישובים ומחזיר את הפרטים לחשבונות של השחקנים המשתתפים). אין כל אינטרקציה של השחקנים במהלך ה-"קרב".

De-Panther

New member
אז השחקנים לא שולטים במה שקורה בקרב, אלא יש..

חישוב רנדומאלי ברקע שעובד לפי נתוני הדמות. לדעתי אפשר לעשות כזה דבר בPHP. ולמה בעצם אתה צריך פלאש? זה לא שתציג את הקרב...

Darakan

New member
זה כן!

החישובים לא מתבצעים באופן ראנדומלי אלא באמצעות סט פקודות מובנה מראש שהשחקן קובע (מי ששיחק פעם Roboforge ידע על מה אני מדבר - רק שאני מדבר על סט פעולות בסיסי יותר). הקרבות כן יוצגו. בגלל זה אני רוצה פלאש. מלבד העובדה שהפצה של משחקי פלאש כ"כ רווחית בימנו שזה הרבה יותר משתלם ממשחק דפדפן שקבוע ל-"אתר אם" אחד. התפוצה הרבה יותר גבוהה ויש נגישות ליותר קהל.

De-Panther

New member
בכיף, כמו שאמרתי קודם, אם זה משהו קבוע מראש..

והשחקן לא מבצע פעולות באמצע הקרב, אלא רק צופה בו, לך על PHP. מעל זה תבנה ממשק בפלאש

adiel666

New member
אם יש לך אפשרות לבצע אינטגרציה עם מסד SQL

מתוך פלאש, אז פשוט תעשה את זה ככה, וMySQL נגיש במיוחד גם לPHP וגם לASP. OFFTOPIC: אני נהנה בפיתוח המשחק שלי עם העובדה שSUN פיתחה את MySQL, ומכיוון ואני עובד עם JAVA- זה נתמך בצורה מעולה! אגב למי שתוהה בקשר לפרוייקט שלנו, דיי סיימתי את המנוע הגרפי ואני בונה כרגע את עורך המפות(עם סיריאליזציה בכדיי שאוכל להעביר קוד XML כמפה בין שרת ללקוח). בכל אופן, זה מתקדם מהר מכפי שחשבתי. מי יודע, אולי תזכו לראות עד סוף השנה MMORPG בReal Time, ישראלי ראשון.

De-Panther

New member
כאן זה כבר יכול ליצור בעיות אבטחה, אם תשים את

הקישוריות למסד הנתונים ישירות מהפלאש(שבסופו של דבר רץ על המחשב של הגולש), זה יתן לו אפשרות בעצמו לגשת למסד הנתונים. ויש היום מספיק כלים שמאפשרים לראות את קוד המקור של קבצי פלאש. אז עדיף לו לעשות את כל החישובים של המשחק בצד השרת. ולכן PHP תתאים במקרה שהוא מתאר. כבר היה MMORPG ישראלי, בלריום. והוא גם היה שחיק. בכלמקרה, בהצלחה, תעלה לפה כמה תמונות מידי פעם

adiel666

New member
יאפ, אתה צודק בקשר לזה

התכוונתי שגם יבנה שרת בפלאש(אם הוא יודע רק AS3), שיישב על המחשב המארח(השרת) ויצור קשר באמצעות הקליינט, והשרת יצור קשר עם המסד. עם כל הכבוד לבלריום, it never got out. אני זוכר את הכתבות שהיו על זה במגזין של רשת באג, שבליזארד קנו אותם, זה כבר מראש נשמע לי מגוחך. פיצה מורגנה נבנית בימים אלו על ידי אותו חבר צוות שלהם במייג'ורם לא?

De-Panther

New member
זה יצא ולא יצא. אפשר היה לשחק בזה עד לפני כמה

חודשים(או שנה, כבר מזמן איבדתי את תחושת הזמן) ואחד מחברי הצוות שעבד על זה, עודד שרון, עובד על פיצה מורגנה

somebodddy

New member
אבל המשחק שלך דורש שרת

אז זה לא יהיה כזה פשוט להפיץ אותו לאתרים אחרים - אלא אם כן אתה רוצה שכל האתרים שהמשחק יושב עליהם ישתמשו באותו שרת. בכל אופן, לא נראה לי שMMO יתאים לאתרי אוסף של משחקי פלאש. אנשים באים לאתרים כאלה בשביל משחקים קלילים שימלאו להם חצי שעה פנויה, לא בשביל MMO שדורש השקעה של שבועות ואפילו חודשים.

Ultra Spidey

New member
לך על MySQL

MSSQL ו-Oracle הם פתרונות יותר אנטרפרייזים שמותאמים לכמות גדולה מאוד של מידע וגישות לDB וליציבות טובה יותר. MySQL ו-PostgreSQL הם מסדים יותר קטנים; זה לא sqlite אבל זה גם לא MSSQL/ORACLE, ולדעתי זה מאוד מתאים לעולם הבעיה שלך

Darakan

New member
תודה!

אשמח עם מישהו יכול להפנות אותי ל-Tutorials בנושא (MySQL). אני יכול לחפש בגוגל אבל אני מעדיף משהו איכותי שאולי מישהו מכיר :)

למעלה