תהיות ושאלות

oversensitived

New member
תהיות ושאלות

בנוגע למתח: איך מתבטא אצלכם המתח ביום יום, עד כמה הצלחתם למזער אותו עם השנים ואיך? לגבי, אני מרגיש כאבי ראש שמקורם ממתח במשך רב היום, קשה לי מאוד להיפטר מהם. אני מרגיש כאילו הגוף שלי לא מחובר ללב שלי, מעין תחושה של זומבי, אני נוטה להיות כעסן, ומצד שני מופנם, אני לא מצליח באמת להתקרב לאנשים, אני תמיד שומר על דפוס של המנעות, מצד שני כולם אוהבים אותי(חוץ מהמעביד אולי) והומור ובדיחות והצד המצ'ואי בולטים אצלי. אני מנסה לשנות את הדפוס הזה של המתח כבר כשנה אך לא מצליח וסובל מאוד פיזית- כאבי ראש נפשית- מתחושה של בדידות ועצב, מעין זאב בודד. אני כבר בן 22 והייתי רק במערכת יחסים אחת שגם לא הייתה מוצלחת במיוחד. אני פעיל ספורטיבית מאוד ומשתדל לאכול בריא, יש המון חברים, אני נמצא הרבה בסיטואציות חברתיות אך לא באמת נהנה מהם, עצתכם?

0 אור 0

New member
הגוף לא מחובר ללב

הכרות עם הבעיה זה צעד גדול בכיוון הפתרון, נקלעת לדפוסים לא סימפטיים שלא טוב לך אתם: אתה לא מחובר לרגשות שלך לא מצליח באמת להתקרב לאנשים, ושומר על המנעות ובדידות - ומפצה על כך בבדיחות מהפה ולחוץ אתה סובל ממתח מאד גדול הסיטואציות החברתיות שבהן אתה נמצא לא אמיתיות לך, ולא נוגעות לך בלב. אז מה לעשות? לנסות לראות בין המון החברים והמשפחה עם מי באמת אתה מרגיש טוב ובטוח, לנסות טיפה יותר להתקרב, טיפה יותר לפתוח את הלב, לתת אמון ולשתף. לנסות להכנס למערכות יחסים ממקום אחר, של יותר נתינה, יותר שותפות, יותר קירבת אמת ופחות דברים שלא מחוברים לתחושות שלך. להיות קשוב לצרכים שלך ולעשות יותר דברים שאתה נהנה מהם ופחות דברים שאתה מרגיש מחוייב לעשות (וכדאי לנסות דברים חדשים ושונים) אפשר אולי לתקופה להיעזר באיש מקצוע שיעזול לך ללבן עם עצמך את התחושות של הכעס ואת הדפוסים האישיים אפשר להיעזר ברפואה משלימה כדי ללמוד להרגע, ולהפטר מהכאבים הפיזיים ולחזק את הנפש. מאחלת לך המון הצלחה ואל תשכח שבגיל 22 אתה רק בהתחלת הדרך ויש לך המון זמן להגיע למקומות נפלאים

ינוקא1

New member
תשקול הליכה לטיפול.

טיפול אצל מטפל טוב , יכול לחולל פלאים. אני אומר לך את זה מנסיון גם כמטפל וגם כמטופל. הדפוסים הללו של הימנעות מקורם בדרך כלל מארועים בעבר , הבית בו גדלנו , כל מיני אסור ומותר - וזה ככל הנראה גם מה שיוצר את המתח. מצד אחד אתה "נמנע" , מצד אחר אתה "רוצה" , מצד אחד מאצ'ו , מצד שני מפחד שיראו אותו חלש. התוצאה היא המון המון רצונות שלא מגיעים לידי ישום וכאב ראש אחד גדול. ככל שתלך לטיפול מוקדם יותר , תחסוך מעצמך כאב וסבל רבים יותר. זה יכול להיות פסיכולוג , זה יכול להיות גם הרבה דברים אחרים. בהצלחה רבה רבה.

למעלה