תהיות והתלבטות

TWEETY =^.^=

New member
תהיות והתלבטות

מישהו יודע משהו על אחת מבדיקות הדם שנקראות הרמוני/נטרה/פרונטו,,,,שעולות הון ומתימרות להחליף את מי השפיר?..
עד כמה יש להתיחס לשקיפות עורפית?..
והאם ניתן לסמוך שגיל התורמת שכתוב בדוח הוא אכן גיל התורמת?.

האם יש מצב שתוצאות השקיפות הן בגדר זאב זאב?..

מנסה לענות

בדיקות הדם שציינת הן כאלה שמתבססות על נוכחות של דנ"א עוברי בדם האם, במובן זה הן אמינות כמעט כמו בדיקת מי שפיר (מבחינת יכולת הזיהוי של תסמונת דאון. לא יודעת לגבי תסמונות נוספות) כשיש להן את היתרון של היעדר הסכנות של מי שפיר. לא מכירה את ההבדלים ביניהן.
שקיפות עורפית היא בדיקה מאוד חשובה, אבל עדיין בגדר בדיקת סקר ולא כזו שבודקת את הדנ"א של העובר הספציפי שלך ולכן - רמת הדיוק שלה לא יכולה להגיע לזו של מי שפיר או בדיקת הדם. נדמה לי שבשקלול עם סקר שלישי ראשון וסקר שליש שני (במעבדות זר) מדובר על יכולת חיזוי של 95%, כאשר יכולות להיות טעויות לכאן ולכאן. אם לזה התכוונת בביטוי זאב זאב?
לגבי גיל התורמת...וואוו, התקלת אותי...עם כל הדאגות והטרדות שהיו לי בתהליך - על זו לא חשבתי אפילו... נוטה להאמין שבמסלולים המסודרים לא יזלזלו במידע כזה, במיוחד לנוכח החשיבות שיש לו בבדיקות הסקר השונות.

TWEETY =^.^=

New member
וואווו תודה ענקיסטית קרמבו

אם חרב המי שפיר מעל ראשי,,,,נראה לי שעדיף ללכת על בדיקת הדם.
אני עדין בהתלבטות,,,

במצב כזה הייתי קובעת פגישה עם יועץ גנטי לא זוכרת באיזו קופה את יש את פרופ' מוטי שוחט שמאוד מומלץ
איילת

למה את מתכוונת?

האם ההסתברות אחרי השקיפות ובשקלול עם גיל התורמת יצאה כזו שמומלץ המשך בירור שלי מי שפיר? אם כן, ממשיכה את המלצתה של איילת לגשת ליעוץ גנטי. וכמובן, תו"כ לזכור שסיכוי טוב שהכל יהיה בסדר, שזו רק בדיקה סטטיסטית וזה בדיוק החיסרון שלה (יש לי חברה שסביב גיל 30 יצא לה סיכוי של 1:2 אחרי שקיפות, ובסוף הכל התברר כתקין. הילדה כבר בת 8 כך שעבר מספיק זמן בו אפשר היה לוודא את זה...).

בדיוק בודקת בשביל חברה

לגבי הגיל של התורמת..למרות שנראה לי שבודקים את זה טוב-טוב לפני שנותנים להן את האפשרות לתרום
לגבי הבדיקות שציינת, לא מכירה נטרה..שמעתי על הרמוני ופרונטו ושפרונטו עדיפה בשל הניסיון של החברה והסיכויים..
לגבי תוצאות השקיפות - לא ברור לי למה עושים את הבדיקה הזו אם ממילא אח"כ צריך להמשיך לבדיקות נוספות (כיוון שאם עושים את בדיקת הדם אז נראה לי מיותר לעשות גם וגם - אבל זה להתייעצות עם הרופא/ה)

בהצלחה..:)

לא חייבים לעשות הכל...

השקיפות + הבדיקות במכון זר (נכון לשבוע שעבר) הן 99% מדוייקות לטענתם.
וריפיי עדיין מומלץ מאוד, יקר ואם השקיפות הבדיקות דם טובות לא בטוח שזה לא כפילות. כמובן שאם זה מרגיע אין לזה מחיר....

בפועל, בשני המקרים זה סקר. הבדיקה היחידה שיכולה להבטיח לך היא מי שפיר.

לדעתי אפשר לסמוך שגיל התורמת הוא הגיל
אם יש לך ספק תפני לאורית ממנור. הגיל הכי גבוה לתרומה שם הוא 34 או 35
כפי שכתבתי קודם הייתי לוקחת ברצינות ובודקת יותר לעומק
אני עשיתי את בדיקת הוריפי שהיא הבדיקה שלפני שנה וחצי עשו אותה הכי הרבה ומאוד המליצו לי עליה,קיבלתי מהפלטיניום את מרבית הסכום

TWEETY =^.^=

New member
אתמול בדקתי כמה יצא לי עם הבכור

עם הגוזל שלי הייתי בהריון בגיל 38,,,והשקיפות יצאה 2 ,,,נשלחתי בטיסה למי שפיר,,,,ואני זוכרת כמה חרדה הייתי וכמה התלבטתי,,,עכשיו מבינה שזה לא היה הכרחי,,

עכשיו התורמת שלי בת 27 והשקיפות יצאה פעם 2.7 ופעם 2.2,,,,(הוא בדק כמה פעמים),,,ושוב הוא מטיס אותי למי שפיר,,,

כרגע החלטתי שאני לא עושה אבל מחכה להחלטה סופית עד לסקירה ולחלבון העוברי,,,הבעיה היא שנזכרתי במשהו מעומעם,,,נדמה לי שאם מחזירים מס עוברים זה משנה את התוצאה של החלבון העוברי?? או שאני לא זוכרת נכון??

ממה שידוע לי...אם ההריון מתחיל מהריון תאומים
זה משנה את התוצאה ולאו דווקא מספר העוברים שמחזירים.
למה לא הלכת לעשות שקיפות אצל מישהו נוסף? מה התקבל בתוצאות בדיקת הדם?

TWEETY =^.^=

New member
הלכתי,,,היא לא הסכימה לעשות לי

אין לי תוצאה של הדם,,,רק אחרי החלבון עוברי

איפה עשית את הב.דם?
בדרך כלל אמורה להגיע התוצאה ואחרי החלבון העוברי השיכלול של שתיהן (בכללית בכל אופן)

TWEETY =^.^=

New member
במעבדות זר

קיבלתי על הראש מהרופא שעשיתי שם ולא בקופה,,,תכננתי לעשות גם בקופה ולא הספקתי,,,נראה לי שיום שני זה יהיה מאוחר מידי לא?

TWEETY =^.^=

New member
סופ טוב הכל טוב

הצלחתי להחליף רופא עוד בטרם נגמר הרבעון, ואף לקבוע אליו תור להיום
אמר שהוא לא מתרגש מהשקיפות ההיא שכן הזווית שבה צולם העובר היא זווית שמעבה את אותו קטע נבחר,,,,
לאחר שידול קצר, הסכים לחזור על השקיפות רק לא מהמנין אלא בגלל העינים היפות שלי או הלחץ שהן שידרו,,,
הוא מדד 1.3,,,ואני נרגעתי

כמה שגישה של רופא יכולה לשנות את כל התמונה,,,חבלז
ישר אמר שיש לי תינוקי יפה,,,ואחרי המדידה, אמר לי להתרכז בגידולו ולהמשיך בבדיקות השיגרה
ורק אחר כך אם יהיה צורך, ניתן יהיה לדבר על מי שפיר
מבחינתו אילו הכל היה עומד על הבדיקה הזו,,,הוא לא היה שולח למי שפיר

סליחה שאני משתפת פה בעינינים האלו, היה חשוב לי להרגיע את מי שעקבה

תודה על העדכון...
ולמה סליחה? אלו הדברים הלא פחות חשובים
שימשיך תקין
איילת

שמחה לשמוע וגם

עכשיו הייתי מנצלת את העובדה שעשעית שוב בדיקה כדי להשלים את בדיקת הדם (סקר שלישי ראשון) בקופ"ח (יחד עם תוצאות הבדיקה האחרונה) כדי לקבל תוצאה שלה כבר בקרוב

TWEETY =^.^=

New member
זה בדיוק מה שתכננתי לעשות

רק שלא קיבלתי ממנו הפניה, הוא עשה לי שקיפות רק להרגעה ...מלבד תמונה אין לי משהו אחר ביד .לא בטוחה שיעשו לי בדיקה בלי הפניה ועל הקודמת לא כדאי לי,,,,אהיה היום בסניף ואברר איתם.

למעלה