תהיה...

דוויק

New member
תהיה...

למה בישראל תמיד יש חיבור ממש הדוק בין ג'אז ל-Fאנק? כל הזמן אני פוגש ג'אזיסטים שהם Fאנקיים, ומעט מדי Fאנקיים טהורים. יש למישהו רעיון? דוויק

Steezo

New member
לפי דעתי

מכיוון שבארץ אף פעם לא הייתה ממש סצנה של Fאנק בדרך כלל האנשים שמגיעים אל Fאנק אלו חובבי ג'אז שדרך הג'אז הגיעו לFאנק... אצלי זה היה דווקא להפך

FunkyGiraffe

New member
אני דווקא הגעתי לFאנק מהיפהופ

וגם קצת דרך השורה הראשונה שלך לפחות ככה גם המורה שלי הגיע אל זה ד"א אישית אני הרבה יותר Fאנקיסט מאשר ג'אזיסט אבל החיבור בטעם המועדף עליי הוא משהו כמו 80% Fאנק, 15% סקראטצ'ים ועוד 5% ג'אז

oZ5555

New member
אני באתי מפאנק

ונשארתי בפאנק וגרובים... ג'אז ללא מקצב גרובי לא ממש מעניין אותי. ג'אז קלאסי מרדים אותי.

שבלוז

New member
צריך לזכור שחשיפה למוזיקה שחורה

בישראל היתה קיימת במנות קטנות מאוד, בעיקר במה שקשור למוזיקאים. איזה מוזיקאים בישראל עשו פ'אנק לפני יותר מעשר שנים? היחידה שאולי נגעה בזה בצורה מכובדת זה מרגלית צנעני שבאמת היה לה רגש של אר אנ בי , מצד שני היא נפלה בין הקטע של המזרחית לקטע של הפופ בגלל שהיא היתה די בודדה ולהיות לבד בסגנון זה אומר ליפול לסגנונות אחרים. עד היום הרבה ששומעים מרגלית צנעני יגידו שזה מוזיקה מזרחית. השאר שנכנסו למוזיקת אר אנ בי בדר"כ הגיעו לשם מרוק או מג'אז. היום המצב שונה ההיפ הופ נכנס לישראל והראפ ועוד הרבה דברים ובעצם היום נוצר מצב חדש שמוזיקאים יכולים להגיע למוזיקת אר אנ בי לא מג'אז או מרוק אלא מהיפ הופ. בנוסף גם מוזיקאים שבאים מקטע של ג'אז של השנים האחרונות עושים הרבה שילובי סגנונות בהשפעת הפיוז'ן שכידוע הוא ממילא שילוב של ג'אז ופ'אנק ובעוד בעבר לא היה ממש פיוז'ן בישראל בשנים האחרונות יש הרבה שנוגעים בקטע הזה בעיקר צעירים.

שבלוז

New member
אגב דוויק אולי תנסה להביא את מרגלית

צנעני כאורחת לפורום ? לדעתי היא הטופ של האר אנ בי שהיה לפני ההיפ הופ בארץ ודי מוזר לי שאף אחת מהלהקות החדשות לא מציינות אותה כחלוצה בתחום בארץ.

דוויק

New member
מחשבה מעניינת...

האמת היא שאני רוצה לדבר עם החבר'ה מרדיו-טריפ, הבנתי שיש להם אוסף Rare Groove ישראליים שלא להאמין בכלל שעשו בארץ... אולי יזרקו לנו כמה שמות. שנוכל להתגאות במה שהלך כאן בשנות ה-70. דוויק

שבלוז

New member
לא שמעתי עליהם אולי באמת

אפשר יהיה לערוך סקירה של הפ'אנק בישראל בשנות השבעים השמונים וכולי לא נראה לי שהיה הרבה השפעה הרדיו די התעלמו מהמוזיקה הזאת

oZ5555

New member
לקח כאן שנים עד שהמוסיקה השחורה

הגיעה למיין-סטרים. פיוז'ן היה פה מזמן אבל רק בין המוסיקאים (ונשאר כך). רגאי היה לעובדים הזרים (איפה הם?) ולאתיופים. פאנק היה שני שירים של EARTH WIND AND FIRE סול היה הכושים מדימונה. רק לג'ז יש משום מה מקום של כבוד בישראל, אם רוצים ללמוד מוסיקה אז עד כמה שידוע לי זה רק רימון. לך תלמד משהו אחר...

למעלה