תהיה.

kill taco bell

New member
תהיה.

"מה זה לדעתך חופש?" ככה נפתחה השיחה ביני ובין ר´ על סטרייט אדג´. מהות השיחה לא חשובה. הנקודה היא שחופש הוא ערך שמקודש (לפחות לדעתי) בעיני רוב בני האדם בעולמינו. לאחר חשבון נפש עצמי הגעתי למסקנה שכל המאבקים שבהם אני מנסה לקחת חלק בחיי היומיומיים הם מאבק למען ערך החופש. התהיות לגבי מהות החופש יצרו סדרה של שיחות מעניינות מאוד עם אנשים שהערכתי אליהם היא אינסופית. לאחר שלא התגלתה תשובה מספקת החלטתי לפנות לפורום נוער מרצ לקבלת חוות דעת שניה בנושא. אז... נוער מרצניקים יקרים (וגם אלה שלא) - מה זה לדעתכם חופש?

הגינגי

New member
חופש שוויון אחווה

נראה לי שהמהפכה הצרפתית היא הפעם הראשונה שדברו על חופש במובן הפרט של המילה, זאת אומרת לא חופש לאומה או לרעיון אלא חופש לפרט. במהפכה הצרפתית העמידו את ערך החופש מול שתי ערכים אחרים שגם הם חשובים לא פחות אחווה ושוויון. לפי דעתי בשלושת המילים האלה מתבטאים כל המאבקים הפוליטיים שלנו, בעיקר בחופש ובשוויון שכן אחווה היא מושג חברתי ולא פוליטי. אבל אבוי, יש קונפליקט ענקי בין השוויון לחופש? ועל הקונפליקט הזה מתבסס כל התהום האדיר שמפריד בין סוציאליזם לליברליזם, כל אחד רואה ערך אחד כחשוב יותר מהאחר. אני אישית מאמין בשוויון יותר מחופש שכן שוויון כלכלי ובטחוני אמיתי יגרום לחופש אמיתי בין כל שאר התחומים.

kill taco bell

New member
נראה לי שהשאלה לא הובנה.

השאלה הייתה איך אתה מגדיר חופש. מה זה חופש בשבילך. זה נראה לי חשוב בתור משהו שכולנו נלחמים עליו. למרות שהתשובה נראית ברורה היא ממש לא. ההגדרה שלי לחופש הייתה שונה מההגדרה של סארטר לחופש, מההגדה של מתן לחופש ומההגדרה של עקיבא אור לחופש.

למעלה