תהיה

nirp232

New member
לא מסכים

אי אפשר להשוות את משפחות טהורי הדם החזקות והעשירות כמו מאלפוי ובלק שעדיין היה להם כוח רב והשפעה על אף שהוא לא היה משהיה פעם לרפובלקת ויימר המרוששת שהלכה מדחי לדחי ושהיא כבר התאוששה מהמלחמה והפיצוים שהיא הייתה צריך לשלם אז פגע בה המשבר הכלכלי. והאידיאולגיה והחינוך הפסיכי של משפחת בלק זה בדיוק הרוע יש מאין שדיברתי עליו.
סנייפ זה משהו אחר הוא היה מרגל ולוחם צללים למעשה למשך כול המלחמה השנייה וסופה של הראשונה אין ספק שהוא היה יעיל אבל זה לא זה. הקושרים נגד היטלר לא היו בן אדם אחד עם רגש נקמה. הם היו קבוצת קצינים חלקם בכירים מאוד ובעלי מעמד (רומל) שרצו להציל את המדינה שלהם ממשוגע ונכשלו. אני יודע שקשה היה לבצע משהו מול משטרת המחשבות שהיא ולדמרוט אבל זה לא משנה את העובדה שלקציני הוורמכט היה את האומץ לעשות משהו בנידון משלאוכלי המוות לא היה (להוציא את סנייפ ורגלוס בלק).

hollypop girl

New member
אני לא חושבת שזה רוע יש מאין, הרי לא

כל האנשים שדוגלים בטוהר דם ילכו כלכך רחוק כמו וולדמורט...רק מי שבאמת התחנך בקיצוניות כזאת...
כן, סנייפ פועל מרגשות נקמה, אבל רגולוס למשל עונה בדיוק להגדרה של מישהו ממעמד גבוה שהבין שוולדמורט משוגע
והלך רחוק מדי...

nirp232

New member
אני חושב שנישאר חלוקים בדיעתינו

וכן רגילוס הוא הכי קרוב עליהם אם כי אני שקשה להשוות קצין בכיר כמו פון-שטופנברג (מנהיג המרד) לילד בן שש-עשרה מבחינת המעמד

hollypop girl

New member
ברור שלא...אף אחד לא עושה השוואה ישירה

אבל בעיקרון...אני מניחה שבגדול היו להם מניעים דומים או לפחות הבנה זהה של המצב...

הוא היה בן 19 במותו, לא?

nirp232

New member
אני לא יכול להגיד בודאות אין את הספר החמישי

אבל אני חושב שהמסכן לא הספיק לסיים את הבית ספר, הנקודה היא כזאת אין מספיק דמויות שחושבות באופן עצמאי ומקנות טיפת אנושיות לאוכלי המוות רובם הם לחכי פינכה פחדנים מקרה הטוב ופיסכופטים סדיסטים במקרה הרע, מי שהיחידים שיצאי דופן הם סנייפ, קראקוף( תאמת הייתי מסתפק בזה שיהיו עוד כמוהו), דארקו שפחדן מידי מכדי לבצע משהו רוב הזמן ורגילוס שאותו לא יוצא לנו לפגוש בסיפור ואנחנו שומעים אליו רק מסיריוס וקריצ'ר, ואפילו בגרמניה הנאצית שכאתה מסתכל היטב האתה מוצא את הקצינים המורדים ואפילו חבר מפלגה שהיה חסד אומות עולם כמו אוסקר שינדלר(כאן אני חושב שזה באמת ממקרה בודד). אני חושב שהמצב בקרב אוכלי המוות קרוב בהרבה למצב בברית המועצות של סטלין וגם שם סטלין עבד קשה מאוד כדי להגיע למצב הזה ,הוא היה צריך לנצח מנהיג חזק ופופולרי כמו טרוצקי ועוד מנהיגים מתחרים רבים אחרים לפני שהוא הצליח להשיג שליטה טוטלית במדינה והוא דאג לבצע "טיהורים" כדי להבטיח את המשך שלטונו.
אם אתם מחפשים השוואה אני חושב שאפשר להשוות בין מנדגוס פלצ'ר העבריין למאייר לנסקי מפיונר יהודי-אמריקאי ידוע שתמך במאמץ המילחמתי באופן נלהב ואילו דאג לפוצץ עצרות של המפלגה הנאצית בארה"ב באופן מאוד פיזי (בעזרת עבריינים וביריונים יהודים).

LOL

זה בערך כמה חודשים לפני שנכנסתי לפורום

חשבתי על זה...

העלונים שחילקו בספר השביעי, עם העשב השוטה שחונק שושנה, הזכירו לי את "פטרית הרעל". (ספר הילדים שהשווה יהודים לפטריה רעילה) תהיתי אם רולינג בחרה בכוונה מטאפורה של צמחים.

כמו שהיטלר דירג את הגזעים, אפשר ליצור דירוג גם בעולם הקוסמים. (למשל כשבלטריקס אומרת שבוגדי דם הם מיד אחרי "בוצדמים"...) אני משערת שמוגלגים נחשבים למין תת גזע לפי תורת אוכלי המוות.

חסידי אומות העולם בספרים הם מי שהטילו כישופי הגנה על מוגלגים, או אמרו שיש להם קשרי דם לבני מוגלגים... אברפורת' הוא דוגמא שעולה לי, למי ששיתף פעולה עם האויבים של אוכלי המוות, אף על פי שלא הראה התנגדות.

אולי תשובה

טוב לדעתי חסידי אומות עולם הם כמו מסדר עוף החול, שהם לא בהכרח בוצדמים\יהודים אך הם מסייעים במלחמה מאוד :)
זה כל מה שהצחתי לחשוב עליו

מצפוטל

New member
בלת"ק

קראוץ' האב מצטייר לי כמו סטלין - שונא נאצים גדול, אויב מר להיטלר, אבל כל זה ממש לא הופך אותו לאדם טוב. אפילו מבנו הוא התנער, והפקיר אותו לגורל אכזר.

nirp232

New member
הייתי אומר שהוא שילוב בין סטלין לג'וזף מקרטי

סטלין בגלל שגם סטלין זנח את בנו (בנו של סטלין נפל בשבי הגרמני וסטלין סירב לבצע עליו עסקת שבוים, בן התאבד בשבי), מקרטי מתאים יותר מבחינת צורת הפעולה והמעמד שלו בעולם הקוסמים. כי דומה למקרטי ובניגוד לסטלין קראוץ' הוא פוליטקאי שפעל מתוך המסגרת ולא שלט בפועל, עד שסר חינו מעיני הציבור ואז ירד מגדולתו, שניהם רדפו אנשים בצורה חוקתית אם כי לא הוגנת בלשון המעטה אבל אף אחד מהם לא היה רוצח המונים כמו סטלין. סטלין היה דיקטטור שהיווה איום לא פחות גדול מהיטלר לעולם החופשי.

למעלה