תהיה/שאלה

The Prospect

New member
תהיה/שאלה

תמיד עניין אותי מש'ו. הנבואה אומרת שאנאקין יהיה הג'דיי החזק ביותר אי פעם, אך למרות זאת הוא נוצח ע"י לוק. זה לא קצת סתירה?

Gilliana

New member
אנאקין בכל זאת היה החזק מכולם

עבודה שבסופו של דבר רק הוא היה זה שהצליח לחסל את הקיסר, ולא אף אחד אחר - אפילו לא יודה.

ziog93

New member
אם אני לא טועה...

הנבואה לא אומרת שאניקן יהיה הג'דיי הכי חזק אלא שהוא יביא איזון לפורס

henney

New member
הנבואה

שה"כוח" יהיה איתו החזק ביותר. וזה נכון הרעיון כולו היה שהוא יביס את הסית'. אך בסרט השלישי כאשר מייס ווינדו הלך אל הדירה את פלפי כדי להביס אותו, הוא לא נתן לאנאקין "הנבחר" זה שמראש היה אמור להביס אותו להצטרף. זה היה מעשה קצת לא נבון באותו זמן שהוא זרק את פלפטין הוא בעצם הגשים את הנבואה, הוא הביס את הסית'. במעשה הזה כל החטאים שלו "זוכו" והוא חזר להיות אנאקין סקייווקר

Y. Welis

New member
ואילו גם ווינדו היה מושלך לכור גרעיני, אז

ההקבלה היתה מושלמת... אבל זו בהחלט עוד הקבלה בין הסרטים (וכנראה שיש עוד). אבחנה יפה.

Y. Welis

New member
ואגב ווידאר אמר ללוק שפלפאטין חזה שהוא יביא

למפלתו, בשיחה הידועה שלהם ב'אימפריה'. זה מעניין, כי זה מצביע על כמה אפשרויות: א'. שהקיסר חלק את מחשבותיו עם ווידאר; ב'. שווידאר ידע משהו על העתיד, שאותו הוא שיער שהקיסר ידע; ג'. ששניהם ידעו על הנבואה, ושהאיזון יבוא מידי לוק. נראה לי שהאפשרות שלוקאס העדיף בטרילוגיה הראשונה היא ג' (למרות שיתכן שזו לא היתה בחירתו המקורית), כך שפלפאטין ידע שאם יהיה לווידאר צאצא, הוא יהיה בסכנה, כי הוא יהיה האיזון הנחוץ. מעניין שבסרט ה-6 ווידאר לא חזר על דבריו, ונראה בטוח הרבה יותר בסיכויו של הקיסר. גם זה עניין שטרם הוסבר.

יפעת777

New member
נכון. ולא נראה לי שהוא דווקא הכי חזק

הוא הצליח לגבור על הקיסר בעזרת הבן שלו.

DDN

New member
חוץ מזה שהוא נוצח על ידי לוק

הוא היה סית' מצ'וקמק. אין ברקים, לא קופץ. בתכלס, הוא ממש לא היה סית' משהו

למעלה