תהיה קיומית

elley

New member
תהיה קיומית

בת דודה באה לבקור. שאלה מה אני רוצה מהארץ. אמרתי. משהו מאד ספציפי, שאי אפשר להתבלבל בינו ובין משהו אחר. והדגשתי בדיוק את הספציפיות שאני רוצה. והדגשתי שוב, כי אם זה לא הספציפי הזה, אין לי צורך בו. היא שלחה לי מסר שיש ושהיא מביאה. כשהיא הגיעה, התברר שהיא הביאה משהו אחר, כי לא היה מה שביקשתי. ולא רק אחר, אלא כל כך אחר שאין לי שום סיבה ו/או צורך להשתמש בו. עכשיו, זה דבר שלא בעיה בשבילה למצוא אותו. אם אין בחנות אחת, מיליון אחוז שיהיה בחנות ברחוב ליד.

עכשיו, לא הייתי מתבעסת כל כך, רק שבגרמניה אי אפשר למצוא את הדבר הזה, מה שמכריח אותי לתכנן נסיעה לחו"ל הקיץ, כדי להצטייד בדבר הזה, שאני צריכה. אז אמנם החו"ל יכול להיות כאן באירופה, אבל עדיין, תכננתי הקיץ להשאר בבית כי אין לי לא כסף ולא חשק לנסיעות. לשומקום. גם לא בתוך גרמניה עצמה.

ואני תוהה: גם אצלכם מתעלמים ממה שאתם אומרים ועושים מה שרוצים? ובמסווה של טוב לב דופקים אתכם עד העצם?

(סימנתי לא לראשי, אז לא לראשי בבקשה)

MayFebruar

New member
ממש מבאס!

אני כמוך, אומרת שאם אין אז שלא יטרחו. עוד לא קרה לי שקנו לי משהו ההיפך ממה שרציתי. לפעמים אמרו לי שאין ושאלו מה אני רוצה במקום, או שקנו מחנות\מותג שונה. וזה בסדר גמור מצידי.
אני גם תמיד אעדיף לבקש רק מההורים שלי או אחותי כי הם מכירים טוב את הקריזות שלי. אבל עם דברים פשוטים יותר, אין לי בעיה לבקש מקרובים או חברים אחרים.

את לי יכולה לקנות את זה באינטרנט? או שמישהו ישלח לך?
(אני בטוחה שחשבת על זה, אבל אני עדיין שואלת.)

elley

New member
אי אפשר באינטרנט

ובגלל שהיא בדיוק היתה אמורה לבוא לבקר, ביקשתי שתביא. וזה דבר כל כך טריויאלי, שאני פשוט לא מצליחה להבין איך היא הצליחה לפקשש את זה.
אבל אני כבר למדתי שאם אני רוצה/צריכה משהו, האנשים האחרונים שכדאי לי לבקש מהם זה בני המשפחה שלי. איכשהו הם מצליחים לפקשש את הדברים הפשוטים ביותר כשזה מגיע אליי

דיברתי עם חברה כבר, ויש מצב שהיא תשלח לי. ואם לא, אני פשוט אאלץ לקפוץ לאחת ממדינות אירופה שבה כן יש את זה, ולקנות שם סטוק, למרות שהייתי מעדיפה להשאר הקיץ בבית.

MayFebruar

New member
מחזיקה לך אצבעות שחברתך

תוכל לשלוח לך.

אם תרצי, אני יכולה לבדוק כמה זה עולה כאן.

ואם בכל זאת תצטרכי לנסוע, אני מקווה שתוכלי להפוך את הנסיעה לסופ"ש מהנה לפחות

elley

New member

בינתיים כנראה שהתארגנתי על משלוחה. אבל תודה

bluewolfski

New member
אוף! באמת מבאס.

בעיקר שציפית למשהו ספציפי, וזה לא יפה לא להעריך וחייבים להגיד תודה וזה לא יפה גם להתבאס מולה.

אצלי בדרך כלל לא טועים, חוץ מחמתי שטועה מדי פעם, אבל אני מחייכת בנימוס אומרת תודה ושמה בצד. אז אני יכולה להזדהות איתך.
למדתי לא לצפות ואם זה קולע אז זאת הפתעה טובה.
דוגמא: חמתי קנתה לי ספר בישול לאוכל מרוקאי, סמכתי עליה שתבחר משהו טוב. אמא שלה מרוקאית והיא מבשלת אוכל מרוקאי בעצמה.
בסוף קנתה לי ספר בישול מביש. התבלין העיקרי בכל המתכונים הוא אבקת מרק של ויטה! בושה! אבל, יאללה, חפיף.
דרך אגב באותו סיבוב של ספרי בישול ביקשתי ספר מסויים של ג'יימי אוליבר ורק אותו ואם אין אז לא משנה. כמובן שקיבלתי ספר אחר שאין לי כל שימוש בו.

אולי כמו שמאי הציעה שמישהו ישלח לך?
בכל מקרה

elley

New member
אוכל מרוקאי מעולה!

אם מדובר במשהו שמגיע מהם, בלי שביקשתי, אז גם לי אין ציפיות. שכל אחד יביא מה שהוא חושב לנכון. אם אני אוהב או לא, זה כבר שלי. אבל חשובה לי הכוונה של הנותן, ואותה אני יכולה להעריך, גם אם את המתנה עצמה אני פחות אעריך. אבל במקרה הזה זה לא מתנה, אלא משהו יומיומי, מאד ספציפי, שגם לה היה ברור שאם זה לא זה, אז לא יהיה לזה שימוש.

אין, אני צריכה להחליף משפחה

שין

New member
זוהי תהייה קיומית אמיתית

זה נובע מהעובדה, לדעתי, שאין לנו רגישות לצרכי הזולת, אנחנו מרוכזים בעצמנו ולא מנסים לחשוב כמו האחר איתו אנו נפגשים.

בישראל הדבר בא לידי ביטוי בחיי היומיום לדוגמא חוסר הסבלנות ברמזור, אי שמירה על תורים וכו' וכו'

מלפפiן

New member
אוף איזה מתח,

קראתי את כל השירשור פעמיים, ניסיתי להסתכל בין השורות, לנתח רמזים, אבל כלום, עדיין אין לי מושג מזה הדבר המדהים הזה, שהייתי צריכה שיביאו מהארץ, ורק אותו ולא סוג אחר, ושיש אותו גם במדינות סגולה אחרות באירופה.... אז אולי תגלי כבר מזה???

למעלה