תהיה קטנה לגבי VDI

hetzbh

New member
תהיה קטנה לגבי VDI

אני חושב לכתוב מאמר על VDI, כדאיות וכו' וכו'.

מישהו כבר עשה אצלהם / לקוח שלו מעבר ל-VDI עם תחנות טיפשות כ-Clients?
אם כן, אשמח לשמוע תובנות, מסקנות, הפתעות וכו'.

harpiya

New member
לי יש כמה

אלפים
לא דווקא תחנות רזות, מכל מיני סיבות
הכי חשוב, לא לחשוב שזה הולך לחסוך כסף

harpiya

New member
עוד קצת

הרוב win 7 64bit, מעט win 7 32bit
עובדים גם rdp וגם pcoip שהמגמה היא לעבור לאחרון בגלל שהוא פשוט יותר טוב
עובדים גם לינקד קלון וגם פול קלון
גם דדיקיטד וגם פלוטינג , תלוי במטרה
דברים שכדאי, NFS עם דידופ אחרת פשוט סתם מבזבזים
להעמיס כמה שיותר תחנות לשרת - 100 ויותר רק לוודא שאין פגיעה בביצועים
מאוד כדאי להשתמש בסיסלוג או משהו כזה
Gp ספציפי לתחנות עם כל ההאופטימיזציות
כדאי מאוד לנהל יוטיליזיציה - vcops או משהו כזה
זה בשלוף

notxist

New member
גם לי יש כמה

יצא לי לעשות כמה פרוייקטים כאלה...

לדעתי מדובר בבזבוז מוגזם של משאבים.
כל עוד קיימת אפשרות לעבוד מול TS Desktop\Published App זה עדיף בצורה מובהקת הן מצד התחזוקה והם מצד עלויות החומרה.
כמובן שבמקום שאין ברירה הכי חשוב כמו שאמרו מעלי לבצע אופטימיזציה כמו שצריך.

יישמתי משהו כזה לפני כמה שנים

שרתי KVM מצד אחד, תחנות עבודה ישנות עם מעט זכרון (הצלחנו להרים גם על 128M אבל ביצועים סבלו. בסוף הצבנו רף של 256M עם עדיפות ל512M) וללא דיסקים מצד שני.

התחנות עלו מ PXE וקיבלו NFS אימג' משרת סנטוס:
https://access.redhat.com/site/docu...Administration_Guide/diskless-nfs-config.html
השתמשנו בשיטת של Yum --installroot כדי ליצור אימג' מינימליסטי שרק הריץ פיירפוקס בקיוסק-מוד עם SPICE (פיירפוקס רץ ישירות מX. כל נסיון לרסט את X או לכבות את פיירפוקס פשוט ריסט את X והעלה פיירפוקס מחדש). כשיוזר עשה לוגאין הוא קיבל את רשימת ה VDI הפרטית שלו (למפתחים היו גם תחנת לינוקס וגם חלונות, למזכירות רק תחנת חלונות, לQA היו כמה תחנות וכו') משרתי ה KVM.

זה עבד בבדיקות, ביצועים טובים וכו', אבל היה פתרון מאוד ספציפי למפעל עם כמה עשרות אלפי תחנות עבודה ישנות והארד דיסקים שהיו מתים להם כל שני וחמישי.
זה בפירוש נועד לחסוך עלויות טכנאי (היו להם כמה טכנאים שלא עשו שום דבר חוץ מלהגיע לתחנות קצה ולהחליף דיסקים כדי שמשתמשים יוכלו לעבוד).

זה היה, מה שנקרא VDI לעניים. כל הפתרון מבוסס קוד פתוח וחומרה זולה וישנה מצד הקליינטים (שרתי הKVM וה NFS היו חזקים יותר).

למעלה