תהיה לא מגובשת

אפרת12

New member
תהיה לא מגובשת

יש לי שני ילדים - הגדול מאובחן עם ADHD ומטופל. מאז ומתמיד ידעתי שזה יגיע.
הקטן - אמנם תזזיתי, אבל לא נראה לי שיש לו הפרעת קשב וריכוז (המורה אומרת שאולי הפרעה קלה, אבל לא משהו ששווה התיחסות כרגע). אני חושדת בלקויות למידה שונות, אבל לא ADHD.
אבל יש איתו תופעה מסוימת - כאשר הוא אוכל משהו עם שוקולד, הוא הופך להיות תזזיתי והיפראקטיבי יותר. אם בד"כ הוא יודע לשלוט בזה, זה הופך להיות פחות נשלט (לאחרונה, בגלל שהוא מודע להשפעה, הוא מקצין יותר וטוען שאין לו שליטה, אבל אני חושבת שעדין יש לו שליטה מסוימת). ואני לא ממש יודעת מה אני רוצה לשאול.... האם תופעה כזו היא משהו מוכר
האם זה קשור להפרעת קשב וריכוז

רגישות לשוקולד היא דבר מוכר

וגם ממכר.
סיפור מהחיים- כשהבת הבכורה שלי היתה בת שנה וחצי במשך תקופה, בכל יום שישי, לאחר המעון היא לא היתה נרדמת. אמנם באותה תקופה כבר לא ישנה צהריים {היא ADHD}, והיתה ילדה בעלת מרץ רב תמיד, אבל ביום שישי זה התגבר בצורה נוראית. היא היתה תזזיתית מאוד, לא נחה לרגע ובניגוד לשאר הימים לא נרדמה בערב, וההשכבה שלה נמשכה שעות, היא היתה נרדמת קרוב לאחת בלילה במקרה הטוב. כמה שבועות אחר כך, ראיתי {במקרה, או שלא...} כתבה בירחון "הורים וילדים", בשם-"שוקולד מעצבן אותי". דובר שם גם על ילדים עם ADHD, אבל לא רק. בקיצור- שוקולד עושה את זה לחלק מהאנשים. לאחר בירור קצר, התחלנו להוציא ביום שישי את הילדה מהמעון- קצת לפני שחילקו את עוגת השוקולד. וכמובן, הבעיה נפתרה לחלוטין...

יש לי עוד ילדה שמגיבה בצורה נוראית לשוקולד, והיא מכורה ממש.
לכן- אין אצלינו שוקולד בבית. לא ממרח, לא טבלאות, לא עוקות ולא רוגעלך...
ממתק שוקולדי פעם בחודש בראש חודש. ואם הילדה יוצאת לטיול אני מסכימה קצת שוקולד- אבל מזהירה אותה שתשים לב שלא תשתגע בזמן הטיול {כן, היא שולטת בזה, אבל עדיין- למה להתאמץ מאוד לשלוט על על בעיה שמופיעה כתוצאה מתגובה כימית של המוח? במיוחד אם אפשר למנוע את זה מלכתחילה?}

אז השוקולד אינו מסכן חיים כמו בוטנים או ביצים לאלרגים, אבל הוא בהחלט משפיע על ההתנהגות של אנשים רבים.

אפרת12

New member

כשאני מחפשת רגישות לשוקולד אני מקבלת רק את האלרגיה הפיזיולוגית לשוקולד - פצעים ושאר מרעין בישין וגם אסטמה.
יש לך במקרה את הכתבה ההיא?

וואי- הכתבה ההיא בת 25 שנה כמעט...

למגזין קראו "הורים וילדים" ואין לי מושג באיזה חודש יצאה החוברת ההיא...

למעלה