תהודת בגרות

תהודת בגרות

1. תהודת זהות - שיר ענק. ענק. הררררדקור אמיתי עם ביט טוב וכבד. שיר עם פוטנציאל שמתבזבז סתם. אם מפיק נורמלי היה לוקח את השיר הזה, מוסיף קצת סימפולים, משנה קצת את המילים (שיהיו דומות לאלו שקוואמי שר בהתחלה), אפשר היה לעשות מהשיר הזה להיט ענק שהיה נותן חשיפה לכל מי שמשתתף בו. חבל שמתעקשים להשמיע לנו אותו במתכונת הנוכחית שניראית יותר כמו פריסטייל שמתחיל טוב וניגמר חלש. לי באופן אישי מתחיל קצת להמאס ממנו. 2. הג´י - 70 שקל בשביל סאונד מחורבן, ובמה שניראתה בדיוק כמו במסיבות הקודמות. לא לעניין. 3. בויXקה - מישהו אמר פעם שכל דבר שאפשר למכור יהיה מי שיקנה אותו. 4. קוואמי - בנאדם טוב. עם המוון ידע מוזיקלי. שהיה לו חלום, להקים להקה שתשיר שירי פנאן. חבל. אמרו כבר שאתה מתבזה שם עם שירי פסטיגלים. תשנו קצת את הטון, תורידו את הקצב ותעברו להאאארדקור. אנחנו לא רוצים עוד שירי "יהודה יהודה". בתהודת זהות אתה נישמע אדיר. הטון המינורי הקרימינימינלי והמילים שהן קצת יותר מאשר "תרימו ת´ידיים באוויר" הן הכיוון הנכון. קוטג´ - עזוב אותך מהתרנגולות ותפסיק להסתתר מאחורי כל החרא שיש לך על הפרצוף. אתה גבר או בובת ברבי? אותי אישית זה מגעיל. וזה גם בחיים לא ימכור למבוגרים. תהיה מי שאתה. אני בטוחה שאתה אחלא. נימי - כוסון. וחמוד. ולסיכום - אין כמו קודמן. שיהיה לכם בית ספר ט-עים, ואל תעשו יותר מדי שטויות. ותודה לג.ו. על ההשראה.

לסנדי שנדי היקרה

תקראי את התגובה שלי להודעה הזהה שהשארת בפורום שלנו בביפ. אגב ... החלטת להפוך להיות מבקרת מוסיקה ? לירון.

G פורס

New member
תגובה!

קודם כל, מישהו גנב לי את הניק! גרררררררר........ דבר שני, אני חושב בדיוק ההפך! סוף סוף (!) יש פה בדיוק מה שחיפשתי, הרכב שיבוא לעשות שמיייח ולא רק לספר כמה חרא פה ( עיין ערך ראסטא קישקשטא ) וכמה יש לנו צרות ואיזה בעיות כי את זה יש אינסוף ואנחנו כבר יודעים... עכשיו הגיע הזמן לעשות שמח למרות הכל ולהזכיר לנו שלא צריך לשקוע בעצב שלנו. ואני מעדיף את "פנתר כמו בגירה, מוקפץ כמו טקילה" מאשר "עבד של הזמן, סוגר עליי אבל אני עוד כאן" ( לא שזה רע, פשוט העדפה אישית ) כבוד כבוד ועוד אחד לשנה הבאה.

babe10

New member
ביקורת

זה דבר טוב, אבל בסופו של דבר משקף דיעה ורק דיעה של אדם בודד. "אמרו כבר", "אנחנו לא רוצים", מי זה כל האנשים האלה? אני אישית לא מסכימה עם מרבית הטענות שהעלית, אבל זכותך להביע אותן. לגבי הג´י, בכל המקומות שאני מבלה בהן גובים את אותו המחיר על כניסה בלבד. בלי סינגלים שמחלקים בלי טקילות חינם ובכלל בלי הופעה או צל שלה. אבל אני ממש לא מתכוונת להכנס לויכוח על הג´י. בכלל לא. לגבי השיר תהודת זהות - נכון הוא טוב. אבל ממש לא נראה לי שכל שאר השירים בדיסק צריכים ללכת באותו כוון. זה יהיה משעמם ולגמרי לא יצירתי. ומי אמר שכל שיר צריך להיות תקציר של דוסטוייבסקי? קצת קלילות פאן, טוב על הנשמה, חיוכים, שכל כל חסרים במדינה המדהימה שלנו.. תמוהה בעיני ההכרזה על בוייאקה, על חוסר הסיכוי שלהם להגיע לקהל מבוגר משתי סיבות. (בלי להתייחס בכלל להקשר התמוה ללוק של קוטג´) האחת – מי אמר שכל להקה צריכה להגיע לכל הקהלים האפשריים? והשניה – רבים מחבריי (שמבוגרים ממך בעשור), מבין כל חברי הסצינה מכירים ואוהבים דווקא את בוייאקה. לגבי קוטג´ – עניין התרנגולות משעשע. עניין הלוק – אמנם גם לא לטעמי – כי לדעתי הוא יכול להיראות הרבה יותר טוב בלי כל האביזרים על הפנים (הוא בחור נאה עם אחלה פיגורה מתחת להכל) אבל זה הקטע שלו, ויש הרבה שאוהבים את זה. והכי חשוב – הוא אוהב את זה. לגבי קוואם – מבזה את עצמו? שירי פסטיגלים? ממש לא מסכימה אתך. בוייאקה השקיעה המון זמן ומאמצים בהכנת הדיסק הזה ורואים את זה. העבודה שלהם רצינית, מקצועית ומשובחת, לטעמי. גם אם היא לא לטעמך שזה לגיטימי, זה עוד לא עושה אותה מבזה. לאף אחד, בטח לא לקוואם. אני לא אתווכח אתך על מי צודקת ולמי יש יותר טעם, כי זה אינדבידואלי לחלוטין. ההצהרות היו תמוהות בעיני. לא מצאתי צל של ענייניות ב"ביקורת" על נימי. ומסכימה אתך לגבי קודמן. חוץ מזה – רק טוב!

ICANNt

New member
סוף סוף אחת שחושבת כמוני!!!!!!!*

ומעיזה להגיד את האמת בפרצוץ נשבע לך, מילה במילה *חוץ מהקטע על נימי וקודמן

**yoav**

New member
בדוגרי אני דיי מסכים איתך, אבל...

אני גם חושב שזה מה שמייחד את בויאקה, היכולת שלהם לשלב בין הרבה סגנונות אם זה הארדקור (תהודת זהות), אם זה שירי פנאן (מסיבוייאקה), אם זה ראגא (קונטרה דיכאון), או אם זה היפ הופ - אר אנד בי (השיר עם מומי, נדמה לי שקוראים לו כסף קל או משהו)... למרות זאת אני גם דיי חושב שהם הגזימו עם כל השטויות והקטע של הפנאן והתרנגולות של קוטג´, ממש לא לעניין PEACE יואב

inbalit

New member
אם תשאלו אותי.....

לא הייתי במסיבה, אבל אני די אוהבת את השיר תעודת זהות שכולם עולים על הבמה ונותנים את החלק שלהם, זה די מרגש, וגורם לי להזיל דמעה אפילו, והסוגיה שלי בעיני קאומי שהוא בנאדם עם ידע רחב ואישיות מקסימה במוזיקה, ויש לי אילו פול כבוד, את נימי אני מעריצה מכיתה ה´, ככה שאני לא יכולה להוסיף מילים חוץ משהוא מושלם, ושיעזוב את ערוץ הילדים! ואת קוטג´ אני אוהבת, כי הוא פשוט חתיך בעיני, אבל שיפסיק עם השטויות שלו, וקודמן אכן ט-עעים!!!!! יואיזה כיף יש מחר בה"ס...... love and love inbal

DJ$upreme

New member
תהודת עניות

סלחי לי על הבוטות, אבל לא רק לך מותר - הרצון שלך להיות ביקורתית ומנומקת גורם לך לדבר על דברים ש-או לא קשורים לכלום, או לא משקפים יותר מטעם אישי די ירוד. תהודת זהות? אפשר להגיד על השיר הרבה דברים, אבל הרעיון בו הוא ביט מינימליסטי לחלוטין שיתן את הרקע הנכון לראפרים. כל אחד מהראפרים שם לדעתי מתפוצץ בשיאו. אני חושב שזו הפקה מצויינת. אבל, סליחה? להיט? תהודת זהות יהיה להיט? איזה קישקוש. שיר של שמונה דקות, מופק בכיוון מאוד מאוד לא מיינסטרימי, יהיה להיט? אפילו שיר שמח ומבדח כמו מTA ל-LA נכשל ולא הושמע בכלל, רק כי הוא יותר מדי היפהופ. לתהודת זהות אין שום סיכוי להיות מושמע ברדיו, שם משמיעים שירים בני שלוש עד ארבע דקות. ולעניין "להוסיף סימפולים", את כנראה מנסה להגיד שהשיר חסר גיוון, אבל אל תרדי על המפיק שלו, מוסף, שהוא המפיק מס´ 1 בארץ בתחום, במיוחד כשנראה שאין לך הרבה מושג בהפקה של היפהופ. קוטג´? מעניין, אולי זה עניין של טעם אישי, אבל לדעתי התדמית שלו צבעונית, מעניינת, ומתאימה לסגנון הראפ שלו, שהוא מיוחד במינו לפחות בארץ אם לא בכלל. קוואמי - פליז. קוואמי לא "הקים" את בויאקה, אם מישהו "הקים" אז זה נימי. קוואמי עומד מאה אחוז מאחורי הרעיון של בויאקה, תקראי קצת ראיונות), שהוא לעשות שמח וטוב. אין לי ספק שקוואמי יכול ולמעשה כבר כתב ושר טקסטים יותר "רציניים" ואפילו פוליטיים. גם נימי וקוטג´, שהם אולי קצת פחות נוטים לרצינות ממנו, יכולים להביא אותה בענין הזה ובגדול. הבחירה שלא לעשות את זה יכולה להיות אולי מאכזבת (אני הייתי מת לשמוע את שלושתם בטקסט פוליטי או מחאתי) אבל זה עדיין לא אומר שמה שהם כן עושים, הם לא עושים מעולה. וכל אחד מהם הוא ראפר מיוחד במינו עם "קטע" - הלוואי על כל הרכב בארץ כזה מגוון של אפשרויות. שירי פסטיגלים? פליז. אני אפילו לא אגיב על זה, בויאקה עשו שמונה שירים בהופעה ובאלבום יש עוד שניים שלושה שירים. חוץ מ"קונטרה דיכאון" הכל שם היפהופ. איזה פסטיגלים? לעניין הג´י, אני באמת לא אגיב, הייתי מפנה אותך להודעה שלך במקום אחר, שמציעה לי לא להגיב. אם לא שמת לב לשינוי שעשינו בסאונד ובבמה, ואם לא נראה לך שחברי בויאקה וגם התקליטן שלהם לירון ראויים כל אחד לגמול על הופעה שאליה הם התכוננו בשלוש חזרות נפרדות פלוס בדיקת סאונד במהלך השבוע האחרון, אז את מוזרה יותר ממה שחשבתי. ולשם הלך הכסף.

MC JaNaNa

New member
אני לא רוצה להתערב....אבל ניר צודק ../images/Emo45.gif

יצא לי לשמוע לא מזמן את האלבום שלהם ויש להם אלבום ממש ממש טוב מקפיץ עם הרבה נשמה בפנים וממש שווה לקנות דיסק כזה זה שעושה טוב על הלב...

**yoav**

New member
סופרים אני נאלץ להסכים...

לעניין הבמה והסאונד לדעתי הסאונד היה באמת לא משהו, והיו כל כך הרבה אנשים שלא ראו בכלל את הבמה, יש אפשרות שתוכל להגביה אותה או משהו להופעות הבאות??

בלה- בלה

New member
לניר

ההודעה שלך נראתה כאילו אתה פוסל את כל מה שסנדי רשמה. זכותה להביע דעה. מילא היית אומר שלדעתך היא לא צודקת אבל לרשום שהיא מדברת שטויות ומגזימה. ולהגיד שיש לה טעם ירוד? לדעתי קצת עברת את הגבול.זה כאילו אתה יורד עליה קצת יותר באנטלגנטיות.יש עוד כמה דברים שרשמת שהיו ירדות אבל לבל נשכח את זה. אני בטוח שאם שנכם לא הייתם אנשים בוגרים היה מתחיל פה וויכוח עם הרבה קללות.

DJ$upreme

New member
בחרתי בכוונה לענות באופן בוטה כי

בהודעה המקורית הופיעו הביטויים הבאים: קוואמי מתבזה סאונד מחורבן לקוטג´ יש חרא על הפנים צריך לסדר לבויאקה מפיק "נורמלי" כל הדברים האלה הם לדעתי שטויות ולכן אני אומר שהם שטויות. אם היתה מובעת פה דעה במילים רכות יותר, גם אני הייתי משיב באופן מתון יותר. אני וסנדי הולכים אחורה בהתכתבות שלנו, והיא יודעת להיות בוטה וגם יודעת לקבל הערות בוטות. נכון, סנדי? בסה"כ, אני בדרך כלל משתדל לא להיות בוטה אבל חשבתי לענות באותה מטבע. ולענין הטעם, אני פשוט חייב להעיר שכל מי שחושב שהארדקור זה באופן בסיסי יותר איכותי ממה שאיננו הארדקור, לצערי טעמו ירוד. אז לפסול את בויאקה כי הם לא הארדקור, זה בדיוק כמו לצעוק בקול צפצפני "הארדקוווור!!" ו"טופאאאק!!" ולהתכוון לזה ברצינות. SORRY!!

תהודת סיום

1. "טעם אישי די ירוד" - סופרים "ממתי נהיית מבקרת מוזיקה" - דון ג´חנון ולשניכם אומר - כשנתיים שנים מהיום שבו אימי תבדל"א השריצה אותי באסם על גדות הירדן, כבר דיקלמתי בע"פ את הביצה שהתחפשה. שלוש שנים אח"כ רכשתי לי במיטב כספי קלטת של דפנה ארמוני. מאז אני מפתחת הן את הטעם האישי הירוד שלי והן את היכולות הביקורתיות שלי. 2. "תהודת זהות יהיה להיט? איזה קישקוש.. אפילו שיר שמח ומבדח כמו מTA ל-LA נכשל ולא הושמע בכלל".אתה סותר את עצמך ניר. הסברתי בדיוק למה הוא *לא* יהיה להיט במתכונת הנוכחית שלו שזה כולל את זה שצריך לקצר ולשים קצת שכבות עליו. וטי איי לאל איי לא הצליח כי המילים שלו דביליות. "קולבוריישן, פיצוציישן". 3. כתבתי על נימי שהוא כוסון. וחמוד. זה בגלל שזה כל מה שהוא הראה לנו בשנים האחרונות. הוא וקוטג´ לא מציגים שום דבר מלבד שיטחיות הן במילים והן בפוזה. אם הם רוצים כבוד ממני (שימו לב, ממני, חגית שילר אקא סנדי שנדי, לא אתם לא אנחנו ולא עם ישראל, בייבי10), הם יצטרכו לחפור קצת יותר עמוק ביכולות המוזיקליות והמילוליות שלהם (ואין ספק בליבי שיש להם) כדי להוציא משהו עם משמעות. כבר אמרתי שאני שונאת את "השמחות" נכון? לעניין הג´י, גבר, אני מתה על המקום שלך, ואני אמשיך לבוא, למעשה אני אמשיך לבוא לשמוע לדבר ולנשום היפ הופ ישראלי עוד הרבה מאוד זמן. הביקורת הזו היא רק בונה, ורק בגלל שאת כל הסופרלטיבים שהיו לי אחרים כבר אמרו אז למה לחזור על עצמי. הסאונד שהיה אצלך לא היה רק חוסר כבוד אלי בתור לקוחה (בוגרת) משלמת, אלא חוסר כבוד לבויאקה בהופעת הבכורה שלהם. ולסיכום, אני אבוא גם לספטיבל בראשית כדי לראות את בויאקה. הנה אתה רואה? אמנם ביקורתית אבל לפחות עיקבית. :) בריאה עליך סנדי נ.ב. ממליצה בחום על הסרט "ממנטו". אחד הסרטים הכי מצחיקים שראיתי בחיים.

babe10

New member
סנדי...

אתמצת בקצרה את מה שאמרתי. אין לי בעיה עם ביקורת, נהפוך הוא, אני אפילו חושבת שבלעדיה אין מאיפה לצמוח, אבל מה שהפריע לי זה הביטויים שלך על אנחנו, ואמרו, ולנו וכו´, שנשמע כאילו את מדברת בשם כל העולם ואחותו. הבהרת שזו הדעה שלך - וסבבה. אני אוהבת את רהיטות הכתיבה שלך, הטונים קצת תוקפניים לטעמי, והכי חשוב -ואת זה תפנימי - אם את כותבת ביקורת - ובמיוחד נוקבת כמו שכתבת - את לא צריכה להיעלב מאלו שיקטרגו עליה, אלא לקבל אותה באותה רוח - כביקורת. ולהחליט בעצמך אם להיבנות ממנה, להעלב או להפגע. זו הבחירה האישית שלך. אם יום יבוא ואראה כתבות שלך בעתון הכי גדול במדינה, אני רק אשמח בשבילך ואחייך, כי אני יודעת מי את. עדיין אני לא יכולה להתחייב בפנייך שאני אסכים ואוהב את התוכן. שזה לא ימנע ממך להמשיך ולהביע את דעתך (בנימה קצת פחות תוקפנית, אם יורשה לי..) כי זה מה שלרוב מפרה דיון טוב. בריאות, ואולי אם יהיו לי יותר פרטים - נפגש בבראשית! מירי AKA בייב (לא בייבי..) 10.

b.o.b

New member
בקשר למT.A ל L.A

נכון יש בשיר סלנג אולי קצת מופרז בשילוב בין אנגלית לעברית ובכלל אבל זה מה שגורם לשיר לזרום כל כך טוב הקצב מצויין והשיר הזה לא הצליח ברדיו אבל לא בגלל המילים. יש הרבה מאוד שירים פשוט אידיוטים...מישהו הזכיר קודם את השמחות השיר יהודה יהודה או איך שלא שרים את זה היה להיט גדול עם מילים (עם מילה אחת) ועוד הרבה שירים שאין צורך לפרט

*בובה*

New member
אני לא בקטע של להתווכח!

אני חושבת שזה שיר מדהים בהפקה מהממת וכל פעם שאני רואה את הביצוע של השיר הזה בהופעה חיה זה עושה לי טוב! כל מי שקשור לשיר הזה הוא גאון! ואני רק מחכה לעוד קטעים כאלה!

BIGO-G

New member
הפקה מהממת?

לא משהו לדעתי, שיר בהחלט היפ הופרי אבל ההפקה לא משהו משתדלת להיות ד"ר דרה סטייל.

עוNר

New member
עצה שלי...

תקחו את הביקורת, ותשתמשו בה, סוף סוף מישהו שגם בא ונותן הערות, ולא רק אומר "מעולה" או "הכל מושלם וכ"כ ורוד" אז נכון, אולי הביקורת היתה מעט קוטלת ולא בונה, אז מה לעשות, אף אחד לא מת מזה ברוך השם :) אבל תדעו לקחת לתשומת ליבכם את מה שנאמר, כי בסה"כ הערות של הקהל יכולות רק לעזור ולשפר...

למעלה