תדרים מעניינים

nirstein

New member
תדרים מעניינים

שלום חבר'ה. קיבלתי בהשאלה מקלט תדרים בתחום שמתחיל ב-150Khz ונגמר ב-1950Mhz. תחום עצום, ללא ספק... סוג המקלט: AR8000 מתוצרת AOR. שאלתי אליכם: יש לכם תדרים מעניינים לתת לי להאזין להם (מלבד נתב"ג \ משטרה וכו')? חשבתי יותר בכיוון תחנות מספרים (Numbor Stations), אבל כל דבר יהיה מעולה... תודה מראש!

קומרן

New member
יש הרבה תחנות מספרים

וממש לא קשה למצוא אותם (עדיף כל חצי שעה עגולה), התחום הוא בתחום הגלים הקצרים שמיעה נעימה - אך מנסיון, אחרי כמה דקות זה ממש משעמם

nirstein

New member
והתחום?

באיזה תחום אפשר לקלוט אותם? זאת אומרת, מהו תחום ה-SW? ואפנון? AM \ WFM \ NFM \ SSB ?

שמא תחפש ברשת? ותעדכן את שאר האנשים שהתענינו מכיוון שישנם מספר לא מבוטל של תדרים.

nirstein

New member
תדרים

אז ככה. עליתי לקומה האחרונה בבניין בו אני עובד (ששם השטח האוירי פתוח ללא גורמי הפרעה), פשוט הזזתי את הסקאלה. בהתחלה לא קלטתי כלום, אבל אז, כאשר נגעתי בקצה האנטנה במעקה הברזל של המדרגות, הבחנתי שהתחום פשוט עשיר בצורה מדהימה! הצלחתי לקלוט ערבית (כמובן), מה שנראה כמו יפאנית (יכול להיות?) איטלקית ושפות אחרות... הצלחתי גם לקלוט תחנה חמקמקה אחת, שבה הצלחתי לשמוע "Three, Five, Computer" או משהו דומה, אבל כשניסיתי לשפר את הקליטה ולהזיז את הסקאלה קצת קדימה ואחורה ולשפר עמדות - התחנה נעלמה. אגב, כולם היו באפנון AM (למרות שלפי מה שהבנתי, בתחום התדרים שנמצא ב-1-30Mhz נהוג לשדר ב-USB \ CW, אולי תסבירו לי?) אם יהיה משהו מעניין - ספר לכם... מקווה שגם אתם לי.

עודדנ

New member
USB/CW

CW זה continuous wave - גל קבוע שמשודר או מופסק. כמובן שאי אפשר לשדר כך דיבור, אבל לדוגמה שידור מורס הוא CW. USB (ואחיו התאום, LSB) זה upper sideband - שיטה שבה לוקחים שידור AM (שבו יש גל נושא ושני גלים צידיים) ומסננים ממנו את גל הנושא ואת אחד מהגלים הצידיים, כך שנשאר גל צידי אחד. בעצם USB ו-LSB הם תוצרי לואי של AM (לכן בעזרת מקלט USB אפשר לשמוע AM, אבל בעזרת מקלט AM לא תוכל לשמוע USB בצורה טובה).

למעלה