תדירות הנקה

yealak

New member
תדירות הנקה

בני בן 3 חודשים, יונק כל שעתיים כמעט לאורך כל היום מידי פעם הוא מושך לשלוש שעות. בהאכלה לפני שינת הלילה הוא מושך לפעמים 4-5 שעות ומאז כל שעתיים שלוש (כלומר גם בלילה). האם בגיל זה תדירות זו היא תקינה? הוא גם פולט די הרבה מגיל אפס, האם יתכן שהוא פולט כי הוא אוכל יותר מידי. אני מנסה להיות קשובה אליו ולהציע לו מוצץ או הסחה אחרת אם נראה לי שהוא מבקש לינוק מוקדם מידי, אך הוא יודע מה הוא רוצה וזה לאכול.

1טלטלים

New member
תדירות הנקה

היי, נושא התדירות ומרווחי הנקה נדון רבות בפורום. כל תינוק יונק בונה לעצמו דפוס אישי ולעתים יש שינויים קלים המושפעים מסיבות שונות:מזג אוויר חם (רוצים לינוק יותר),חוסר שקט ועודף בגירויים,הרדמות,חולי...זה תקין לינוק בהפרש של שעתיים שלוש.כל היופי של הנקה שהיא מבוססת לפי דרישת התינוק ולא לפי שעון. פליטות:ככלל,אם תינוקך עולה במשקל באופן תקין,מתפתח יפה ובכלל תינוק רגוע,מבסוט מהחיים :) פליטות הן בעיה של כביסה .בד"כ,יש שיפור במצב הפליטות (פוחתות ונעלמות) לאחר שתינוק מתחיל לשבת,לאכול מוצקים,לשתות מכוס.פליטות: כמה סיבות - 1.פיזיולוגי - נובעים מחוסר בשלות של מע' עיכול העליונה (ספינקטר),לכן,זה מסתדר עם הגיל. 2.רפלוקס-->אבחנה היא רק ע"י הרופא!!!!!!!מתלווים לכך עוד סימנים. 3.לעתים,מדובר ברפלקס שחרור החלב חזק מדי .תינוק מקבל בולוס של חלב בכמות גדולה בזרימה חזקה.לאחר ארוחה סביר להניח שהוא יפלוט את העודפים שקיבל. לגבי משפט האחרון בהודעתך:אני לא לגמרי מסכימה איתך (אישי) וכמובן,הכל הוא שיקול דעת שלך :שוב חילוקי דעות נובעים משוני בהסתכלות על הנקה לפי דרישה ולא לפי שעון (מבקש לינוק מוקדם מדי),הרי אם תהיי רעבה ושעת ארוחה עוד לא הגיעה,את תנסי לאכול משהו על מנת לספק את הרעב...אני חושבת (וכך גם פעלתי) שאם תינוק מבקש לינוק סימן שהוא זקוק לכך ולא משנה אם עברה שעה,שעתיים,שלוש ...(מלבד מיקרים שאת מתחילה לגמול מהנקה בגילאים מאוחרים ואת מנסה באמת כל פעילות אחרת אשר תסיח את דעתו של הפעוט מיניקה...),מיותר לציין,שהנקה מלבד מזון נותנת לך ולו את תחושת הבטחון,יחד,אהבה,חום,רוך.עצה(מנסיוני האישי:תזרקי את השעון. ***מקווה שעזרתי מעט,אם בעיית רפלוקס מדאיגה אותך עדיף להתייעץ אם הגורפ המוסמך לכך*** הרבה בריאות והצלחה ,

yealak

New member
תדירות הנקה

הכביסה בהחלט לא מטרידה אותי. הבעיה היא שהתינוק אינו רגוע ומתעורר הרבה פעמים כי יש לו פליטות. הן בטווח הסביר והוא אכן מתפתח יפה מאוד אבל זה מפריע לו וגורם לו לאי נוחות. הפליטות לשכעצמן אינן מפריעות חוץ מהמחשבה שאולי אני מאכילה אותו יותר מידי. בכל אופן תודה רבה.

למעלה