תגיות meta

eyal_sperling

New member
תגיות meta

יש לי התקנה של apache/mysql/php על תחנת windows . ההתקנה בוצעה באמצעות קיט ההתקנה של phptraid . בעיקרון הכל מתנהג בסדר למעט העובדה המוזרה שבקבצים שמסתימים עם php הדפדפן מתעלם משום מה משורת ה meta שמגדירה את העיברית ( מתקבע משום מה על utf-8 ) . לקחתי לצורך הבדיקה קובץ html שילדי ושמרתי אותו פעם אחתעם הסיומת htm ופעם שנייה עם סיומת php . מיקמתי את הקבצים בספריית השורש של ה apache(גירסה 1.3 ) וניגשתי אליהם . התוצאה - הקובץ בסיומת htm התקבל תקין מבחינת עיברית והקובץ בסיומת php התקבל בצורה משובשת . עכשיו לקחתי את שני הקבצים ומיקמתי אותם על שרת RedHat Linux 7.3 . הפעם התוצאה הייתה שונה - שני הקבצים התקבלו בצורה תקינה . המסקנה שלי שמשהו משובש/חסר בהגדרות ה Apache/php בתחנה שלי . השאלה היא מה בדיוק ? תודה

nirdagan

New member
ייתכן שבהגדרת אפאצ'י

יש קידוד מחדל שהוא UTF-8 אפשרות שניייה היא שיש בהגדרת PHP קידוד מחדל כזה. אפשר כמובן לשנות את ההגדרות. לחילופין בשני המקרים ניתן להתגבר ללא שינוי הקונפיגורציה ע"י ציון קידוד הדף בכותר HTTP (בניגוד לתג meta) בכל דף ודף:
<?php header('Content-type: text/html;windows-1255'); ?>​

behemot

New member
יש שורה בקובץ HTTPD.CONF אם אני

לא טועה של DEFAULTCHARSET או משהו דומה פשוט להעביר להערה ועשות RESTART לHTTPD

eyal_sperling

New member
אכן קיים default charset ..

אבל ההגדרה נמצאת ב קובץ php.ini ולא ב httpd.conf בכל מקרה הבעייה הסתדרה . תודה רבה אייל

למעלה