תגיד לי,דרול...

drall

New member
הנקודה ברורה מאוד

לפחות זאת שאני עובד איתה. "רק הטאו מיטיב להשפיע ולקדם." זו המסקנה והשורה התחתונה של הטאו טה צ´ינג ואיתה אני ממשיך. כל פעם יש צורך להפוך את המילים את המעשים וכל פעם האמת מתגלמת במעשה אחר , על פי הסיטואציות. אילו הייתה לך איזו מתודולוגיה לפיה היית יכול להתווכח איתי , אז היה על מה לדבר. אבל כל מה שיש לך זו הטענה שמתודולוגיה כמו שלי היא לא דבר שאפשר להעביר הלאה בדייקנות. אני לא מסכים איתך. עוד לא הסברת למה באמת אתה כל כך מפחד מאיזה דיון עינייני לגבי מהות הדברים ולא רק לגבי הסמכות לדבר עליהם דרול

zoozoo7

New member
זה לא הפחד.

אין לי פחד לדבר על מהות הדברים. העניין הוא שלפי איך שאני רואה את העניינים, מהות הדברים בשלב זה היא אישית ומבוססת על מה שקראתי או מה שאני מרגיש או מה שהתנסתי בו. אלו הם דברים אישיים ומכיוון שכך, אני לא חושב שייש לי זכות לנסות לשכנע אנשים אחרים או לכפות עלייהם את דעתי בנושא. כמו שאין לי זכות לקבוע לאחרים איפה החומוס הכי טוב בארץ. זה עדיין לא מונע ממני לחשוב שמסעדה מסויימת היא הכי טובה. ככה שזה לא נובע מפחד. לדבר על התנסויות שלי או על תחושות שלי, אין לי שום בעיה. רק אני חושב שזה לא יביא תועלת לאף אחד. נקודת ההתיחסות שלך היא ברורה לעצמך. היא לא חייבת להיות אותה נקודה לאחרים. הנקודה האישית שלי היא לא ממש ברורה אבל אני מאוד נהנה מהדרך.

zoozoo7

New member
ועוד דבר, דרול

דיברת על מתודולוגיה שלך. עד היום לא הצלחתי להבין שיש לך אחת כזאת. מתודולוגיה היא שיטה מסודרת.יש לה התחלה, אמצע וסוף. יש לה מטרה וכלים להגשמת המטרה. יש לה פילוסופיה שמבוססת על הגיון והתנסות. עד היום לא הצגת שום דבר כזה. גם אם היית מציג, קטונתי מלנתח מה נכון ומה לא, עבור התפתחות רוחנית של אחרים. בנוסף, אני גם חושב שזה לא נכון לעשות את זה. לדעתי,זה מה שאתה עושה ועל זה נסב כל הויכוח ביננו. אתה אומר שאתה יודע מה נכון ומה לא, לא רק עבורך אלא גם עבור אחרים וזאת הבעיה. אני לא יודע בדיוק מה נכון ומה לא ולכן אני מקשיב לאדם (מהרישי) שאני מאמין שיודע מה נכון. למהרישי יש מתודולוגיה. אני מאמין בה. היא לא שלי. אני החלטתי לאמץ אותה כי היא עונה לי על צרכים והייתה לי אליה משיכה מאוד חזקה. אני מרגיש שהיא הפתרון הכי טוב עבורי כאדם שרוצה להגיע למטרה.להארה. אבל אני לא בטוח שהשיטה של מהרישי באמת מתאימה לכולם. אם מישהו ישאל אותי על טכניקה שמגדילה את יכולת הריכוז או נותנת התנסות ברמות יותר שקטות של תודעה, אוכל להמליץ עליה לכולם. זה הוכח הלוך ושוב על אלפי אנשים אז יש סיכוי גבוה ביותר שאני לא ממליץ סתם, ללא בסיס אמיתי. אם תשאל אותי: "האם מדיטציה טרנסנדנטלית מביאה הארה?" אז לא אוכל לתת לך תשובה אמיתית. התחושה שלי היא שכן. התחושה מבוססת על התנסויות שאני מאמין שייש להן קשר להוויה הטהורה ועל אמון במהרישי. אבל זה עדיין עומד על תחושה אישית שלי שיכולה להיות מוטעית. אתה לוקח את התחושות האלו שלך ומקבל אותן כדבר האמיתי ולא רק זה אלא גם מטיף להן ושולל תחושות כאלו אצל אחרים. אז אולי הפחד קיים אצלך ואתה לא מעוניין לבחון בצורה ביקורתית ולעומק את התחושות שלך? זה די אופייני לאנשים (אני לא יודע אם זה המקרה שלך) כשהם חסרי ביטחון בדרכם, הם ינסו לבטל ולשלול כל דבר אחר ששונה מדרכם. זה נותן להם חיזוקים.

drall

New member
כאן אתה טועה

יש לי מתודולוגיה אלא שהיא בחלקה עדיין במצב גולמי כי היא תוצאה של התגלות. זו אחת הסיבות שאני מחזיק את הפורום הזה , בשביל אנשים כמוך שיכריחו אותי לחתוך נתחים מהאמת ולהעביר אותם למצב ניתן לעיכול. בשביל זה אני צריך את כל השאלות האלו ואת ההתנגדויות , אני לא עונה לך כדי להיות צודק. אין לי ספק בצדק שלי. אני עונה לך כי זה הכלי שלי לפענח את האמת בצורה כזאת שהיא תתאים לך. ככה אני בונה את המתתודולוגיה שלי , לא כמו מתודולוגיה מדעית מלמטה למעלה אלא ההפך , אני נוטל מתוך המצב הגולמי שהוא אינו ניתן לתיאור או הגדרה ומוריד אותו לרמת השאלות שלך או הדעות שלך. דרול

zoozoo7

New member
בסדר. ונניח שמה שאתה אומר

זה הכל נכון. אולי אפילו המצב הגולמי שאתה מתחבר אליו הוא האמת המוחלטת. עדיין אתה מנסה לכפות את דעתך, ולעיתים באלימות מילולית, על אנשים שמציגים את הצדק שלהם, במידה ונראה לך שהוא שונה או סותר את הצדק שלך . גם להם אין ספק בצידקת דרכם. גם הם חושבים שהם נוטלים מין האמת הגולמית. (אני לא מדבר על עצמי כרגע). לכן, זה עניין אישי וסוביקטיבי.דברים אישיים וסובייקטיביים,לדעתי, ראוי שישארו כאלו. ושוב, מה שמפריע לי זה ההתנהגות שלך כאילו יש לך בעלות בלעדית על האמת. זה מתבטא בצורת הכתיבה שלך. בכל השאר, ישר כוח.

drall

New member
העניין הוא זוזו

שברוב המקרים אין לי מושג בכלל מה דעתי עד שהנושא עולה ואז התגובה שלי עולה אליו באופן אינסטינקטיבי. אני מתאר לעצמי שהסגנון ההתנגחותי שלי הוא תוצאה של האישיות ולא עניין הוראות מלמעלה. מצד שני אני כאינדבדואל עושה את העבודה ולכן אני חושב שגם את זה לקחו בחשבון. מהניסיון שהיה לי בעידן הדלי הגעתי למסקנה שבתחום הזה , אם אתה מנומס אתה נותן לגיטמציה לנוכלים מסוכנים שגם הורסים לך את המסר וגם פוגעים ביכולת ההתפתחות של צופים תמימים מהצד. לכן אני נוטה להשאיר את הנימוס לכל הפרומים מלקקי התחת שלידינו. אם מישהו מגיע לכאן , הוא מגיע עם הידיעה שפה עשויים לצלוב אותו , ולמען האמת אתה עושה את זה לא פחות טוב ממני. דרול

מלאווח

New member
אולי הכוונה ל"מפתח הקסמים"

כמי שעוסק באומנויות לחימה, גם אותי סיקרן הקשר בין אומנות הלחימה למסע האישי הפנימי. כששאלתי את המאסטר (מאסטר פו-לאי), וביקשתי הבהרות וידע, הוא ענה בערך כך: "עליך להתאמן בהתמדה עד שתגיע לדרגת מיומנות גבוהה. גבוהה מאד. רק אחרי שתרכוש את המיומנות הזו, תוכל לנטוש את המאמץ. אל דאגה, אני כאן, וברגע הנכון אתן לך את המפתח. בינתיים, להתאמן ולהתאמן בחריצות ובמסירות, עד כדי שלמות" טוב, קצת קשה ממש להבין למה הוא התכוון, כי נראה לי שהוא לא רצה להשאיר אותי בידיים ריקות וגם לא לתת לי משהו ממשי ביד.... בכל מקרה, ניתן להבין, שהאימון צריך להיות נטול מחשבות\דמיון מודרך או כל פן אנרגתי מודע כלשהוא. זה לא אמור לעניין אותך ולהעסיק אותך כשאתה עוסק באומנות לחימה. מלאווח

המממ...

נשמע לי כאילו סיבכת את תשובתו. תשובתו נשמעת פשוטה ועניינית (לפי איך שהבאת אותה). מה זאת אומרת "לא רצה להשאיר אותי בידיים ריקות וגם לא לתת לי משהו ממשי ביד"??? הוא ענה לך תשובה ישירה, פשוטה ומדוייקת. הוא רצה לתת לך את התשובה לשאלתך. הדימוי שעובר במוחי הוא כזה. בנאדם שואל מישהו: "סליחה, איפה זה רחוב ארלוזורוב?" והמישהו עונה: "זה הרחוב המקביל לרחוב הזה... תמשיך ישר וכשתגיע לפינה תיקח ימינה). אז הבנאדם חושב לעצמו: "המממ... קשה להבין את כוונתו... מה הוא רומז? המממ... הוא בטח לא רצה להשאיר אותי בידיים ריקות וגם לא לתת לי משהו ממשי ביד... טוב, שיהיה..."

למעלה