תגידו,

זכור לי שאהבתי מאוד את הקטע הזה,

אבל לא זכור לי הפירוש. אם היה לי כוח הייתי מחפשת עכשיו בקלטת את הקטע ואומרת לך. אבל אין לי

כן בתור אחת שלומדת תנך ונבחנה על זה בבגרות

"איכה" זה מבראשית.. ה' שואל את האדם איכה במטרה לפתוח איתו בדברים כאילו איכה זה איפה אתה משו כזה..

../images/Emo45.gif איכה= איפה אתה, הכין אתה נמצא.

בתור אחת שקיבלה 100 בבגרות בתנ"ך. אבל זה סתם פרט שולי
ו- לאב אנסטסיה - מצטערת שלא הייתי מספיק חכמה לקרוא בין השורות שלך שזה מה שאת מבקשת ולא ציטוט שלם של הקטע שזה מה שחשבתי.
אבל לירון(זוביק) עדתה בשבילי את העבודה ככה שזה בסדר

וואי ואני גם זוכרת בדיוק את הסיטואציה

בתנ"ך, שימו לב למושפעות - אדם אכל מעץ הדעת, ואח"כ הסתתר מאלוהים כי התבייש במעשו וחשב שאם יתחבא ה' לא יצמא אותו ולא יראה אותו. (לכל התוהים - כן, אדם היה טיפש.
) ואז, ה' שאול אותו - "איכה"? שלזה יש שני סיבות : 1. לפתח איתו שיחה, ותוך כדי לנסות לגרום לו להודות בטעותו ולצטער על מעשו. 2. שואל שאלה רטורית. מצפה שאדם יבין לבד שהוא טמבל אש.
סתם סתם. עזבו. 2 לא באמת נכון. (לכל התוהים 2 - כן, אני חולה
) אני צריכה לישון דחוף, זה חזק ממני. לילה טוב לכם

אם הייתי יודעת לנקד אז הייתי מסבירה לך

אבל זה לא איכה, אלא עם דגש בתוך ה-כ'. קיצור, נכון, יש את איכה, שזה פרק ושם של אדם כלשהו אם אני לא טועה ש את איכה, בתור מילה שפירושה, כמו שאמרתי כבר, זה -איפה\היכן אתה. לא חשוב
וצוחקים עליי פה אז אני אחדול לנמק בשבלב זה
יומטוב

זאת שאלה שכל אדם צריך לשאול את עצמו

איפה המקום שלו עולם. ובמילים יותר פשוטות, האם הוא שלם עם מי ומה שהוא ועם מה שהוא השיג בחייו ובדרך שבה הוא השיג זאת

וציטוט מדוייק

"מי זאת?" "זאת אמא שלי זכרונה לברכה, צ'ונה" "צ'ונה? מישהו במשפחה הזאת מקבל קיק משמות איומים" "את קרויה על שמה, צ'ונה זה פורטונה, מזל" "מזל שלא קראתם לי איכה" "אייכה" "אייכה?" "בראשית ג'" "אהה וואלה, אהה זה מה שאלוהים אמר לאדם בגן עדן, אממ כן... מה הקשר?" "שאלה שכל אדם צריך לשאול את עצמו" "איזה מן שאלה זאת?" "מי אתה? איפה המקום שלך בעולם הזה?" "אני יודעת טוב מאוד איפה אני ומה אני רוצה מעצמי" "כמו ללכת עם גבר נשוי?" "אין לך רשות" "ולך יש רשות לבוא למקום הזה ולסגור אותו?" "איזה מקום סבא? איזה מקום? אתה יכול להסביר לי איזה מקום? כי המוקם הזה מ-ת, המקום הזה מ-ת!!" "מת? מת?" {...} "אוקי, בסדר סבא אתה לא צריך לעשות לי את הלך לך שלך סבא. אני אלך לבד. אני, האייכה שלי זה כל מקום חוץ מפה!" ואני יכולה להמשיך ולהמשיך אז שמישהו יעצור אותי

למעלה