תגידו,

maybesure

New member
סוף שנות השבעים

הייתי בי"ב, שביתה גדולה של חודש וחצי. אף מורה לא התנדב להכין אותנו לבגרויות, למדתי לבד בבית. להורים לא היה תקציב לשעורים פרטים. כתלמידים הרגשנו שמחלמת המורים מוצדקת, אבל הנקמה היא בנו התלמידים ולא באוצר
זהו קונפליקט כי מצד אחד רצינו מורים מרוצים ורגועים, ושיקבלו את המגיע להם על עבודתם השוחקת והמאומצת. גם כיום נראה לי שלהיות מורה זו הכנסה כפויית טובה על עבודה כפויית טובה. והיום אני חושבת שהבת שלי תסיים את פרוייקט עתידים של העתודה ותהיה...מורה. לא בטוחה שזה הכיוון הנכון לה - אבל זה מה שהצבא איפשר לה ללמוד והיא העדיפה ללמוד על פני שירות צבאי שלא יכשיר אותה כלל לאזרחות - בתקווה שאולי באזרחות, בגיל קרוב ל 30 היא תוכל לעשות הסבה למשהו אחר ולא להתקע במקצוע הזה, אלא אם תתאהב בו באמת. מאחר בשביתה הייתי כבר בוגרת נשארתי לבד בבית. אחי - כשהיה צורך - הורי התחלקו בשעות ההשארות איתו. מעולם לא השאירו אותי לשמור עליו אלא אם לשנינו הייתה שביתה חופפת. הבוקר השארתי את הבן מוכן לבי"ס בבית לבד (בן 12.5), ואבא שלי הסיע אותו לבי"ס. בהמשך במהלך היום נודע לי על לוויה שנסעתי אליה וכך יצא ששוב הפלתי את ההחזרה מבי"ס על אבא שלי. מזל שהתעקשתי לפני 10 שנים לעבור לגור קרוב להורים. במידה ואני חייבת להשאר עם הבן אני לא מתעצבנת. יש לי בוסים מדהימים שלא מגבילים אותי במקרי חירום כאלו.

פרויקט עתידים - הוראה?

לא ברור לי. אז שתהיה מורה חיילת ולאחר מכן עם תואר אקדמי תוכל לחפש מקצוע אחר תוך לימודי תואר שני או בלעדיו.

maybesure

New member
כן

הכשרת מורים למדעים . פיזיקה/מתמטיקה/מדעי החיים/כימיה. המסלול שתיארת כנראה יהיה באמת המסלול שלה.

אור2221

New member
לא הבנתי משהו...

למה שהבת שלך לא תשלים שירות צבאי רגיל לחלוטין ואז תסיים ללמוד ותתחיל ללמוד את מה שהיא באמת אוהבת בגיל 22 או 23, ולא בגיל 30? שירות צבאי לא אמור ללמד מקצוע, למה ללמוד מקצוע בשירות הצבאי אלא אם זה מה שבאמת אתה רוצה לעשות בחיים אח"כ?

maybesure

New member
כי

א. היא לא בטוחה שאין זה הכיוון שלה, לדבריה היא דווקא כן רואה את עצמה בתחום, לפחות חלק מחייה. בהמשך כנראה תלמד עוד תואר אולי פסיכולוגיה. ב. מימון הלימוד ע"ח הצבא. ג מעבר לשנות הסדיר שלה - בשאר השנים היא מקבלת משכורת ונהנית ממקום עבודה מובטח. ד. יש אופציה למעטים ללמוד גם תואר שני דרך הצבא, היא מקווה לעשות אותו בתחום הנוסף אם יינתן לה. ה. היא מעדיפה כרגע ללמוד מאשר לבזבז 3 שנים יקרות מחייה בתפקיד שבטוח לא מה שהיא רוצה. אולי עוד תשנה דעתה..יש גם אפשרות כזו עד שלב מסויים. לשמתחנו אין לה חששות מלימודים ממושכים, היא אוהבת ללמוד ונהנית מהלימודים עצמם. גם את התפקיד שאחרי הלימודים היא רואה בחיוב ולא נרתעת מהשירות הממושך (ממילא לא משרתים בזה על מדים. הפרוייקט משותף לצבא ומ' החינוך).

למעלה