תגידו

רוני13

New member
כל מה שאני אמרתי נכון...

כי אני סומך על מה שהתנ"ך והתושב"ע אמרו-שעליהם בעצם היהדות בנויה ומהיהדות יצאו זרמים שונים(השתלשלות הדברים-שים לב הזרמים רק בסוף! כדי לחלוק על משהו צריך לחזור להתחלה-זאת אומרת להתחיל דת חדשה לדוגמה:הנצרות)

S h a y D u

New member
רגע רגע....

האם ישנו דבר שנקרא "רבנים רפורמים"? לא ! האם האם ישנו דבר שנקרא "דיינים רפורמים"? לא ! האם יש דבר כזה שנקרא "פוסקי-הלכה רפורמים"? לא !

Fleddermaus

New member
זה לא! ../images/Emo46.gif

אבל אין לי כח לוויכוח הזה יותר. די, נמאס לי.

Fleddermaus

New member
היא לא חולקת על השבת...

תפסיק לסלף כל דבר, כתוב שם שניתן לכבד את השבת גם לא כמו שכתוב בתושב"ע, וגם זה לגיטימי, זה הכל. היהדות לאורך כל השנים התאימה את עצמה לתקופה, כמו לאחר חורבן בית המקדש, לאחר גירוש ספרד וגם היום. בינתיים, הדרך שלך גורמת להתבוללות והדרך שלי היא הזרם הגדול ביותר ביהדות.

רוני13

New member
לך אין זרם! אתה חילוני..אין זרם כזה

אני לא מסלף אני פשוט לא מתעלם ממה שהתורה אומרת וכן, התושב"ע גם ניתנה בהר סיני והיא לא פחות חשובה מהתנ"ך! אי אפשר פשוט "לעבור" על דברים בתנ"ך בדיוק כמו שאי אפשר "לעבור" על דברים בתושב"ע!

Fleddermaus

New member
אתה לא תגיד לי איך להגדיר את עצמי!

תעשה לי טובה, אני אחליט מי אני, אתה תחליט מי אתה, ושלום על ישראל. אין לך שום זכות לקבוע מי חילוני ומי לא, הבנת? אני לא מאמין שהתושב"ע ניתנה בהר סיני, אלא שהיא פרשנות של רבנים שחלקם רצו את הכח שאצלם בידיים, אנשים חכמים ויש הרבה ללמוד מהם. יש לנו מחלוקת תיאולוגית לגבי התושב"ע. אני מאמין, אני מכבד את האמונה שלך. חבל שאתה לא מכבד את שלי.

רוני13

New member
ואתה עוד תומך מרצ...

שתומכת בהומואים ובתנ"ך כתוב שאסור שיהיה משכב זכר...

Fleddermaus

New member
נכון, כתוב.

ופה הנקודה, אני לא הולך לבדוק בחדרי מיטות מה אנשים עושים. אני תומך בזכותם של הומוסקסואלים לחיות יחדיו ולאמץ ילדים (זה לא עובר על המצווה) ומה שהם עושים בינם לבין עצמם זה ענינם בלבד.

Dudidud

New member
אם כך

מה המקור להיתר לקיום יחסים הומוסקסואליים (יכול להיות שהם כבר הספיקו לחזור בהם- אני לא בטוח)? ומה לנסיעה ברכב בשבת (לא תבערו אש..ביום השבת- תחילת ויקהל)? וכו' וכו'..

Fleddermaus

New member
אני לא יודע בדיוק,

אבל בכל אופן, יש מועצת רבנים מתקדמים (מרם) שקובעת את העניינים הללו כעמדה רשמית. התנועה ליהדות מתקדמת מעודדת כל אחד לחיות איך שנוח לו ואת הקשר שיש לו עם היהדות ועם המצוות. לא כופים שום דבר על אף אחד.

S h a y D u

New member
הקדושה היא אכן רוחנית. אך..

אך מאחורי כל דבר גשמי מסתתר הרובד הרוחני שלו - ומי שלא מאמין בזה או לא יודע את זה זה (כמוך למשל), לא נחשב לאדם מאמין.

Fleddermaus

New member
יש הבדל גדול בין רוחניות לקדושה.

יהיה נחמד אם תתן לי להחליט אם אני מאמין או לא. אני מאמין שהקדושה היא בקב"ה בלבד, וכל ניסיון להדביק קדושה למקומות, חפצים, בני אדם או חיות הוא עבירה על עשרת הדיברות. נכון, מאחורי כל דבר גשמי יש רבד רוחני, אבל לא אלוהי.

E טי

New member
והתקדשתם והייתם קדושים, כי קדוש אני

"וְאַתֶּם תִּהְיוּ-לִי מַמְלֶכֶת כֹּהֲנִים, וְגוֹי קָדוֹשׁ" (שמות יט,ו) "בְּמָקוֹם קָדוֹשׁ יֵאָכֵל, קֹדֶשׁ קָדָשִׁים הוּא." (ויקרא ז,ו) "וַאֲכַלְתֶּם אֹתָהּ, בְּמָקוֹם קָדוֹשׁ, כִּי חָקְךָ וְחָק-בָּנֶיךָ הִוא, מֵאִשֵּׁי יְהוָה: כִּי-כֵן, צֻוֵּיתִי." (ויקרא י,יג) "דַּבֵּר אֶל-כָּל-עֲדַת בְּנֵי-יִשְׂרָאֵל, וְאָמַרְתָּ אֲלֵהֶם--קְדֹשִׁים תִּהְיוּ: כִּי קָדוֹשׁ, אֲנִי יְהוָה אֱלֹהֵיכֶם." (ויקרא יט,ב) "ִהְיִיתֶם לִי קְדֹשִׁים, כִּי קָדוֹשׁ אֲנִי יְהוָה; וָאַבְדִּל אֶתְכֶם מִן-הָעַמִּים, לִהְיוֹת לִי." (ויקרא כ,כו) "כִּי עַם קָדוֹשׁ אַתָּה, לַיהוָה אֱלֹהֶיךָ: בְּךָ בָּחַר יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, לִהְיוֹת לוֹ לְעַם סְגֻלָּה, מִכֹּל הָעַמִּים, אֲשֶׁר עַל-פְּנֵי הָאֲדָמָה." (דברים ז,ו)

"כולם" מאמינים בתפילה על הר הבית?

פרט לרב אריאל, רובם של הפוסקים מתנגדים לעלייה ותפילה אל רובם המוחלט של חלקי הר הבית.

Dudidud

New member
בדיוק כמו שכתבת

רובם של הפוסקים מתנגדים לעלייה ותפילה על רובם המוחלט של חלקי הר הבית- לא על כל הר הבית. מה עוד שכל המתנגדים עושים זאת משיקולים של טומאה וטהרה (שאני לא אכנס אליהם..) ולא מתוך חוסר אמונה בתפילה על ההר. הר הבית הוא המקום הקדוש ביותר ליהדות, עליו היה המקדש ועליו הוקרבו כל הקרבנות- וככזה לתפילה עליו היא יש ערך "לא מועט".

למעלה