תגידו

Vrock

New member
באופן עקרוני, כולם מקיימים את אותן

המצוות, ואצל חלקם יש פרשנות שונה למצוות. וכמובן, שהם פועלים לפי פסיקות הרבנים המסויימים שלהם, וכך נוספים להם עוד פסקי הלכה. אבל אתה לא יכול לבטל דברים רנדומאליים מהתורה בלי שום נימוק ולהגיד שאתה מנהל אורח חיים יהודי.

Fleddermaus

New member
נכון, אתה צודק. מה הנקודה שלך?

אי-אמונה בקדושת הרבנים וביהדות הרבנית אינו מקביל ל"לבטל דברים רנדומאליים מהתורה בלי שום נימוק ולהגיד שאתה מנהל אורח חיים יהודי." לכל דבר יש סיבה.

Vrock

New member
אתה רוצה להגיד לי

שאתה אוכל כשר, לא עובד/כותב/נוגע בכסף בשבת וכיו"ב?

Fleddermaus

New member
../images/Emo13.gif

אני אוכל כשר, אני צמחוני ולכן זה לא ממש קשה. אני לא עובד בשבת ומכבד את השבת. באופן כללי אני מקפיד לא לעשות מלאכה בשבת, אבל לפי הפרשנות המודרנית, המתקדמת, ולא לפי ההליכה העיורת אחרי פרשנות הרבנים. חשוב להקפיד גם על עונג שבת, על הקהילתיות ועל המשפחתיות. http://www.reform.org.il/site/index.php/impj/content/view/full/164

E טי

New member
כמה שאלות

אתה מאמינים שיש/היו ניסים שהם מעל הטבע? קריעת ים סוף, שמש בגבעון דום וכדו'.. אתה מאמין שהתורה ניתנה מהקב"ה בהר סיני לעיני כל ישראל? אתה מאמין שכל מה שנכתב בתורה הם דברי אמת?

E טי

New member
עוד כמה שאלות

אתה מסכים שאתה מצווה לעשות ברית מילה לבן שלך ביום השמיני? אתה לא אוכל חמץ בפסח? אתה מסכים שאסור ליהודי לעבור במקום קודש הקודשים בהר הבית? אתה יושב בסוכה בחג סוכות ולוקח ארבע מינים?

E טי

New member
עוד כמה שאלות

אתה חושב שצריך להרוג את מי שעושה מלאכה בשבת? מותר לחטוב עצים בשבת? ולהבעיר אש? צריך לסקול את מי שמבעיר אש בשבת? אתה חושב שצריך להרוג רוצח? ואת מי שמכה את אביו ואמו? גנב צריך להימכר לעבדות? צריך להרוג את מי ששוכב עם בהמה?

E טי

New member
נחזור שניה אחורה...

אתה מאמין שהתורה ניתנה מהקב"ה בהר סיני לעיני כל ישראל? אתה מאמין שכל מה שנכתב בתורה הם דברי אמת?

Fleddermaus

New member
כן, אבל...

אני לא מאמין שמה שכתוב בה ישים היום. הרבה מחוקי התורה המתייחסים לחוק וסדר, מתייחסים למערכת חוק ומשפט שונה והם רלוונטיים במובן המטאפורי. טוב, זהו, ממש נמאס לי מהויכוח הזה.

E טי

New member
אם אפשר לקרוא לזה ויכוח...

רק שאלה אחרונה שממש מציקה לי... אם אתה מאמין שאלוקים נתן את התורה, ושהתורה היא רק מערכת חוקים שבכלל רלוונטית רק לתקופה מסויימת, למה שהקב"ה, בורא עולם יטריח את עצמו להתגלות בשביל לתת את התורה? או לחילופין, למה היום הוא לא מתגלה ונותן לנו מערכת חוקים עדכנית?

בגלל שהמוסר האנושי התפתח מאז,

הרבה בזכות הפילוסופים.... (ורק להבהרה- אני בכלל לא מאמין באלוהים כישות....אני פשוט מעורב הרבה בוויכוחים כאלו, כך שאני מכיר טיעונים רבים....)

Dudidud

New member
תתפלא. אבל כן.

כולם מקיימים את אותם המצוות. ההבדלים הם רק בגישות השונות לאורח החיים הראוי ליהודי וכל מיני דברים ספציפיים שנובעים מזה. ואיני יודע למי אתה מתכוון ב"יהודים משיחיים" ככה שלא התייחסתי אליהם.

E טי

New member
בהחלט.

קודם כל, כל היהודים הם "משיחיים" או במילים פשוטות - מאמינים בביאת המשיח. חסידי סאטמר, ליטאים, חסידים, דת"ל כולם. וכן, כולם גם מקיימים את אותן מצוות. יש להן את אותה ציצית ואותן תפילין. הם שומרים על השבת באותה דרך במדויק. הם לא אוכלים חמץ בפסח, יושבים בסוכה בסוכות, תוקעים בשופר בראש השנה וצמים ביום כיפור. הם לומדים מאותו שולחן ערוך, בדיוק מה לעשות איך ומתי. היחידם שהם לא כאלה הם הרפורמים והקונסבטיבים. אז תפסיק להיתמם.

Fleddermaus

New member
לא הבנת

הפלג המכונה "יהודים משיחיים" הוא פלג ביהדות, לא בנצרות, המאמין שישו הוא המשיח. הם פלג די רציני ביהדות, בדיוק כמו חסידי סאטמר או, לצורך העניין, הקראים, הרפורמים והקונסרבטיביים. נושא אופן הגאולה גם הוא שנוי במחלוקת בקרב הזרמים ביהדות, יש שיגידו לך שהמשיח הינו הרבי מלובביץ', יש שיגידו שהוא מישהו אחר, ויש שיגידו שהגאולה אינה באופק הקרוב. אני רוצה לראות חסיד סאטמר שיגיד שהוא מקיים את אותן מצוות כמוך. לא תמצא כזה.

E טי

New member
אני דווקא דיברתי

עם כמה חסידי סאטמר כאלה. אתה מוזמן ליסוע לירושלים ולדבר איתם. אם ככה אז גם הנצרות היא פלג ביהדות, וגם האיסלאם וגם הדרוזים... לאיפה נגיע?

ההבדל בין היהודים המשיחיים

לנצרות היא שהיהודים המשיחיים מאמינים שישו, או יותר נכון- ישוע, הוא המשיח, להבדיל מבנצרות, ששם ממינים שהוא בן האלוהים....

למעלה