תגידו

DreamS_HunteR

New member
ניצול"ש - הסכסוך הערבי-ישראלי../images/Emo121.gif

מישהו מכיר מקום שאני יכול למצוא בו סיכום טוב על הסכסוך הישראלי-פלשתיני בשנים האחרונות? זה לצורך עבודה במדעי החברה.. תודה.

iRoNBaLLz

New member
קראתי לפני איזה שנה שנתיים מחקר

שאמר שב2020 האוכלוסיות יהיו זהות במספרן.

freshlama

New member
לא ברור.

למעשה, שני הצדדים של המפה הפוליטית מנסים לפתור בחריצות את הבעיה הזאת. רק שצד אחד מציע החזרת שטחים עם רוב דומיננטי של ערבים וצד אחר מציע להרוג אותם.

בעלי אזרחות... אלה שנכללים בתוך

מדינת ישראל בתוך גבולותיה הנוכחיים

סלוניק

New member
קשה להעריך.

עד אתה המחקרים הדמוגרפיים נטו לעסוק בריבוי הטבעי הערבי כאל מגמה קבועה, אך מחקרים עדכניים של מכון ואן ליר מצביעים על ירידה בשיעורי הילודה של ערביי ישראל בעשורים האחרונים וקשה לקבוע באופן חד משמעי. מה שבטוח הוא שהיום הוא כרגע רחוק מאוד.

אז אתה אומר.....

שזה רחוק אבל עדיין כל עוד יש איום כזה והוא אפשרי זה לא טוב...

תלוי בהמון גורמים.

2 גורמים גדולים מאוד להתרבות המהירה של ערביי ישראל זה דת (אני מדבר על אלו שמנהלים אורח חיים דתי), ועוני (תמיד באיזורים בעלי איכות חיים נמוכה יש הרבה יותר ילדים). ככה שקצב התרבותם תלוייה ברמת שילובים בחברה, מה שיגרום במידה מסויימת לתופעת חילון אצלהם, ובדאגה לעוני אצלהם. במידה ונטפל בבעיות אלו קצב התרבותם ימעט ויגיע למידה קרובה לשל הקהילה החילונית במדינה.

היום זה קצת משתנה

הרבה צעירות ערביות יוצאות ללמוד ומתחתנות בגילאים מאוחרים ולא ממהרות לעשות 20 ילדים

כי כמו שאמרתי,

שילובם בחברה יקטין את קצב ההתרבות שלהם. אתה הרגע תיארת את זה בעצמך. וכשישלבו אותם יותר, כך קצב ההתרבות יקטן עוד.

מי?

אנשים בנסיבות אחדות יכולים להיות החבר הכי טוב שלך, ובנסיבות אחרות יכולים להיות האויב הכי גדול שלך. רוב הערבים ששונאים יהודים שונאים אותם מאותה סיבה שחלק כאן שונאים ערבים- לא מכירים ופוחדים מהם, משום שהם מכלילים על כל הצד השני רק את החלקים שהם רואים בהם. ברגע שתתחיל להיות אינטרקציה בין ערבים ויהודים, תפחת השנאה (לא תעלם לגמרי, אבל תפחת)

מי הם

ספר לי בבקשה, מיהו הערבי המצוי? מה השנאות שלו, האהבות שלו הפחדים שלו? מאיפה יש לך את החוצפה להכליל עם שלם תחת סטיגמה מטומטמת שהומצאה ע"י כמה גזענים עלובי נפש. זה באמת היה שפל, אפילו יחסית אליך, גזען.

S h a y D u

New member
תראי

עלי להסכים אתך בכך שלהכליל אותם תחת הסטיגמה הזו שאת מתכוונת אליה הוא דבר לא רציונאלי. דעתי היא שעל מנת למנוע אבדות בנפש אחת ולתמיד (של אזרחי ישראל, ובכלל זה יהודים ומחבלים מתאבדים* - למנוע מהם להתאבד*), יש לסלק את כל הערבים מארצנו ולא לאפשר להם להכנס! - אין דרך אחרת! כלומר, שלב ראשון - למנוע מהם להתגיר! שלב שני - לשלול את אזרחותם הישראלית! שלב שלישי - להפריד אותם משטחי ארצנו ולא לאפשר להם להכנס בכל צורה שהיא! צורת ההתרבות שלהם שם - לא צריכה לעניין אותנו כלל. הכאב שלהם יהיה גדול?! - אני משוכנע שהכאב של המשפחות השקולות של אזרחי ישראל שאיבדו את בני משפחתם גדול יותר!

למעלה