תגידו...

פרפרית*

New member
תגידו...

חשבתי להצטרף אבל בסוף ביטלתי ... בא לכם להסביר לי מהם העקרונות של התנועה הפוליטית?

נוער מרצ - הסבר קצר.

נוער מרצ היא תנועת נוער פוליטית-חברתית. כמו כל תנועת נוער יש לנו פעולות פעם בשבוע, הפעולות הם דיונים בנושאים ערכיים, משהו בסגנון של הנוער העובד, רק שהפעולות אצלנו מושתתות על עקרונות הפלורליזם, חשיבה ביקורתית וביקורת בונה, בניגוד לנוער העובד, ששם זה יותר שטיפת מוח. הדיונים הם על כל נושאים מהמצב המדיני ועד לאיכות סביבה, ואף דיונים פילוספים בטבע האדם וכיוצ"ב. בנוסף לפעולות יש גם את החלק בוא אנו פועלים על הערכים שלנו, אם זה בהפגנות בחלוקת חומר הסברה בצמתים וכו´ וכו´ וכו´. בתור תנועה אנחנו התנועה שמקשיבה הכי הרבה לפעילים שלה, אחד מעקרונות הכי גדולים בנוער מרצ, זה נוער מוביל נוער, כלומר אנו מקשיבים לרצונות שלך בתור פעילה, אם אותך מעניין נושא איכות סביבה, ואת רוצה להרים פרוייקט בנושא, במידה ויש הסכמה על הפרוייקט הוא מורם, חוץ מזה שכל התנועה מונהגת ומנוהלת ע"י הנוער. כיצד נקבעים עקרונות התנועה? קודם כל חשוב לציין כי נוער מרצ זה גוף אוטונומי ממרצ וראשי לקבוע לעצמו את עקרונותיו, מדי חודש מתכנס גוף אשר נקרא מזכירות הנוער הוא בנוי מנציגים מכל הסניפים תפקיד הגוף הוא להחליט על דעות התנועה בנושאים השונים, כל נושא שלא היה עליו מזכירות עמדות הנוער הן כעמדות המפלגה. נוסף לכך יש את הקוד הערכי הבסיסי שלנו: הקוד הערכי של נוער מרצ נוער מרצ זה אנחנו; אנו רוצים לשנות, אנו רוצים לכוון, אנו רוצים להוביל. זכויות האדם, השלום, זכויות האזרח, הימנעות ומניעת אלימות, והצדק החברתי בכללו הזכות להגדרה עצמית ויחסים סוציאליים הם בראש עניינו. אנו רוצים להגיע ליום שבו לכל אדם יהיה החופש לעשות את כל אשר ברצונו כל עוד הוא לא נכנס לחיי האחר או פוגע בהם. ליום שבו ישרור כבוד הדדי לאנשים מעצם היותם בני-אדם עושים וחושבים. ליום שמכבוד הדדי זה יצמחו יחסי עזרה הדדית ואחווה בין כל האנשים. ישראל היא מדינתנו ואנו מוכנים ורוצים לתת ולתרום לביטחונה, לפיתוחה ולשגשוגה למען כל אזרחיה. איננו מפרידים בין השלום וזכויות האדם והאזרח לבין הצדק החברתי ושוויון הזדמנויות. אחת מזכויותיו הבסיסיות של כל אדם היא לחיות חיים של כבוד. ללא דאגה בקשר למחסור בפרנסה, מחסה ואוכל, לו ולבני ביתו. אנו שואפים ליום שבו זכויות בסיסיות אלו ואף יותר יובטחו לכל אדם באשר הוא אדם. ואני חלק מזה. אני מתחייב להוקיר את ערכי הדמוקרטיה, עקרון הטלת הספק, הפלורליזם, והשוויון בפני החוק. לציית לחוק הדמוקרטי, לשמור על איכות הסביבה לכבד ולהעריך את דעתו של כל אדם ואדם; ועם זאת, לעשות ולתרום מזמני ויכולתי למען החברה. .אני מתחייב לעשות כמיטב יכולתי לקידום מטרות אלו. נוסף לכל הדברים האלה נוער מרצ, בהיותו תנועת נוער הבנויה על נוער שרוצה גם לעשות כיף, אז ישנם גם פעילויות חברתיות כאלו ואחרות, אם זה שבכל סמינר יש לנו ערבים חברתיים (שנמשכים בצורה לא רשמית עד השעות הקטנות של הלילה
) אם זה בהנחות להצגות, ואם זה אפילו בארועים חברתיים כאלו ואחרים (מסיבות, פיקניקים [טוזיגים בעברית], פורימונים וכו´) מקווה שמספיק מפורט

פרפרית*

New member
מפורט מאוד.....

אז ראיתי פה משהו בקשר לנוער העובד והלומד... אני בתנועה הזאת? מדוע אתם חושבים שהם עושים שטיפת מוח שם?... ורציתי לדעת אם עדיין יש סניף באשדוד?

למעלה