תגידו

תגידו

אני מניחה שלפחות חלקכם הייתם אצל דיאטנית לאחר האבחון. בגלל פאקים של קופת חולים (שלא אמורים להפתיע אבל בכל זאת מפתיעים) אני אזכה לפגוש דיאטנית רק ביום ראשון הקרוב, והיות שיש לי קצת נסיון עם דיאטניות אני לא הכי אופטימית. איך צולחים את זה בשלום בקיצור? הנסיון הקודם שלי עם דיאטניות כולל ויכוחים לגבי מוצרי חלב (הדיאטנית התעקשה שאני יכולה לאכול גבינות כי טענה שאין בהן לקטוז, ובסוף נמאס לי להסביר לה פעם אחרי פעם שגם גבינות הגוף שלי לא אוהב) ולגבי בשר שעדיין לא נתקלתי לא בדיאטנית ולא ברופא שמקובל עליו שאני לא מוכנה להכניס לגוף שלי, ובאופן כללי אם גם הפעם הדיאטנית תבנה לי תפריט שכולל ירקות וטופו וזהו, נשקפת סכנה אמיתית לשלמות הרהיטים שיהיו בחדר (או שלא בעצם, לבנאדם שלא אוכל כמו שצריך כבר 3 חודשים אין כח לשבור דברים). אז למישהו יש טיפים? או שם של דיאטנית פרטית באזור המרכז למקרה שזה יכשל (לפחות לתור לדיאטנית פרטית אני לא אצטרך לחכות חודשיים...)

Reznik

New member
שאני ביקרתי אל הדיאטקנית

היא לא סיפרה לי דבר שלא ידעתי לפני כן, ואפילו תיקנתי אותה בכמה וכמה דברים שהיא שגתה בהם, ככה שאני לא יודע כמה ניתן לסמוך על דיאטקנים במערכת הבריאות שלנו.

כמו שאמרתי

מילא זה, קיבלתי היום מכתב תגובה לתלונה שהגשתי, על זה שבעיר של 150,000 תושבים יש רק דיאטנית אחת שעובדת פעם בשבוע, ובגלל זה שלחו אותי לעיר אחרת, אבל גם בשביל זה הייתי צריכה לחכות יותר מחודש. התלוננתי בנוסף על שעברתי חקירה קפדנית על הסיבה שאני צריכה דיאטנית (אפילו שציינתי שיש לי הפניה). התגובה שקיבלתי הייתה לא רק לא עניינית אלא מלאת סתירות פנימיות - נאמר לי שהסיבה שנחקרתי היא כדי לא לפספס מקרים של מי שלא צריך הרזיה אלא זקוק לייעוץ דחוף, כמו למשל חולי סוכרת חדשים. מה שבעצם הבנתי מהתגובה הזאת, היא שיש לי סיבה חדשה להתלונן, למה נתנו לחולת צליאק חדשה שלפי התגובה שלהם אמרוה לקבל תור דחוף, לחכות פרק זמן ארוך מהשגרתי לדיאטנית...

Reznik

New member
שירותי הבריאות של מדינת ישראל.

חלמאות בתלם. הכי חשוב להרגיש טוב

זה מאוד חשוב

לכן אני מפרנסת כמה וכמה רופאים פרטיים (שלמרבה המזל מושלם מעניק לי החזר על חלקם). אם כי הייתי פעם אצל דיאטנית בעלת שם, מישהי מאוד מאוד ידועה, והיא גרמה לי נזק בכך שנתנה לי להאמין שיש לי סוכרת והצליחה לשכנע אותי שאני צריכה לחיות על טופו, ירקות וגבינה. אמא שלי רצתה לתבוע אותה מאוחר יותר... (והיא לא עלתה על זה שיש לי צליאק אז בכלל)

Reznik

New member
לצערנו לא כום כמו הגננת מכמה שרשורי

שרשורים למטה

shavririt

New member
מה עם תוצאות של בדיקות-דם?

לא היו בידי הדיאטנית תוצאת של בדיקות שעשית? או שעדיין לא עשית כשביקרת אצלה. אז על סמך מה היא קבעה שיש לך סוכרת ואין לך צליאק? דיאטנית לא אמורה למצוא מחלות אלא לתת דיאטה על פי בדיקות שנעשו. בעניין הצליאק, ידוע כי דיאטניות רבות לא מבינות הרבה בנושא. לכן כדאי לך לגשת לדיאטנית במחלקת גסטרו' במרפאות חוץ של ביה"ח שבו איבחנו את הצליאק אצלך.

אותה דיאטנית

כאמור הלכתי אליה באופן פרטי והיא לא דרשה תוצאות של בדיקות דם, אם כי שלחה אותי לעשות כמה בדיקות שחוץ מספירת דם בקופ"ח לא ידעו מה היא רוצה בכלל, כי מדובר בבדיקות שלא עושים. בכלל היא הייתה הזויה, לתת לבת 18 דיאטה שכוללת רק ירקות טופו וגבינה ולגרום לה להבין שאם היא תאכל משהו אחר יגרמו לה נזקים, זה אחד הדברים הכי לא אחראים שאפשר לעשות. לא סתם אמא שלי שקלה לתבוע אותה... את הצליאק אבחנו במרפאת האם שלי, רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות. אם העסק לא יצליח, אני אבדוק באמת אפשרות ללכת לדיאטנית במחלקת גסטרו בבית חולים, תודה על העצה! חבל שבקופ"ח לא ידעו לתת לי אותה, אם כי אני לא כל כך מתפלאת. מה שבאמת מפריע לי זה התחושה של חוסר הגיבוי. מצד אחד כשהתלוננתי במרכז פניות הציבור של קופ"ח על זמן ההמתנה הממושך לתור לדיאטנית, נכתב בתגובה שזמן המתנה שגרתי הוא 3 שבועות (הרבה פחות ממה שהמתנתי), ולצד זאת ציינו שנחקרתי ע"י המוקדנית בנוגע לסיבה שאני זקוקה לדיאטנית כדי "לא לפספס מקרים שדורשים יעוץ דחוף", כשבעצם זה יוצר סתירה פנימית - צליאק חדש לא נחשב מקרה דחוף? אבל קשה להגיד שאני מופתעת. אני מקטרת כי אני צריכה להוציא את זה איפושהו, אבל האמת היא שממזמן הבנתי שאם אני רוצה טיפול ששווה משהו הפיתרון הוא לשלם לרופאים פרטיים. מה עושה מי שלא יכול להרשות לעצמו?

shavririt

New member
חבל לשלם על שירות שמגיע לך בקופ"ח

לא מספיק שיש הוצאות פרטיות על רופאי שיניים, משקפיים ומדרסים- בלי השתתפות הקופה??(שלא לדבר על תרופות שאינן בנמצא בסל הבריאות). לא נראה לי שאת צריכה דיאטנית פרטית. עזבי את הדיאטנית של קופ"ח וקבעי לך ישר תור במרפאת גסטרו ותיהני מרופא מומחה ודיאטנית על חשבון הביטוח הרפואי שלך.

חבל לשלם

אבל עם מה שהולך בקופ"ח, אין לי ממש ברירה. חיכיתי קרוב ל-3 חודשים לתור הזה לדיאטנית, אז אני כבר אלך אליה. בנוסף, קשה לי להאמין שזמן ההמתנה למרפאת הגסטרו יהיה קצר יותר, אם כי אני אנסה את זה בכל מקרה, בנוסף. מושלם נותן החזר לחלק מהרופאים הפרטיים, אבל אני מוכנה לשאת בעלות גם של מה שהם לא מחזירים כי לחוסר מזלי חוץ מצליאק יש לי עוד בעיות בריאות שלא מאפשרות זמן המתנה של חודשיים (במקרה הטוב) לתור שמוגדרות לו 10 דקות בדרך כלל.

shavririt

New member
צודקת..אבל נסי לקבוע תור ..

ותראי כמה זמן תצטרכי להמתין בתור. לפי זה תחליטי אם כדאי להמתין.. ואולי באמת תשאירי את התור שנקבע ותופתעי לטובה..

Lihi05

New member
המלצה על דיאטנית!!!

הי. גם לי היה ניסיון מר עם דיאטנית שאמרה שאפשר לאכול גרנולה. מאז די איבדתי אמון בדיאטניות. אבל..יש דיאטנית שמתמחה בצליאק, שמה הוא לימור בן-חיים (אני כמעט בטוחה בשם המשפחה). היא מקבלת מטעם קופ"ח כללית בזמנהוף ת"א וגם בבי"ח מסויים באזור המרכז ששכחתי את שמו. ייתכן שגם בעוד מקומות נוספים. אין עלי את מס' הטלפון אבל את יכולה להתקשר לקופ"ח זמנהוף למחלקת גסטרו ולבקש לדבר איתה.

אחלה, תודה!

ביום ראשון אני אצל הדיאטנית בקופ"ח, אם היא תאכזב אני אקבע לדיאטנית שהמלצת. גם ככה שלחו אותי לדיאטנית שאני צריכה לנסוע ב-3 אוטובוסים למרפאה בה היא נמצאת, בטענה שבמרפאות קרובות יותר יש תור של חודשיים לפחות. תלונה שלי לקופ"ח העלתה כאמור תשובות מלאות בסתירה עצמית (בין היתר נטען שיש מרפאה מאוד קרובה אלי שפועלות בה מספר דיאטניות כל יום. אם ככה, למה למרות ששאלתי במפורש נאמר לי שאין יותר קרוב בחודשיים הקרובים?)

בישולה1

New member
לימור בן חיים

לימור בן חיים היא דיאטנית מקסימה.אני טופלתי אצלה במשך שנה אחרי ניתוח קיבה.שווה לינסוע אליה.אני יודעת שהיא עמוסה מאוד היא גם מקבלת באיכילוב

היא מייעצת כאן בפרדס מסתבר

בפורום תזונה ודיאטה, היא בין הדיאטניות שאחראיות על הפורום. אני בהחלט אנסה אותה, אם כי היות שכפי שתיארתן היא בטח עמוסה והמתנה ממושכת זה הדבר האחרון שאני יכולה להרשות לעצמי...

למעלה