תגידו

Drorrrrrr

New member
תגידו

זה לא מזעע אתכם מה שקורה כאן? כל מקרי האונס, מעשי הסדום, השחיתות, האלימות הגואה, כל האיכס שמתרחש פה? לעזאזל, כל יום מתגלה שעוד בן 8 אנס בן 4, ועוד בן 13 ביצע מעשים מגונים בבת שלו. כמה אפשר לשמוע את זה? ולמה זה בא כל כך הרבה בתקופה האחרונה? האם הדורות שאחרינו באמת כאלה חרא? האם אין מה לעשות? האם לימור לבנת אשמה בכל המצב החרא הזה או שמא אנחנו? ומה כן אפשר לעשות כדי לעצור את פרץ הפשע הזה? זונה לכל ילד? תא מעצר לכל נער שהרים יד על המורה שלו? למה אף אחד לא מקים זעקה ציבורית?

light angel

New member
זה היה ככה תמיד.

ובכל מקום בעולם. מזכיר לי שקראתי לא מזמן את "1967" של תום שגב, ספר שסוקר את כל מה שקרה בשנה הזו פחות או יותר- לפני מלחמת ששת הימים, במהלכה ואחריה. לפני המלחמה טענו כל המבוגרים שהנוער של היום, זה לא מה שהיה פעם. אין להם שום ערכים, אין קשר לתרבות, הולכים לסרטים ולריקודים עד אור הבוקר, לא נלחמים על האידיאלים של המדינה וכו'. רוב מה שאומרים על הנוער של ימינו. אחרי המלחמה התפעלו כולם מהחיילים הגיבורים ומהנוער המופלא כולו, שהוכיח את עצמו כבעל ערכים לא פחות מהדורות שקדמו לו. יש המון סיבות, שנלמדות בקורסים סוציאלוגיים, על הסיבות להדרדרות הנוער עם השנים- הטלויזיה, האינטרנט, ההורים שעובדים מהבוקר עד הערב, המצב במדינה [פוליטי, כלכלי, חברתי]. אני אישית חושבת שהכל בא מהבית- הורים שיודעים לחנך כמו שצריך את הילד שלהם, ולא משנה כמה קשה הם עובדים, יצא להם ילד מחונך. כשהמשפחה שלי עלתה לארץ, לפני 15 שנה כמעט, אמא שלי העבידה את עצמה כמה שרק אפשר כדי לפרנס אותנו. אבא לא היה בבית רוב הזמן וגם כשהיה הוא לא ממש דאג לחינוך שלי ושל אחותי, ואני זוכרת שהרבה שעות היינו לבד בבית עם הטלויזיה. בכל זאת, לא רק שאני לא מרביצה, לא אונסת ולא סוחטת אף אחד, אלא שבין לבין גם נכנסו לנו לראש נימוסי שולחן, הגיינה וחשיבותו של אורח חיים מסודר. חינוך. מה אפשר לעשות? לחנך את הילדים שלך כמו שצריך, כמובן. אבל אני חושבת שהמצב לא כל כך חמור כמו שנדמה. אם פעם בשלושה-ארבעה חודשים אתה שומע על ילד שהרביץ למורה שלו, זה אומר שיש ילדים ספורים כאלה. רק מבליטים אותם יותר. זה לא שאני אומרת שאין את כל זה- יש בהחלט, אבל זה לא חלק מובן מאליו מכל בית ספר. חוץ מזה, אני מאוד מאמינה בשיטת המשטרה. אני לא יודעת מה עשה בדיוק רודי ג'וליאני (צריך לקרא את האוטוביוגרפיה שלו בהזדמנות), אבל אני חושבת שאם יהיו מספיק שוטרים, עונשים מספיק חמורים ומערכת משפט שתפעל לשם שינוי על צדק- ולא משנה מה גילו של הנאשם- יהיה פה הרבה יותר שקט. עם אלה שכבר לא חונכו כמו שצריך אין הרבה מה לעשות, רק לנטרל אותם. פפפפפפפפפפ
פרקתי את כל הדעות שלי להודעה הזאת, זו השעה המאוחרת שגורמת לי לכתוב בשטף כזה...

keren007

New member
זה לא רק חינוך.

הורים יכולים להיות הכי משקיעים ומטפחים בעולם- אבל מה לעשות, כל אדם לעצמו, ילדים גודלים להיות "פרא אדם". זה מה שעושה אותנו בני האדם כה מיוחדים
לא כולנו אותו הדבר ולא "מתכנתים" אותנו מהשנייה שנולדנו. לדעתי דברים כמו התעללות מינים בגילאים צעירים קיימת כיום בגלל הורים שעובדים יותר מדי ולא מבלים מספיק עם הילדים, הילדים חשופים להרבה מאד דברים שנמצאים בטלוויזיה ובמחשב. עם כמה שההורים ינסו לחנך את הילדים בזמן שהם בבית, כמות השעות שילד ממוצע מבלה מול טלוויזיה היא גדולה מאד והילד, הרך, חשוף להרבה מאד דברים, ועם חופש מוחלט לזפזפ בין סרטי ילדים, סרטי אלימות, הליווד ואני מאמינה שבבתים מסוימים גם לסרטי סקס. שלא נדבר שבאינטרנט קשה מאד לא להיחשף לסקס. (אם פעם ילד היה מסתקרן מבחורה ערומה, זה היה נשאר אצלו בגדר פנטזיה להרבה מאד זמן עד שהיה מגיע לגיל שיכול להיות חשוף לזה, אז היום, הילד בן ה-8 מאד אוהב בחורות ערומות, אז הוא הולך לוואלה, או לגוגל ומקליד "בחורה ערומה" ובתוך שניות מוצגים לפניו אלפי אתרים גסים החושפים בפניו דברים כ"כ לא ריאליסטים שעם כל הכבוד כמעט אף אחד מאיתנו לא יהיה חשוף אליהם במהלך חייו :|) לכן היום ההורים הם לא המחנכים העיקריים והילד סופג דברים שהוא רואה, מסתקרן, לא מבין את ההשלכות, ולכן שומעים מקרים קיצוניים כמו התעללות מינים של בנים בני 8, 13 ו-16 בילד בן 3. מסכימה בנוגע להחמרת העונשים של המשטרה, אבל מה כבר ניתן לעשות עם קטין בן 13 שהתעלל מינית. המשטרה עוצרת אותם אחרי שהם ביצעו את המעשה, לכן תמיד יהיו עוד מקרים. חשוב לעקור את זה מ"השורש" ולנסות לראות מאיפה זה נובע ולפעול בכדי למנוע מקרים כאלה בעתיד.

light angel

New member
בסדר, אז הוא רואה סרטים.

אז הוא גולש באתרים. אז הוא מתעניין בסקס. זה אנושי בסך הכל... זה לא אומר שהוא יקום יום אחד בבוקר וילך לאנוס בחורה. אני, כשוחרת תיאוריות פסיכולוגיות שנשמעות לפעמים די מטופשות, מאמינה שהכל בא מהבית- מאיך שטיפלו בו כשהוא היה תינוק, מאיך שהשקיעו בו כשהוא גדל, ממה שציפו ממנו, מאיך שלחצו עליו, מה שנתנו לו, איך שדאגו לו. ילד שגדל בבית בריא לא ילך להיות עבריין, לדעתי. כל עוד הילד תלוי בהוריו, הם שמשפיעים על חייו- גם אם הוא הבנאדם הכי עצמאי בעולם. רק כשהוא יוצא לחיים משלו הוא משפיע על עצמו. למשל, אם ילד יתחיל לעשן סמים בגיל 16, לדעתי זו אחריות ההורים. לא יזיק אם גם בבית הספר יגידו לו שזה מסוכן, אם יהיו בטלויזיה פרסומות של אל-סם, אבל זה טיפול לא נכון של ההורים שמוביל ילד לזה. אם הוא מתמכר לסמים בגיל 30- הוא כבר ברשות עצמו והוא הרס את חייו בעצמו, בלי קשר להוריו. לדעתי הבעיה עם הרבה מההורים של היום היא שהם לא יודעים לחנך ילד, אבל מגוננים עליו כאילו הוא מלאך. יש לא מעט מקרים של ילד אלים, בעייתי, שעושה צרות בבית הספר, אבל כשמביאים את ההורים הם מאשימים את המורה. ככה הילד לומד לא רק שזה מותר, אלא גם שהמורה אשמה. אולי ההורים חושבים שזו ההתנהגות הנכונה- לגונן עליו תמיד, לתמוך בו- אבל בכל הנוגע לחינוך, זה רק הורס עוד יותר.

האכיפה מטומטמת והעונשים עוד יותר

עד שלא יצא עונש מוות במדינה או כל עונש אחר שמרתיע, זה רק ימשך ויעשה יותר גרוע. לימור לבנת לא אשמה, קל מאוד למצוא אשמים (שרה, הורים, מורים), באמת אנשים מפנים אצבע מאשימה, אבל מה קורה עם זה? כלום. מה שכן, לימור לבנת צריכה להפסיק עם הרפורמות המפגרת שברור שלא עוזרות במיל, ולהרים את הכפפה ולעשות משהו יעיל, כגון הצעת חוקים לחקיקה שינסו למתן את גל האלימות, הצעת עונשים כבדים למען יראו וייראו והגברת המודעות שאמנם ילד בן 11 הוא ילד, אבל ברגע שהוא אונס, ה"חסינות" שלו מתבטלת והוא נשפט כמו גדול. ולא רק לימור לבנת, כל חבר כנסת ושר צריכים להרתם למען זה, אבל זה לא מה שמעניין אותם, כי זה לא מה שקרוב אליהם, אי שם בבועה המוגנת בירושלים.

omer87

New member
בשתי מילים:

"יסודות רקובים...." תירוצים של טרור או שסעים דתיים וכו' הם לא הבעיה אלא הסיפטומים שלה......ובעיות ניתן לפתור, השאלה איך, מי רוצה וכמה הוא מוכן להשקיע!!! על קרקע לא יציבה לא ניתן לבנות שום דבר שיחזיק מעמד!! וכמו שחלקכם מכירים אותי וגם שמעו את דעותיי באותו עניין בדיוק, אני מסוגל לכתוב מגילות....

ShukyD

New member
רק הדורות שאחרינו?

מה עם הדור שלנו? יותר טוב? עם כל הדקירות והאונס והאלימות והכל? זה נהיה גרוע משנה לשנה זה נכון אבל גם הדור שלפנינו אמר את זה עלינו ולדעתי דווקא מי שאשם זה לא הדור החדש אלא הדור הישן יותר ההורים חינוך לקוי ועונשים קלים מדי אני באופן אישי אם הייתי מסוגל ורוצה היה מאוד משתלם לדקור כל אחד שלא מוצא חן בעיני או שלא נראה טוב או שעונה לי אחרת ממה שרציתי ולשבת על זה רק שנה בכלא אני לא מפסיד מזה כלום

Drorrrrrr

New member
ברור שאמרו את זה קודם לפנינו

[
זה לא משנה], אבל צריך שמישהו יקח את העניין לידיים, זה כבר נהיה מזעזע יותר מדי.

למעלה