תגידו...

Sinberguensa

New member
תגידו...

יש נגנות פלמנקו ? הכוונה לנגנות מוכרות ברמה הבינ"ל ? ? או שמה נגינת הגיטרה נחשבת כעיסוק גברי בלבד בפלמנקו ? ? GRACIAS

אמרוקאי

New member
שאלה מעניינת

לפי המאמר הזה, נגינת גיטרה (פלמנקו) היא עדיין נחלתם הכמעט בלעדית של הגברים. אבל... באותה הזדמנות הוא מזכיר שתי גיטריסטיות פלמנקו עכשוויות:
Antonia Jiménez (1972, Cádiz) María José Matos (1963, Huelva)​
הוא מזכיר בהזדמנות את החלוצות בתחום: La Antequerana, Teresita España, La Greca מעולם לא שמעתי את נגינתן, כל הנושא די חדש לי.

Zidan de Toledo

New member
שאלה טובה

אני מצטרף לדעת אמרוקאי כי הנושא בחיתוליו, אם כי בספרד יצא לי להתקל בכמה נגניות פלמנקו בתחילת דרכן (יש שמועות שאחת מהן חברה בפורום..) אבל בהחלט יש רוב גברי בניגוד לשירה שם נראית חלוקה שווה וריקוד שם יש רוב נשי. ייקח כנראה עוד קצת זמן עד השיוויון המיוחל, אבל כשיהיו נגניות פלמנקו יהיו גם מספיק גברים שרוקדים כנראה.

Falcor

New member
../images/Emo41.gif טלי רוט

לפני כמה זמן (חודשיים בערך..) דיברנו כאן בפורום על ההופעה "ערב ספרדי" שהיה בגני תקווה עם סילביה דוראן וטלי רוט שהיא גיטריסטית מעולה.. וירטואוזית אמיתית.. ממה שהיה כתוב בתוכניה היא ישראלית שאחראית על המחלקה הלטינית לגיטרה בביה"ס ג'וליארד .. כך שלא רק שיש נשים.. אלא גם ישראליות.. רק נותר לקוות שהתופעה הזו תתרחב
בהופעה שראיתי היא ניגנה קטעי גיטרה ספרדית קלאסיים (אלבניז.. דה פאיה וכדומה ) .. אני מאמין שהיא מנגנת גם פלמנקו. FALCOR .

למעלה