לא מדוייק
צה"ל תמיד משתדל להשתמש באמצעים מאד מדוייקים ומאד יקרים, הוא לעולם לא סתם יורה, כל חיסול או פגיעה במבוקש נשקלת מיליון פעם, מבצעים מבוטלים ונדחים כל הזמן, פשוט את זה לא מפרסמים בתיקשורת, זה לא כתוב בשום מקום, לא רק שצה"ל לא אדיש, לדעתי הוא רגיש מידיי, כל כך רגיש שלא פעם נהרגו לנו חיילים בגלל שהתחשבנו יותר מידיי באזרחים שמסביב, המחבלים נצלו את המוסר הזה נהדר, אני כאמור מתנגד ליצירת מצב של חולשה שניתן לניצול על ידי המחבלים, אני לא רוצה להגיע למצב שאומרים לאמא "מצטערים, לא יכולנו לירות כי היו שם ילדים ולכן המחבל שהיה לידם הרג את הבן שלך", אני מעדיף להוריד את כל האיזור כדי שלא יקברו את החייל הזה, מבחינתי החיים שלו יקרים משלהם (אני יודע שאני לא ניטרלי ולא שיוויוני, מעולם לא התכוונתי להיות כזה) אני לא הולך תחת שום סיטואציה להשוות את מה שצה"ל עושה למה שהחמאס עושה, חבל מאד שאתה כן, אין דימיון ומעולם לא היה או יהיה, זה עיניין של הקשר, כאשר החמאס מבצע כל דבר זה לעולם לא לגיטימי, אם היה מנהל מלחמה אמיתי מול הצבא שלנו, מתוך בסיסים רחוקים מאוכלוסיה, פוגע רק בחיילים, אז זו לחימה, זה לגיטימי, ברור לי שהוא היה מפסיד אבל זה לא מעניין אותי, ברגע שהוא הולך על אזרחים ופועל מתוך האיזורים הכי צפופים בעולם (זה בכלל לא רלוונטי או מעניין אותי שאין לו ברירה) זו אומר שהוא משחק משחק מלוכך, אם הוא משחק משחק מלוכך זה אומר שכדי לנצח אני חייב להתלכלך גם, להתלכלך זה לא אומר לעשות כמוהו, זה אומר לפעול בצורה כזו שתהיה יעיליה גם בלוחמה מלוכלת, חיסולים, ירי לחמושים היכן שלא יהיו, לא להתחבא מאחורי כל מיני הגדרת באוויר כמו "הומיניות" או "מוסר" אלה דברים יחסיים, אין מוסר מוחלט, אם היה אז מזמן היינו קוברים הרבה יותר חיילים.