תגידו

זהו שקר גס!

ילדים נהרגו מהסיבות הבאות: - נכנסו לקו האש - השתתפו בהפגנות/מצעדים עם חמושים - שימשו כמגן אנושי של מחבלים, רצו להם בין הרגליים (זה ראיתי במו עייני). - הבריחו אמצעי לחימה - מחבלים הסתתרו בבתים בהם יש ילדים - חיסולים של מחבלים (גם אם הנשק הכי מדוייק העולם, כאשר מחבל נמצא באיזור הכי צפוץ בעולם יפגעו אנשים מסביב, זה מה יש, אין מה לעשות ואין סיבה לעצור את החיסול בגלל זה, עצירה הינ חולשה ובמלחמה אסור שיהיו חולשות) - מחבלים ירו מתוך שכונות צפופות - השתתפו בלחימה - אירגוני טרור השתמשו בהם כפיתיון והם עברו בתוך מרווח בטחון במוצבים - מיעוטם מטעויות מצערות של צה"ל (בכל לחימה יש טעויות). רק משמצים כמוך אין להם בכלל בכלל מושג, אתה אדם אכול שנאה!

lithium1914

New member
תרגום:

אם את\ה חי\ה בשטחים הכבושים, בן\בת 2-12, יש לך סיכוי למות מהסיבות הבאות: -יצאת מהבית -הלכת להפגנה -היית מספיק טיפש\ה שנתת למישהו לחטוף אותך -נתת בטיפשותך לחמושים להשתלט על ביתך -את\ה חי\ה בשטחים הכבושים -לא עצרת אזרח חמוש כשראית אותו -צייתת להוראות תחת איום בנשק -לא פרשת מבי"ס כדי לארגן ארגון אנטי-טרוריסטי -את\ה לא תומך\ת בציונות זכור, אמנם אתה בן 5, אבל האחריות למניעת טרור היא עליך!

לא, זה התרגום

אם אתה ילד פלשתיני קטן ונהרגת זה באשמת הוריך, האחריות לשלומך היא שלהם, אם אתה קצת יותר מבוגר אז האחריות היא או שלך, או שלך הוריך או של המחבלים, המקרה היחידי שבה האחריות היא של צה"ל זה כאשר יש טעות, טעויות כמובן יש, אך הן מאד מאד מעטות (לא קרה שהיה לנו דו"צ בין חיילים שלנו? או בין חיילים אמריקאים לבריטים?, קרה, אז זה ישר "רצח"?, ברור שלא).

lithium1914

New member
אז בעצם...

כשצה"ל אומר שאדם נהרג מאש צה"ל כאשר הוא לא היה מעורב בלחימה, למה הוא מתכוון?

הסברתי

זה יכול להיות מכמה מקרים - היה במקרה ליד מחבל (המסכן היה במקום הלא נכון ובזמן הלא נכון) - היה בכוונה ליד המחבל והגן עליו בגופו - המחבל התחבא/נמצא בבית מגורים, צה"ל בא להוריד אותו והוריד גם כאלה שלא היו מעורבים בלחימה (אזרחים לא צריכים להוות גורם שימנע ממשימה להתבצע, אם יהיו זה עלול להפוך לשיטה אצל המחבלים וככה לא נוריד אף אחד מהם) - המחבל ירה מלב אוכלוסיה, צה"ל ירה חזרה וגם מי שמסביב נפגע - תהלוכה מעורבת של מחבלים ואזרחים, צה"ל בא להוריד מחבל והוריד בטעות גם אחרים (כזכור אנחנו כמעט ולא מנצלים תהלוכות והלוויות כדי לפגוע בחמושים וחבל!) - אזרח נכנס לאיזור בו יש חילופי אש - אזרח נכנס למרווח בטחון במוצב באיזור רגיש ומסוכן (מקרה הילדה, זה מה שקורה שנכנסים למוצב, יורים בך, לא מתמהמהים כדי לראות אם הוא ירה בך ראשון או לא, לא לוקחים סיכון). - במיקרים בודדים, טעויות מצערות, כן, גם זה קורה, אף אחד לא מושלם.

lithium1914

New member
אז זה כל מה שהיינו צריכים...

אי-אפשר אף פעם להוכיח את הכוונה האמיתית של היורה (וצה"ל מדביק על כל אדם שלישי -- literally -- את התואר "מבוקש"), כך שאני לא יכול להוכיח מאחורי המקלדת שחיילים טובחים באזרחים סתם. אבל פה אתה אומר בעצם שצה"ל אדיש (לחלוטין?) לאבדן חיים של חפים מפשע. הוא יורה לעבר "מטרות" בידיעה טוטאלית שהולך להיהרג מספר בלתי-מוגבל של חפים מפשע, ואחרי זה מעז לומר שזה אשמת האזרחים שנמצאו בסביבת אדם עם נשק. זה כמו שהחמאס יתחיל לחטוף אוטובוסים ולעלות על טרמפיאדות בכוונה לדרוס חיילים, האם אין גם זה לגיטימי? הרי החיילים הם האויב שלו!

לא מדוייק

צה"ל תמיד משתדל להשתמש באמצעים מאד מדוייקים ומאד יקרים, הוא לעולם לא סתם יורה, כל חיסול או פגיעה במבוקש נשקלת מיליון פעם, מבצעים מבוטלים ונדחים כל הזמן, פשוט את זה לא מפרסמים בתיקשורת, זה לא כתוב בשום מקום, לא רק שצה"ל לא אדיש, לדעתי הוא רגיש מידיי, כל כך רגיש שלא פעם נהרגו לנו חיילים בגלל שהתחשבנו יותר מידיי באזרחים שמסביב, המחבלים נצלו את המוסר הזה נהדר, אני כאמור מתנגד ליצירת מצב של חולשה שניתן לניצול על ידי המחבלים, אני לא רוצה להגיע למצב שאומרים לאמא "מצטערים, לא יכולנו לירות כי היו שם ילדים ולכן המחבל שהיה לידם הרג את הבן שלך", אני מעדיף להוריד את כל האיזור כדי שלא יקברו את החייל הזה, מבחינתי החיים שלו יקרים משלהם (אני יודע שאני לא ניטרלי ולא שיוויוני, מעולם לא התכוונתי להיות כזה) אני לא הולך תחת שום סיטואציה להשוות את מה שצה"ל עושה למה שהחמאס עושה, חבל מאד שאתה כן, אין דימיון ומעולם לא היה או יהיה, זה עיניין של הקשר, כאשר החמאס מבצע כל דבר זה לעולם לא לגיטימי, אם היה מנהל מלחמה אמיתי מול הצבא שלנו, מתוך בסיסים רחוקים מאוכלוסיה, פוגע רק בחיילים, אז זו לחימה, זה לגיטימי, ברור לי שהוא היה מפסיד אבל זה לא מעניין אותי, ברגע שהוא הולך על אזרחים ופועל מתוך האיזורים הכי צפופים בעולם (זה בכלל לא רלוונטי או מעניין אותי שאין לו ברירה) זו אומר שהוא משחק משחק מלוכך, אם הוא משחק משחק מלוכך זה אומר שכדי לנצח אני חייב להתלכלך גם, להתלכלך זה לא אומר לעשות כמוהו, זה אומר לפעול בצורה כזו שתהיה יעיליה גם בלוחמה מלוכלת, חיסולים, ירי לחמושים היכן שלא יהיו, לא להתחבא מאחורי כל מיני הגדרת באוויר כמו "הומיניות" או "מוסר" אלה דברים יחסיים, אין מוסר מוחלט, אם היה אז מזמן היינו קוברים הרבה יותר חיילים.

lithium1914

New member
לא בדיוק...

2000 שנה של פיזור, ביזור, התנכרות והסתגרות, שרק כשגילו הגויים את הלאומיות (שהוא בעצם המכנה המשותף שכביכול קיים כיום) גילתה אותה בעצמה ואת עצמה.

E טי

New member
איזה שטויות!

יהודים מאז יציאת מצרים היו "יהודים" והושפלו בגלל שהיו "יהודים".

lithium1914

New member
סליחה?

"יהודים" זה מונח שקיים רק מאז פיצול הממלכה, והלאום היהודי (="ציונות") קיים רק מסוף המאה ה-19. מה שהיה לפני-כן הוא בגדר דת בלבד.

KatyRose

New member
אהה ברור... 38 שנה של כיבוש ואני

אשנס מתניי וארצח ילדים ונשים בעונג

ולפני הכיבוש? לא היה טרור?

לפני הקמת המדינה? היה טרור? מה היו התירוצים אז?

lithium1914

New member
לא היו מתאבדים.

אבל היו פיגועי ירי והטמנת בפצצות בשפע משני הצדדים.

באמת?!!!

תוכל להביא דוגמאות לפיגועים מהצד היהודי? ואח"כ תסביר לנו "מי התחיל?". התשובה תהיה מעניינת.

lithium1914

New member
ללא ספק.

הפיגוע במלון המלך ג'ורג', הפיגוע בשוק מחנה יהודה...התכתשויות חמושות היו מתחילת היישוב הציוני בפלשתינה, וזה לא משנה בכלל "מי התחיל".

E טי

New member
../images/Emo6.gif

אביב גפן אמר שהוא היה הולך להיות מחבל מתאבד.

למעלה