תגידו

אשרת

New member
אני מקווה בשבילכם שלא.

הגברת ככל שהיא יותר מתבגרת כך דעתה נעשית צלולה פחות ופחות. כאלו, מה עבר עליה כאשר היא פתחה את פיה ואמרה את אשר אמרה? היא התשגעה לחלוטין?! עד כדי כך השנאה העצמית שלה גדולה?

worrywort

New member
מה מהדברים שהיא אמרה

מקומם אותך? כי אותי בעיקר העובדה שהיא לא אומרת שהטרור שלנו זה כמו הטרור שלהם, היא מדברת רק על הטרור שלנו כאילו שאין טרור מהצד הפלסטיני. זה הדבר היחיד שאני יכול למצוא מכל מה שהיא אמרה שאני לא מסכים איתו.

אשרת

New member
בוא נאמר את זה כך.

עצם זה שהיא טוענת שהטרור הישראלי (???) גרוע יותר מהטרור הפלסטיני, זה מספיק על מנת לקומם אותי. תסלח לי, אבל אני לא זוכרת מתי חייל ישראלי עלה לאוטובוס פלסטיני ויחד עם ההתאבדות שלו עצמו הוא לקח איתו עוד עשרות הרוגים ופצועים. בעוד שלצערי גם לצד שלנו לא חסרים תקלות , וטעויות שעולות בנפש האנשים, אצלם זה משהו שהוא מכוון.

gershon17

New member
וזה שהיא קראה לשרון רוצח?

מה, "שרון רוצח" מותר ו"רבין רוצח" אסור? אה, לא, גם "שרון רוצח" אסור, אם מישהו מהימין אומר את זה. אם שולה אומרת - זה מותר ואף נכון. או שהיא אמרה "מופז רוצח"? טוב, הוא גם ימני וגם בן עדות המזרח, לא נורא אם יהרגו אותו.

אשרת

New member
אה??????????

מה הקשר בין מה שאני כתבתי לבין מה שאתה כתבת???

ראשית, אני מסתייג מחלק גדול של

הדברים שאמרה אלוני, ובעיקר מהדרך בה היא אומרת אותם. יחד עם זה לטעון שצריך להבחין בהרג אזרחים על פי הדרך שבה הם נהרגים הוא טענה מוזרה, בלשון המעטה. פצצה של טון זה בסדר, פצצה באוטובוס זה מפלצתי. ירי בילדים בקיבוץ נעשה ע"י המפלצות, ירי בילדים בעזה, הוא טעות תמימה, גם בפעם המאה... הרג אזרחים חפים מפשע הוא פשע, נקודה.

אשרת

New member
שאלה.

"ירי בילדים בעזה, הוא טעות תמימה"--> האם אתה טוען שבהרג של אותם ילדים, היתה כוונת זדון של צה"ל להרוג? האם צה"ל הגיעו לפעולה מתוך רצון להרוג אותם? האם במטרת הפקודה היה כתוב: "רצח ילדים פלסטינים תוך ניסיון חיסול"???

worrywort

New member
אשרת

לא צריך כוונה לרצוח כדי לרצוח, מספיקה חוסר האכפתיות והזילות לחייהם של ערבים באשר הם ערבים, שלא שונה בכלל לדעתי, מהזילות בחייהם של יהודים באשר הם יהודים שמפגינים המחבלים המתאבדים.

בודאי שצריך כוונה

משמעות המילה "רצח" היא הריגה בכוונה תחילה. כאשר אדם נעמד בתוך אוטובוס ומפעיל מטען הוא מתכוון לרצוח. אם לא היה באוטובוס אף אחד אז הוא לא היה מתפוצץ שם. כשאנחנו זורקים פצצה על בית, אנחנו מתכוונים לפגוע בלוחמים או במנהיגיהם. האנשים שנמצאים שם נהרגים בגלל שהם שם. אין לנו שום כוונה להרוג אותם ואם הם היו במקום אחר בודאי שזה היה עדיף מבחינתינו. הנסיון הפטתי שלך להשוות בין הערבים ליהודים מעורר רחמים ממש

worrywort

New member
תתווכח על המשמעות המשפטית

להרוג בנאדם זה להרוג בנאדם.

'צהל' לא הורג, חיילים הורגים

ילדים רבים, רבים מידי, נהרגו 'בטעות'. לא פעם ולא פעמיים התוודו חיילים שהם השתתפו או היו עדים לירי ללא אבחנה, או אפילו לירי מכווון כלפי חפים מפשע. הציבור הישראלי מעדיף להתעלם מהעדויות הללו. אין בזה להצדיק טרור משום סוג שהוא. ההתממות - צהל לא נותן פקודות להרוג ילדים, לא השיבה לחיים ולו גם ילד אחד. לעומת זאת היא הורגת ילדים נוספים. כי כשמי שצריך לתת את הדין לא נותן, הדבר הוא אור ירוק לאחרים שאין דין ואין דיין. ואותם מקרים מעטים שנחשפים לציבור במלא כיעורם הם רק קצה הקרחון. ויעידו מאות הילדים הפלסטינאים שנהרגו (שהרי כשהורגים ילד פלסטינאי, הוא נהרג, מן אקט פסיבי שכזה, כשהורגים ישראלי הוא נרצח.

אשרת

New member
כמו שרמת השרון אמר.

יש עניין של כוונה. קודם כל, אני מקווה שאותם חיילים אשר יורים סתם ככה על פלסטינים ועוד על ילדים ימצאו את עצמם במאסר עולם בגין רצח! דבר שני, איך שלא תסובב על זה, עדין מדובר על הרגיה, משום שאין שום כוונה, לפחות אצל מרבית החיילים, בעת הפעילות להרוג חפים מפשע, אלא רק את ההמבוקשים/פושעים/רוצחים. ואם נמשיך אז יכולים אף לומר, שהרוצחים , המבוקשים יושבים מלתחכילה באזורים מאוכלסים באוכלוסייה אזרחית, שלא אשמה בדבר, וחושפים אותם לסכנות הללו, אז למעשה, אם חושבים על זה, אז אתה יכול לגולל את האשמה, למעשה על הפלסטינים. לא? :) אבל כמו שאמרתי בהתחלה, חייל אשר הורג פלסטיני מתוך כוונת תחילה, מבחניתי שישב מאסר עולם.

אמנת ג'נבה

סעיף 28 באמנת ג'נבה אומר "מציאותו של מוגן לא תשמש עילה לחיסון נקודות או שטחים מסוימים בפני פעולות צבאיות" כלומר, עצם העובדה שמוגן (הכוונה בעיקר לאזרחים) נמצא במקום מסוים איננה מונעת פעולות צבאיות באותו מקום. אמנת ג'נבה מתירה פעולות צבאיות באיזורים מאוכלסים אני מניח שאפילו מי שלוקה בשנאה עצמית עזה יודה שפעולה נגד ראשי החמאס היא פעולה צבאית, ולכן הפעולה הזו מותרת, גם אם יש בשטח מחבלים. גם אם היו מקרים (ואינני בטוח שהיו) שבהם חייל של צה"ל ירה בפלסטיני ללא כל סיבה, עדיין זו תופעה חריגה מאד. בודאי שזו איננה המדיניות של צה"ל ובודאי שלא ניתן להאשים את מופז ב"רצח". לעומת זאת, החמאס והג'יהאד מצהירים בראש חוצת שמטרתם היא לפגוע בכל יהודי עד שיסתיים כיבוש פלסטין. הרשות הפלסטינית (לפחות בתקופת ערפאת) עודדה ותמכה בפעולות הטרור.

אני מקווה שאכן אצל מרבית החיילים

אין כוונה מראש להרוג ילדים. אלא שהכמות ההרוגים מצביעה על משהו לקוי מיסודו. באשר לתקווה שלך, לצערי אין לה על מה להסתמך, רק במקרים בודדים ונדירים, בדרך כלל כשהעובדות הגיעו לתקשורת, ולא דרך דובר צהל, או אז יש סיכוי שחייל שפגע בילד או בסתם אזרח, יועמד לדין. צהל יושב מלכתחילה באזורים מאוכלסים באוכלוסייה אזרחית שלא רק שלא אשמה בדבר, אין שום סיבה שצהל ישב שם! הדברים התבררו באיחור בלבנון, הם הולכים ומתבררים ברצועת עזה, ויש סיכוי שיום אחד ייפול האסימון גם לגבי יו"ש. למזלנו לא הוקמו התנחלויות בלבנון, אחרת יש לשער שגם משם עוד לא היינו יוצאים! בנתיים האוכלוסייה האזרחית הפלסטינאית נתונה תחת משטר אימים של 'אדוני הארץ' המתנחלים, ומי שעומד לשרתם - צהל.

אשרת

New member
תגובה.

עקרונית אין לנו ממש ויכוח על 'אדוני הארץ', אתה מכיר מעט את הדעות שלי ואת המחשבות שלי לגבי אותה אוכלוסייה. צה"ל יושב מלתכילה בישובים עם אוכלוסייה אזרחית משום שמשם בדרך כלל יוצאים המפגעים, אתה זוכר מתי לאחרונה יצא מחבל מתאבד בדרך לפיגוע בירושלים מאזור מדברי ומבודד?
כי אני לא, ואולי אני בגיל 25 מתחילה לפתח סניליות מחרידה? :) חבל שאתה מסיר את האחריות לפגיעה באוכלוסייה האזרחית גם מארגוני הטרור שיושבים בקרבם. האשמה רובצת על שני הצדדים. זאת דעתי. ובכל זאת 'הטרור' הישראלי הוא קצת שונה מהטרור הפלסטיני , איך שלא תהפוך את זה.

פיקסו3

New member
אז אולי כדאי

שנתחיל לרצוח ילדים פלסטינים לא? ככה לפחות אתה לא תשקר ותדבר שטויות והסתה אתה באמת רוצה שנפעל כמו הפלסטינים? או אולי כמו הרוסים?

בודאי שיש הבדל

יש הבדל משמעותי ומהותי בהתאם לכוונת הפעולה ולנסיבות בהן נהרגים האזרחים. פעולה שמתבצעת נגד מטרות צבאיות או לוחמים שמקיפים עצמם באזרחים וכתוצאה מכך נפגעים אזרחים היא פעולה שמותרת גם לפי אמנת ג'נבה. מי שאחראי למות הילדים והאזרחים הם הלוחמים שמשתמשים בהם כמגן אנושי. פצצה של טון היא בסדר, כאשר היא מכוונת לבית שבו מסתתר מחבל. לעומת זאת, פעולה שנעשית במכוון לפגיעה באזרחים היא פשע מלחמה, וזה מה שעושים הפלסטינים. אם ישראל היתה מפציצה מחנות פליטים כנקמה על רצח ילדים, אז היה מקום לטעון שאנחנו נוקטים בטרור (למרות שגם זה כבר נעשה בעבר) אבל ישראל מכוונת למחבלים ולמשלחיהם ופוגעת באזרחים שהם מסתתרים בתוכם.

כן, כאשר מדובר במחבל

פצצה של טון זה הכי בסדר שיכול להיות ומחבל זה מפלצתי לגמרי, הטעויות לא קורות הרבה (למרות שהילדים מסבתובבים דרך קבע בין הרגליים של משגרי קאסמים ודימיהם) ומאחר ומדובר במלחמה, אז זה צפוי, ירי בילדים, רצח! ילדים, זה משהו אחר לחלוטין, זהו רצח, זה מפלצתי! תפסיקו לנסות להשוות ולאזן ביננו לבין הערבים!, אין שדום מקום לדימיון!, כן, יש כאן צד אחד שעושה מידי פעם טעויות, ונלחם על הביטחון שלו ויש צד שנלחם בצורה שיטטית ומכוונת נגד אזרחים בלב המדינה.

פיקסו3

New member
הפלסטינים לימדו אותנו

שגם ילדים יכולים לרצוח רק השנה נתפס מספר לא מבוטל של ילדים מתחת לגיל 18 בדרך ל72 הבתולות ובנס נעצרו אני בכלל לא מדבר על אלו שלא נעצרו

למעלה