תגידו...

catslover

New member
תגידו...

זה לא "קצת" מוזר.. שגם שלשני ההורים.. אריק.. ואאני (ככה כותבים? ברח לי מראש...) יש עיניים כחולות... ויש להם ילדים עם עיניים חומות? זה לא אפשרי... רק אני שמתי לב לזה?... אממ אולי בגלל שזה כל מה שלמדתי השנה במדעים...

Blue Aura

New member
אממ

לא קובע לפני ההורים,אלה גם לפני הסבים,לסבא שלי יש עיניים כחולות,לאמא שלי יש עיניים חומותוגם לאבא שלי (ז"ל) ולי יש עיניים כחולות מסבא שלי. וגם זה לא באמת הילדים האמיתיים שלהם.

catslover

New member
אממ זה כן קובע...

לשני הורים עם עיניים כחולות (כמו שלי לדוגמא.. וכמו בסדרה) לא יכולים להיות ילדים עם עיניים חומות.. תלמדי את זה עוד מעט... (כיתה ט'... איזה את?) אבל להורים עם עיניים חומות יכולים להיות ילדים עם עיניים כחולות... אם יש לשניהם בגנים- חום כחול... וזה לא קשור לאיך שהעין נראת.. זה בגנים.. וברור שהם לא הילדים האמיתיים שלהם! אבל בכל זאת.. זה לא הגיוני...

catslover

New member
מה יכול להיות?

הורים עם עיניים כחולות שיש להם ילדים עם עיניים חומות?! אז ממש לא! ולא צריך ללמוד ביולוגיה בשביל זה...

או קיי.. הסבר יותר מפורט..

סתם כי אין לי מה לעשות ב 3 וחצי לפנות בוקר.. דוגמא: A-חום i-כחול A דומיננטי על i לאבא1 ואמא1 יש לשניהם עיניים חומות.. אך ילד עם עיניים כחולות.. הכיצד? לכל אחד יש 2 אותיות.. במקרה זה גם לאבא1 וגם לאמא1 יש Ai ובגלל שהA דומיננטי רואים מבחוץ עיניים חומות... בגלל שכל אחד מההורים נתן i ו2 i זה רצסיבי.. לכן רואים עיניים כחולות.. אותו ילד התחתן עם מישהי עם עיניים חומות אך גם להם נולדו ילדים במקרה שלנו 7.. ולחלקם יש עיניים כחולות ולחלקם חומות... איך?? ככה.. חלק קיבלוAA חלק ii וחלק Ai רואה שזה אפשרי???? עדיין לא מאמין למישהי שלומדת ביולוגיה ברמה של 5 יחידות??? תתקשר למורה שלך למדעים תשאל אותה

עכשיו ראיתי שהתכוונת הפוך...

פה אתה צודק במיליון אחוזים אין כל אפשרות שלהורים עם עיניים כחולות יהיו ילדים עם עיניים חומות.. לא קראתי נכון סליחה... תתעלם... למרות שההסבר שלי דיי מגניב...(עזבו.. מושפעת מסיום יב'...)

catslover

New member
זה מה שאני מנסה להסביר לאנשים פה

אבל הם מתחילים להתווכח איתי על דברים אחרים.... ות'אמת... זה מה שלומדים ב5 יחידות ביולוגיה?! כי אני למדתי את זה בחצי שיעור בכיתה ט'... ואני בת!!! ו... מזל טוב ... (שסיימת בצפר...חח)

angel of dead

New member
אני עברתי את כיתה ט' ואני יכול

להגיד לך שזה בהחלט לא קובע. לאחותי יש עיניים כחולות ולהורים שלי חומות איך זה ההגיוני הא?

sivanbj

New member
קודם כל

אז כמו שאמרתי- קודם כל: זאת סדרה!!!!! אז צא מהסרט וכנס לסדרה!!!!! אח"כ- אמרת שלמדת מדעים השנה, נכון? אז בטוח למדת שזה כן אפשרי... הגנים יכולים להופיע גם רק בדור 3 (סבא/תא). מה שאומר שגם אם לסבא (למשל) יש עיניים כחולות ולבת שלו יש חומות אז הכחול יכול להתבטא רק בנכד שלו. מובן? חוץ מזה..... על עדשות שמעת?! סורי שאני כזאת תוקפנית- משעמם פה. ושוב- סורי.

catslover

New member
ונכון... מה שאמרת אפשרי!

אבל ההפך לא אפשרי! ו... לא... לא ידעתי שזאת סדרה... ואי חשבתי שזה באמת... איזה יופי שגילית לי.... וכל הקטע שכתבתי את זה... זה כדי לעורר קצת את הפורום.. שלא יהיה משעמם...

odelia a

New member
אוקייי קודם כל שיעור בביולוגיה:

יכול להיות לילדים עיניים חומות ועוד איך!!!!!!!!!! אולייייייי כאילו להורים יש גן אחד רצסיבי וגן אחד דומיננטי של עיניים כחולות..וזה אומר שהגן הרצסיבי זה חומות!! אפילו אם רק לאחד ההורים יש גן אחד רצסיבי זה כבר 25% שיצאו ילדים עיניים חומות ואם לשני ההורים יש גן אחד רצסיבי זה אומר 50% חומות..נו במת

catslover

New member
ואי אנשים... תקשיבו בשיעור מדעים!

גן של עיניים כחולות לא יכול להיות דומיננטי!!!! מה לעשות ככה זה! וגן של עיניים חומות לא יכול להיות רצסיבי!!! אני בשוק!!!

למעלה