תגידו...

תגידו...

מה גורם לקוסם להתחתן עם מוגלגית, ולמכשפה עם מוגל? הרי סגנון החיים שלהם כל כך שונה. איך קוסם יכול לחשוב שהוא מסוגל לחיות בשלום עם מוגלגית, בלי כל הקסמים ביחד, בלי כל החיים האלה... ומעניין מה גורם לבן להורים מוגלגים לגלות פתאום שהוא קוסם. מעניין לפי מה זה נקבע!

דוד דב

New member
מה זאת אומרת למה ?

את אוהבת מישהו .. את תהיי איתו לא משנה מה הוא ...

turki

New member
לא ציפיתי לשאלה כזאת.

גם הארי לא ידע שהוא קובם בהתחלה שכחת? יותר מאוחר הוא קיבל מכתב מהוגוורטס שגילה לו שהוא קוסם. זה אמור להיות אפילו יותר קל לבן להורים מוגלגים (הדרסלים).

לא הבנתי את התשובה שלך.

אז מה אם להארי התגלה מאוחר יותר שהוא קוסם? אני שאלתי לגבי אנשים שיודעים שהם קוסמים. מה מושך אותם להינשא למוגלגית? נכון, אהבה, אבל יש גבול! החיים שלהם כל כך שונים זה מזה! וכל כך הרבה קוסמים רואים ``נחיתות`` בדם מוגלגי. ואם ניסית לענות על השאלה של איך מהורים מוגלגים יוצא קוסם- לא ענית.

turki

New member
וואללה צודקת...

באמת לא הבנתי אותך (גנים טורקיים דפוקים!). אני לא יכול לענות לך על השאלה השניה שלך בגלל שאז אני סתם יזיין לך ת`מוח (כמו שאני עושה בדר``כ), אבל בקשר לשאלתך הראשונה... זה כמו שתישאלי איך קוקזי יכול לאהוב טרבלסי (סיכויי קלוש אבל סיכויי), זה הכל בראש שלהם וחוץ מזה האידיאולוגיה של טוהר הדם נחשבת מיושנת ורוב הקוסמים לא מאמינים בה יותר. באהבה גדולה, ידידך הטורכי

מה שמוזר זה...

ואין לזה ממש קשר למה שאמרו: איך אמא של וולדי-שקשורה לסאלאזארושקה ושבטח היתה בסלית`רין, הירשתה לעצמה להתחתן עם מוגל... -ליאת- -``I`d like to know if I could compare you to a summer`s day. Because -- well, June 12th was quite nice, and...`` -- (Terry Pratchett, Wyrd Sisters-

דוד דב

New member
לא בטוח שהיא הייתה שם ..

אימא שלו נראית לי כמו מישהי יותר עדינה ...

*אריאלה*

New member
כנראה ש....

מאהבה!! שום דבר לא עוצר את האהבה.. ובקשר לילד קוסם עם הורים מוגלגים- כמו הרמיוני- נרא לי שיש לי תאוריה... בדיוק עכשיו אני לומדת בביולוגיה על תכונות תורשתיות וגורמים תורשתיים.. אז אולי הקוסמוּת היא תכונה תורשתית רצסיבית (נשלטת) ולשני ההורים של הרמיוני יש אותה בגנוטיפ מתחת לתכונה דומיננטית (שולטת), ***מישהו מבין בכלל מה אני אומרת?*** ובגלל זה הרמיוני יצאה קוסמת... חחח.... הצחקתי את עצמי :)

MegA~MooN

New member
אם ככה, אז....

זה מסביר את העובדה שיש סקיבים (=מוגלגים שנולדים לקוסמים) כמו פילץ` למשל.. כי אם לשני קוסמים יש גנים ``מוגלגים`` יכול לצאת להם ילד סקיב!! נ.ב: אני *אריאלה* פשוט שכחתי להחליף את הניק.... :)

נמרה

New member
סקיב הוא לא מוגל!

סקיבים הם אנשים *כמעט* בלי כוחות קסם, כמו פילץ` שרצה לקחת את הקורס של כשף קצף. יכול להיות שהסבים והסבתות הרחוקות של כל קוסם היו פעם מוגלגים, אז יכול להיות שיצא להם ילד מעורב - סקיב. פילץ` יכול לעשות קסמים, אחרת איך אתם מסבירים את העניין שלפילץ` יש קשר חזק ומסתורי על גברת נוריס?

LuNaTiC

New member
זאת בהחלט הסיבה הכי הגיונית

אם בכלל יש דבר כסה כשזה קשור לעולם הקוסמים... אבל באמת, זה מתבקש לחשוב ככה... בקשר ל.. למה קוסמים מתחתמים עם מוגלגים? אהבה, כמובן.. אם אתה אוהב מישהו אז תתחתן איתו וזהו! שימות העולם... הרי אלה שמחזיקים מעצמם יותר שווים רק כי הם קוסמים טהורים אז הם בעצם, כלומר.. יש להם מילה מוגדרת: גזענים! ולמזלינו, רוב האנשים בעולם נאורים יותר... ענבל

pomelit

New member
הבעיה עם ילדים קוסמים להורים מוגליג

היא שהמוגלגים הרי לא אמרוים לדעת שיש קוסמים בכלל - וכל הזמן מדברים על זה שיש חוקים על הגנה בלה בלה בלה. אז מה ההורים של הרמיוני אמורים לעשות? להתעלם מזה שהבת שלהם שולחת ומקבלת ינשופים בשעות הפנאי, מיישרת לעצמה את השיניים, ולהנאתה מדליקה אש בחדר המדרגות, אבל לא שורפת שום דבר? פתרונות יתקבלו בברכה...

pomelit

New member
אה, ושכחתי

אחלה פתרון - העניין עם הגנים הרצסיביים (-:

Prongs

New member
בכלל לא נראה לי...

שיש קשר בין גנים רציסיביים ודומיננטים לבין העובדה של האם אתה קוסם. כי באי נגיד נסמן את התכונה של להיות קוסם/מוגל באות T טי גדולה תהיה הקוסם (דומיננטי וקטנה תהיה המוגל (רציסיבי) אז ההורים של הרמיוני הם מוגלים טהורים האבא הוא tt והאמא גם. אז אם תערבבי בניהם אין שום אפשרות שיצא לך :TT או Tt הבנת? Professor Prongs J. Potter

pomelit

New member
a נשמע לי תגובה הולמת

אולי יש שם איזה גן מטטיבי? האמת היא שאין לי כל כך הרבה ידע בביולוגיה, בגנים וברצסיביות. אבל לפעמים להורים כהים יוצא ילד בלונדיני להפליא (וזה לא בגלל שהיא שכבה עם מישהו אחר... (-: ), אז תיאורטית זה אפשרי, לא? נניח שפעם לפני שלושמאות שנה איזה קוסם ויתר על קוסמותו וכל ילדיו היו מוגלגים, עד להגעתה של הרמיוני.

Prongs

New member
לשני הורים עם שיער שחור יכול לצאת..

ילד בלונדיני רק עם.... נסמן את התכונה של צבע שיער באות G ג`י גדול שווה שיער חום (דומיננטי) וקטן שווה בלונדיני (רציסביבי) אז אם לאמא של האמא של הקוסם יש שיער בלונדיני והיא הומוזיגוטית (tt) ולאבא של האמא יש שיער חום והוא גם הומוזיגוט (TT) אז הילדה שלהם (האמא) תהיה עם שיער חום אבל היא תהיה הטרוזיגוטית (Tt) עכשיו בוא נגיד שאצל האבא זה אותו דבר אז גם הוא עם שיער חום הטרוזיגוט (Tt) אז הילד יכול להיות לפי סטטיסטיקה: שלושה מכל ארבע ילדים יהיו עם שיער חום. אחד הומוזיגוט (TT) ושניים הטרוזיגוטים (Tt) וילד אחד מכל ארבע ילדים יהיה בלונדיני הומוזיגוט (tt) הבנת? עכשיו לא נראה לי שאף אחד מהסבים של הרמיוני הוא קוסם כי אז המשפחה הייתה יודעת על קסם והרמיוני אמרה שהיא הייתה מאוד מופתעת כשהיא קבלה את המכתב. Professor Prongs J. Potter אני מאוד מקווה שהבנתם את ההודעה הזאת

דוד דב

New member
נו מה הבעייה

אז לא הסבא שלה .. זה יכול להיות אפילו הסבא של הסבא של הסבא .. אבל עדיין .. הגן קיים

MegA~MooN

New member
לא, הוא לא....

הוא נעלם בין הדורות..... והוא גם רצסיבי אז הוא לא יכול לחזור...

דוד דב

New member
נו טוב ...

אני לא דר. דוליטל .. ואין לי שמץ בביולוגיה אבל עובדה שהרמוני מכשפה ... אולי זה משהו הרבה יותר רוחני ולא מדעי

Prongs

New member
תתעלם ממנו...

מה שאמרת בהודעה הקודמת נכון. זה לא נעלם בין הדורות וזה יכול לחזור. אבל אז הם היו יודעים על קסם. Prongs

למעלה