תגידו

mc bige

New member
תגידו

מישהו פה פעם עשה איבחון של לקויי למידה, אבל לא במתמטיקה או משהו בסגנון, אלא בתנך....... אני כבר 12 שנה לומד-כן אני בי'ב- ואף פעם לא הצלחתי להביא ציון מעל 60 בתנך........ יש לי מחר מבחן שכבתי -השנה יש לי בגרות בתנך....ואני לומד למבחן כבר יומיים וחצי...ואני לא מצליח להכניס לי כלום לראש....אני ותנך לא הולכים ביחד!!!לא מבין את כל הפירושים של התנך...הבאתי סיכומים מכל הבנות החכמות בכיתה שלי ואני לא מצליח ללמוד!!!! HELP ME PLEASE!!!!!! תודה :)

Stillwater

New member
אני...

בדר"כ לא עושים אבחון במקצוע אחד באופן ספציפי, עושים אבחון דידקטי שבוא קובעים מה הבעיה שלך ומה ההקלות שמגיע לך, או איך מטפלים בבעיה שלך! ואיך ללמוד למבחן ולזכור את הכל, אני לא ממש יכולה לעזור לך! אם נגיד היית עושה אבחון והיו אומרים שאתה צריך הוראה מתקנת אז הם היו עוזרים לך באיך לארגן חומר, לזכור וכאלה...ת'אמת אני הייתי בהוראה מתקנת וזה לא ממש עזר לי! ו...אם אתה מתכוון ללכת לאוניברסיטה או למכללה אחרי הצבא כדי לך לעשות קודם אבחון והיו לך הקלות גם באוניברסיטה או במכללה, אבל את זה תעשה אחרי הצבא. ו...שיהיה לך בהצלחה במבחן... מצטערת שאני לא יכולה לעזור, אני בעצמי כ"כ גרועה בתנ"ך!

תראה,

יש אנשים שלא מסתדרים במקצועות מסויימים. אני פשוט ממליצה לך לשבת עם החומר בשקט ובריכוז, לקרוא אותו ולהבין. לא צריך לזכור שום דבר בעל פה. רק לדעת את הפרושים לכל סיפור. וגם אין ממש מה לדעת. אם אתה יושב וקורא אז רוב הסיכויים שזה יקלט אצלך הראש, גם אם זה אחרי כמה פעמים. רק צריך לדעת לעשות את החיבורים בין הפסוקים לפירושים. ואם תנ"ך דורש ממך לחזור על החומר כמה פעמים עד שאתה מבין - אז תעשה את זה. ולדעתי ללמוד לתנ"ך עם עוד אנשים זה יכול להיות טוב - יושבים ומסבירים אחד לשני. זה נראה לי יעיל במקצוע הזה. מספרים אחד לשני את הסיפורים והפירושים. שיהיה

לא משו

New member
תנסה

את הספרים של ד"ר ישראל חגי הוא מפרש הכי טוב שאני ראיתי בחיים שלי, עם הספר הזה אתה בכלל לא צריך מורות רק לקרוא מה שהוא כתב על הפרק שאתה לומד

למעלה