תגידו...

• פותח הנושא Lman
  • פורסם בתאריך

Lman

New member
תגידו...

נכון בחופש התמרור של האיזור 30 היה מבוטל בגלל הלימודים.... אז מה עכשיו יהיה יותר קשה לנהוג כי יש תלמידים בדרך? ועוד שאלה אני בשיעור 27 אני בצעמי יכול להגיד למורה שאני רוצה טסט או שרק הוא יכול להזמין לי מתי שהוא אומר לי שאני מוכן? כי שאלתי את המורה שלי והוא אמר רק מתי שהוא יראה שאני עושה הכל בלי שהוא יעיר לי

driver2b

New member
תמרור 30

תמרור 30 לא היה מבוטל בזמן החופש. תמרור תקף כל הזמן אלא אם מצויין אחרת בתמרור או בשלט המוצב מתחתיו. האם יהיה קשה יותר לנהוג? לא קשה, אך בקרבת בתי ספר וגני ילדים יש להיות זהירים פי כמה. לגבי טסטים - המורה הוא שמזמין. אתה בהחלט יכול לציין שאתה מרגיש מוכן, אך לא כדאי להיכנס עם המורה לעימות סביב הנושא כדי שזה לא יהפוך לויכוח עקרוני, כדי בסופו של דבר הוא המוסמך להחליט (הגיוני או לא - זה הנוהל הקיים). בברכה, דרור, צוות Driver2b

be_roo

New member
גם בחופש יש לנהוג בזהירות לי בי"ס

שכן נערכות בו פעילויות רבות (קייטנות, חוגים וכו') גם בימי הקיץ.

RozwareZ

New member
דרייבר טו בי

אתה מכיר את התמרור שיש באירופה הרבה למשל בשוויץ... שזה ריבוע צהוב כזה שאומר שבכביש שאתה נוסע יש זכות קדימה אמרו לי שהיה אותו פעם בארץ וביטלו אותו ב2003 זה נכון
כי לי אישית לא יצא לראות תמרור כזה בארץ ואני גם לא חושב שצריך להיות, בארץ זה ממש לא יהיה חכם

driver2b

New member
אני מניח שכוונתך לתמרור ג-8

תמרור ריבועי המונח על קודקודו, ובו ריבוע צהוב על רקע לבן. איני יודע אם רשמית ביטלו אותו, אך בפועל הוא לא בשימוש. תמרור בעל משמעות דומה שכן נמצא בשימוש הוא תמרור ג-5, שנקרא תמרור 90 בלוח התמרורים של התיאוריה, ומשמעותו "לך זכות קדימה בדרך צרה לגבי התנועה מהכיוון הנגדי". התמרור יוצב, לדוגמא, מצד אחד של גשר צר, שמעברו השני יוצב תמרור 41 (עיין בלוח התמרורים של בחינת התיאוריה).

be_roo

New member
ודי ברור למה הוא לא בשימוש

ממילא כל הנהגים בארץ חושבים שיש להם זכות קדימה

be_roo

New member
לפי הידוע לי אין הרבה דמיון בינהם

תמרור ג-8 מתייחס גם לרכבים המגיעים מכיוונים שונים, ואילו ג-5 מתייחס רק לתנועה ממול. יצא לי לנהוג בחו"ל, שם ג-8 מוצב בכביש ניתנה לו עדיפות בזרימת התנועה, כנראה כדי שנהגים לא יצטרכו בכל צומת לבדוק מחדש למי יש תמרורי זכות קידמה שונים. עד כמה שזכור לי הוא מוצב מחדש אחרי כל צומת.

RozwareZ

New member
כן זה תמורר שיש מיליונים כאלה בחול.

וכמובן שזה מאוד לא יהיה טוב בארץ כי זה יגרום לכל כך הרבה בלאגן...

למעלה