תגידו...

EverMan

New member
חבורה אידיאלית היא חבורה

בה יש שחקנים שנהנים מהמשחק. תחשוב על העולם שאתה נמצא בו ... למה לעזאזל שלוחם קוסם כהן גנב וסייר יפגשו ? נראה לי הרבה יותר הגיוני ששלושה חבר'ה רוצים לצאת קצת לאיזה סיור בעולם , והם לוחמים lvl 1 ... וזה לא פחות כיף ! אולי זה לא "אפקטיבי". אבל זה כיף , וזה הגיוני , ויהיה שמח.

ננסק

New member
נוכל לצמצם את הדיון קצת?

אין כזה דבר "החבורה האידאלית" במשחקי תפקידים; אתה בטח מתכוון רק ל-D&D, ורק מבחינת האיזון הקבוצתי. כמו שענו מעלי, הקבוצה שהבאת מאוזנת ומגוונת למדי, אבל ממש לא סביר שקבוצה כזאת תיפגש באופן הגיוני. בשביל מה צריך סייר? תעיף אותו. ותחליף את הלוחם בברברי, בשביל קצת כוח לחימה רציני. הכהן יוכל לגבות את הברברי, ולפמפם אותו בלחשי ריפוי ולחשי עזרה אחרים. הגנב חייב לקחת מקצוע יוקרה כלשהו די מהר, ולהתמחות בקשת. והקוסם, שישאר קוסם. עדיף על פני מכשף, בשביל החבורה.

Nihau

New member
הבעיה עם D&D היא הגבלת הדמיון

אין לכם אף פעם מקצועות אחרים? כל אמא אומרת על הילד שלה שהוא יהיה לוחם גדול כשהוא יהיה גדול אבל בשביל עולם שלם ומציאותי צריך הרבה יותר מסתם לוחמים. ואותו כנ"ל לגבי קוסמים, סיירים, גנבים וכהנים. הדמות שלי למשל היא בלשנית שעוברת ממקום למקום ומרוויחה כסף עבור תרגומים של מגילות עתיקות שהיא מבצעת עבור ספריות. היא מצליחה לטייל בעולם, להגיע לערים עתיקות והרוסות למחצה, להתקל בקוסמים רעים וברוחות רפאים קדושות ושאר מעללים אגדתיים ובלי להתאים להגדרה "לוחם\קוסם\גנב וכו" דמות אחרת היא פייטן שמרוויח את לחמו והונו בהופעות ערב שהוא מעניק במקום תשלום על ארוחות וחדר ללילה ובערב טוב הוא גם מרוויח מזה כסף בנוסף. בסדר אז נגד הטאראסק הוא קצת חסר אונים אבל בעולם מ"ת יש הרבה מעבר לקרבות האק&סלאש.

Ferenheit

New member
אה, דיון מעניין

והוא לא עוסק במ"ת, למען האמת - הדיון האמיתי כאן הוא האם המסגרת מגבילה את היצירתיות של האומן (ובמובן זה, השחקן שיוצר דמות הוא אומן). דעתי היא שמסגרת טובה מעודדת יצירתיות ולא פוגעת בה. מסגרת טובה היא כזו שיש בה הרבה מקומות למלא בהן את החסר אבל גם הרבה עוגנים, בצורה כזו, אשפר לבנות דברים חדשים שמשלימים את הרווחים בין מה שכבר יש. החוכמה היא לקחת את מה שיש (בהנחה שאתה מתחבר לזה, אם בעיניך זה זבל טהור, עדיף שתעבור הלאה) ולעשות איתו דברים יפים. חלק מיצירות האומנות היותר מענינות נוצרו מתוך מגבלה של חומרים שהאומן הצליח ליצור איתם משהו לא צפוי - זה יכול לעלות על יצירה שמתבצעת בתנאים אופטימליים של מקסימום חומרי גלם ואפשרויות.

Nihau

New member
בעיה נוספת היא עקרון ה"אופטימיזציה"

של דמויות. מ"ת בעולם של D&D לפחות לפי הספר המדריך הוא עולם בעל אורינטציה של קרבות. זו אחת הסיבות למה כל כך קל לעשות משחק מחשב על בסיס השיטה הזו (NWN). הרבה שחקנים שפגשתי נוטים לחשוב קדימה ולתכנן את הדמויות שלהם לפי יכולת ההתפתחות שלהן בדרגות הגבוהות העתידיות בעיקר לפי הנזק המאסיבי שהם מצפים שהדמות תוכל לעשות. הדעה הרווחת היא שאם הדמות הגיעה לדרגה גבוהה, נגיד 10 ומעלה, ועדיין לא מסוגלת להוריד גובלין במכה אחת, שלא לדבר על צבא גובלינים במכה אחת, אז היא לא "בנויה טוב" ואפילו "מבוזבזת". קיימים כמה מסלולים מוכרים ששחקנים יכולים דרכם להביא את הדמויות שלהם לאופטימיזציה כמעט מושלמת ופגשתי אנשים שעוקבים אחרי המסלולים הללו באדיקות מרשימה אבל הדמויות שלהם מבחינת מה שיכלו לספר עליהן היו מספרים על דף. קשה לצאת מהלך רוח מנצ'קיני כאשר דמויות אחרות שמסתובבות עם הדמות שלך מחסלות ערמות של אוייבים בזמן שהדמות שלך עוד נאבקת עם הגובלין הקטן בפינה. במיוחד במשחק אפי רדוף קרבות כמו שרוב השה"מים אוהבים. את הדיון הזה ניתן להמשיך שעות אז אפנה את מקומי בדוכן, תודה רבה.

Ferenheit

New member
אל תרדי כל כך מהר

את חוששת מהאפוקליפסה? גם שיטות שנחשבות מאוד כבדות מבחינת משחק התפקידים כוללות מאבק מכני (המתממש בצורת קרבות או לחשים התקפיים או התנגשויות פסיוניות וכו'). הסיבה העיקרית לזה היא שזה מאוד מהנה... לדעתי זאת: א. לא בעיה. ב. לא בעיה של מו"ד דווקא. אבל אפשר ומומלץ לשחק במו"ד משחק עומק ואם מתעקשים (זהירות, זה לא פשוט) אפשר לשחק דמויות כמו Aristocrat ו-Commoner שהן רחוקות מאוד מלהיות התקפיות. יש עוד פתרונות שלא יוצגו כאן עכשיו אבל די בכך שנאמר שיש עוד לק20 להציע אחרי מו"ד (או בשילוב). רוב השחקנים, עם זאת, יחושו מאוד מתוסכלים מכך שדמות המומחה בדרגה 4 שלהם לא מסוגלת להפיל גובלין (ולמען האמת גוססת, למרות משחק העומק המופלא שלה).

ננסק

New member
חצי-חצי

האופטימיזציה, וכל סגנון המשחק הזה שאני מכיר בשם Power Gaming, הוא באמת לא בעיה. הוא פשוט סגנון משחק, לגיטימי, לאנשים שאוהבים את זה. עם זאת, אני לא מסכים עם הטענה השניה שלך, וחושב שאתה אוהב לגונן על D20 יותר מדי. כשצריך להשתלח בה תשתלח, כי כולנו יודעים ש-D&D היא מעל הכל Power gaming. בוודאי שאפשר לשחק בה גם באופן אחר, אבל לא לכך היא מיועדת, ולא את זה היא מעודדת. וא D&D היא שיטה שמאוד מאוד מאוד מעודדת Power Gaming, ומאחר והיא גם השיטה הראשונה של שחקנים רבים, היא גם מקבעת בהם את הסגנון הזה כסגנון -הבודד והמוחלט- שאחר כך נסחב איתם לכל שיטה אחרת, אותה הם יהפכו ל-Power Gaming בגלל המנטליות שהם הביאו איתם.

Ferenheit

New member
לא מסכים

Power gaming אמנם עובד טוב מאוד במו"ד, אבל משחק שעושים בו אופטימיזציה הוא לא בהכרח פאוור גיים. Power gaming מרמז על סדר עדיפויות מסוים.

ננסק

New member
אז, *אנחה*, נאלץ להגדיר דברים

איך אפשר לעשות אופטמיזציה ללא פאוורגיימינג? תצטרך להגדיר לי מה זה בשבילך כל אחד משני המונחים האלו.

סנדרין

New member
זה נכון ביותר, ../images/Emo142.gif

ברובו לפחות. >>> "הדעה הרווחת היא שאם הדמות הגיעה לדרגה גבוהה, נגיד 10 ומעלה, ועדיין לא מסוגלת להוריד גובלין במכה אחת, שלא לדבר על צבא גובלינים במכה אחת, אז היא לא 'בנויה טוב' ואפילו 'מבוזבזת'" כל כך נכון שזה מרגיז. אנשים משחקים משחקי תפקידים כדי להרגיש כמה הם חזקים ושאווים, או כדי להתחבר לדמות, להנות מהאינטראקציה בין דמויות ואנשים, ובסך הכל להנות

הפלינג

New member
הקבוצה האידיאלית היא../images/Emo35.gif

דרואיד פאלדין קוסם ברברי גנב כוהן קשת

סנדרין

New member
יואב../images/Emo35.gif../images/Emo142.gif

אממ - זו רותם. השכנה ממול. ידידה של אח שלך, מהקבוצה שלו ב-D&D. שאלה לי: מה אתה עושה בפורומים
איך הגעת

elvortay

New member
האמת היא ש..

האמת היא שהקבוצה האידיאלית היא קבוצה שיודעת לשחק ושהשחקנים (כולל הgm) מסתדרים אחד עם השני, והכי חשוב נהנים.

זאת אומרת

שהחבר'ה שלי בקבוצה גובלינים ואורקים מסריחים מרקבון ואני שה"מ אכזר ביותר שהדבר הכי חזק שהבאתי להם זה אבן מהאינתיפאדה קב 4 +1 כמובן עם נזק סירחון כי הם כאלו ואני שולח להם רק דרקונים נחשב כימיה טובה??? :))) לא סתם....

למעלה