תגידו......

לא

קשה לי להאמין שהאישיות שלי מושפעת ממצב הכוכבים ברגע שנולדתי... בכלל קשה לי לקבל דברים שאין להם הוכחה ממשית. ...חוץ מזה שאני לא מתכוונת לתת לאסטרולוגיה לנהל לי את החיים כמו למשל עם איזה מבין המזלות כדאי לי לצאת...

Lu Tze

New member
לא. מכמה סיבות:

עשו כמה ניסויים ניסוי שבהם חילקו אנשים לפי קריטריון מסויים (גובה, צבע עיניים, צבע שיער וכו') או בצורה אקראית ונתנו לכל קבוצה תיאור של עצמם (ז"א, רשימת תכונות שכביכול משותפים לכ"א מהקבוצה) ומצאו שתמיד, כמעט כל האנשים יסכימו שהתכונות האלה מאפיינות אותן. גם לא הוכח שיש קשר כלשהו בין העתיד של מישהו למצב של מאדים. והסיבה הכי חשובה, גם אם לא היו הוכחות לצד זה או אחר, אני לא רוצה לחשוב שהמצב שלי בחיים תלוי במיקום גרמי השמיים.

MelodicTruth

New member
אותו ניסוי שציינת

הראה גם שלמשל לכל הספורטאים היו כוכבים במצב דומה כשהם נולדו, וככה להרבה אנשים עם מקצועות מסוימים. לפי דעתי יש באסטרולוגיה דברים נכונים, אבל יש גם הרבה קשקוש. למסקנה, גם האספקטים החזקים ביותר באסטרולוגיה לא יקחו את האינדיווידואליות ממי שירצה להחזיק בה

shabaz

New member
אבל רק!

רק אם באים מתוך נקודת הנחה שאנשים לא חיים בהכחשה <<שזה די מופרך>>.

אסטרולוגיה היא שרלטנות ותו לא

ונוצרה מהרצון של אנשים לפשט את החיים. לפי האסטרולוגיה גורל כל האנשים שנולדו באותה תקופת זמן הוא אותו גורל פחות או יותר. זה טיפשי ולא הגיוני. וזה בלי להזכיר שהרעיון עצמו של לבסס קשר בין תכונות אופי לגרמי שמים הוא מגוחך ועלוב.

למעלה