תגידו

• פותח הנושא Lman
  • פורסם בתאריך

Lman

New member
תגידו

מה זה זינוק בעליה? היום המורה שלי הסביר לי את זה כשנהגתי

pompii

New member
זינוק בעלייה

כשהרכב נמצא בשיפוע אז זה זינוק בעלייה ואז בשביל שהאוטו לא ידרדר אז צריך לעזוב קודם את הקלאץ ואז את הגז ולא הפוך

Lman

New member
לא הבנתי..

באיזה מצבים צריך לעזוב את הקלאץ כאילו מה שאני נוסע רגיל ואז לוחץ על הקלאץ כדי להעביר הילוך?<

Matan G

New member
-זינוק בעליה

זינוק בעליה הוא בעצם התחלת נסיעה בעליה. בזינוק בעליה האוטו עומד בשיפוע,רגל על הברקס ורגל שניה על הקלאץ',והילוך ראשון משולב. אתה מתחיל להרים את הקלאץ' בעדינות עד לנקודת החיכוך (עד לנקודה שהאוטו יתחיל לרעוד) כשתגיע לנקודה הזאת אתה יכול לשחרר את הברקס והאוטו לא ייסע קדימה או אחורה למרות השיפוע.. אח"כ פשוט תן גז וסע. רק חשוב לציין שצריך לתרגל ולהתרגל לזה. אם לא תמצא את הנק' האוטו ידרדר לאחור - אם יותר מידי קלאץ' לחוץ או ישאף לנסוע קדימה אם תחזיק את הקלאץ' גבוה מידי.. זה עניין של תרגול.

pompii

New member
אם אתה מעלה את הקאלץ'

יותר מדיי גבוה ושאתה מתחיל לנסוע אתה רואה שהרכב רועד אז תן יותר גז ותנמיך קצת את הקלאץ' אני מסכימה עם מתן, זה באמת עניין של תרגול בכלל את כל החלק הטכני ברכב לומדים עם הזמן...

be_roo

New member
המתן בסבלנות עד שהמורה יפרט לך

כיצד עושים זאת. אי אפשר ללמוד נהיגה דרך האינטרנט. באופן כללי, יש התייחסות מיוחדת לזינוק בעליה, שכן בניגוד למישור, יש סכנה שהרכב ידרדר לאחור באותו שלב של שחרור הקלאץ' ויש ללמוד כיצד להתגבר על הבעיה.

למעלה