תגידו

תגידו

איך מבטלים את הקנאה הזו מחברות שסגרו שידוך.........? הרי כיף להיות רווקים
אז למה יש את ההרגשה המבאסת הזו...? מה גם שהרגשה כזו גורמת ללחץ מיותר...והרי שידוכים צרכים להיות בישוב הדעת...לא?!

קליט

New member
הרגשה רעה תקועה בנו כי

אנחנו רוצים להפטר ממנה ~הרגע~ ובלחיצת כפתור . כדי להפטר מהרגשה רעה -זה עבודה, יש וזה אורך מעט זמן, ויש וזה אורך יותר זמן, זה תלוי עד כמה אנחנו שקועים בתכונה הרעה הזאת, /עד כמה נפגענו . אנחנו אמורים להעריך את עצמינו, ולקבל את עצמינו באהבה בהבנה ובסבלנות . הרבה מאוד פעמים הרגשה רעה באה משיפוט לקוי, (= אני כישלון) ואנחנו מתקנים את זה בשיפוט נכון (= בזה לא הצלחתי כ"כ...) . וזה מצווה מהתורה לעבוד על המידות . ישתבח שמו לעד

מצד שני

כתוב שאם לא היה קנאה אדם לא הינ נושא אישה/בונה בית/נוטע כרם.....משמע שלפעמים הקנאה היא דבר טוב לא? כמו קנאת סופרים......

קליט

New member
בכל תכונה יש צד טוב וצד לא טוב

כל תכונה אפשר לנצל לטובה . זה בא ממילא ש אחד שהוא למשל כעסן אז הוא יהיה בהתלהבות לדברים שבקדושה וכו`

זירו0

New member
אהממ...

`קנאה` זה דבר קשה... אך אנו צרכים להפנים שאף אחד לא לקח או חטף לנו את שלנו... ולחזק את הביטחון שהכל מאתו יתברך, ממילא נפרגן בלב שלם בשמחה של השני... ונצפה ונקוה לשמחתנו...

הקנאה היא לא נכונה כי...

זה אומר שזה לא השידוך שלך הם לקחו...אז מה אכפת לי שמתארסים שיהיה להם בכייף

2ת Wל ר2

New member
אני לא מרגישה קנאה.. בכלל..

אם את מאמינה ששלך יגיע בעז"ה בזמן שלו.. ואם את נהנת מהרווקות.. למה לקנא? לוידעת.. אצלי, ב"ה זה לא כך.. התארסו? אחלה! השמחה שלהן היא השמחה שלי!!!!!!!

אני שמחה בשמחתן

אך מקנאה קצת מעצם זה שקל להן למצוא ולהחליט להגיד "כן" הבנתוס?

2ת Wל ר2

New member
הבנתי, רק- מי אמר שהיה להן קל?

ויכול להיות שיש להן קשיים הרבה הרבה יותר קשים.. אנו לא רואים את התמונה הכללית ולכן מקנאים..

שםאנילא

New member
"כיף להיות רווקים"???? טעות שנעלמת בפתאומיות

ברגע שאתה מביןם שמסביבך לכולן יש משפחות ואתה תקוע הן בגיל והן בתרגיל...

כמדומני :

שזה מעוצמת השמחה למכרנו .מה שגם אנו רואים את אושרם המתנופף לכל עבר .אך אני בטוחה שאחרי הוורט\אירוסין\חתונה -אנו מגיעים לבית ועולים על ערש יצוענו בשלווה ובתענוג צרוף של הלבד (לבנתיים )

למעלה