תגידו...

נטע523

New member
תגידו...

למה הן הפגנות של אסקסואלים ברחובות? בעולם ו\או בישראל? כמו שיש מצעד הגאווה..כי ממש חשוב שתהייה מודעות לזה. אני מדברת עם אנשים וזה מדהים אותי כל פעם מחדש החוסר מודעות לנושא. למה אנחנו לא יוצאים החוצה לרחובות ?? אני אומרת בואו נעשה הפגנה. נראה לי אוכלוסית האסקסואלים היא קצת....איך לומר..פאסיבית?

נטע523

New member
אני גם פסיבית

שלא תבינו לא נכון. אבל צריך לשנות את זה! צריך לצעוק בקולי קולות ולא להתבייש!צריך לצאת לרחובות עם שלטים והכל.זה מה שאמורים לעשות.

snoopytush

New member
זאת דעתי

בעיקרון את צודקת שצריך לעורר יותר מודעות כי קשה למצוא בני זוג בעיקר כשהם לא מצהירים על אמיניותם. הפגנה זה מוגזם לדעתי מכיוון שאנו לא קבוצה שסובלת מרדיפות כמו קבוצת הלהטב"ים מצד שני יום אאסקסואלים בינלאומי זה נדרש. מקומות להכרויות פנויים פנויות של אסקסואלים זה נדרש. עוד פעילויות של הפורום ובכלל לאמיניים זה נדרש. זה יחזק את הביטחון של כל אחד מחברי הקבוצה ואולי יהיו סופסוף ניצנים של זוגות אסקסואלים ראיתי ביוטיוב שיש זוגות שכאילו אז למה שלא יהיו בארץ? התשובה מעט אנשים ומעט מודעות אז זה יטפל גם בנושא הזה...

inbardaf

New member
גם אני מסכימה. ומפגשי פורום הם התחלה לא רעה

אז תפגינו נוכחות..

Ford Huxley

New member
גם אני חושבת

שאין כל צורך בהפגנות. לא מדובר פה במיעוט נרדף, אין צורך להקים קול זעקה. מה שכן, המודעות קטנה מאוד. אני במקרה נפלתי על המושג באינטרנט ולולא הייתי נתקלת בו סביר שהייתי ממשיכה לא להבין מה בעצם נסגר איתי. ידעתי שהחשק המיני אצלי נמוך מאוד, בצורה משמעותית, אבל מעולם לא חשבתי שמדובר במשהו מוגדר ותקין וטבעי לגמרי, שקורה לחלק קטן מהאוכלוסיה. אני חושבת שבהחלט יש מקום להבהרה והסברה, דרך, למשל, אתר באינטרנט, או הדפסת מודעות ובהן כתובת האתר (לכשיהיה, אם יהיה) והפורום והדבקתן במקומות בולטים. אני מאמינה שישנם הרבה א-מיניים שסגורים על זה שהם לבד בנטייה (?) הזו, או שפשוט לא יודעים איך להגדיר ושאפשר בכלל להגדיר. וכאן יש מקום לעשייה.

../images/Emo45.gif מסכימה עם כל מילה.

[וכולכם יודעים שאני גם מנסה לקחת כמה צעדים קדימה בעניין המודעות - הרצאות בצבא, פרסומים המוניים בפייסבוק... כל מקום שאני מוצאת הזדמנות, אני מנצלת אותה.] אגב הדפסת מודעות: חשבתי אולי באייקון הקרוב [שהוא כנס מד"ב ופנטזיה, הגדול מסוגו בארץ] להדפיס המון עלונים עם מידע מתומצת ועיקרי בנוגע לא-מיניות, כולל כתובת הפורום והכתובת של AVEN, ולחלק בכנס. מה דעתכם על זה? כי לדעתי זה מקום מאוד טוב לפנות לאנשים [התקבצות של הרבה בני נוער פתוחים בדעותיהם מסתובבים שם, לרוב], אני פשוט לא בטוחה בדיוק ~איך~ להביא את עניין המודעות לשם [אם רק יכולתי לעשות גם שם הרצאה... זה היה מושלם. אבל נושא ההרצאה לא בדיוק קשור למד"ב ופנטזיה
]. אז מה דעתכם על משהו כזה? נראה לכם שזה יכול לעבוד?

Larik

New member
אני בעד מודעות ופליירים

אבל לא בכנסי מד"ב ופאנטזיה למיניהם. בגלל שאנשים ייתחסו אלינו כאל עוד אטרקציה בכנס. *אנשים שלא מעונינים במין?! פחחח, מאיזה סרט פאנטזיה/מד"ב הם לקחו את הרעיון הזה?*

הייתי חושבת ככה, לו מעולם לא הייתי בכנס.

אבל האווירה בכנסים אחרת. האנשים שם לא רואים דברים נטו כאטרקציות, בטח שלא דברים כאלה. באמת שאני לא יכולה אפילו להתחיל לתאר כמה פתוחים, ביחס לשאר האוכלוסייה, האנשים שמגיעים לכנסי מד"ב ופנטזיה. זה פשוט סוג אוכלוסייה ואווירה מסויימת שבלתי אפשרי להסביר על גבי הפורום - אבל אני יכולה ~להבטיח~ שככה לא יתפסו אותנו, כעוד אטרקציה פנטזיונרית.

מאשרת ../images/Emo45.gif

מדובר במין כנס שנתי של אנשים שרבים מהם רגילים להרגיש חריגים או קצת מוזרים במידה כזו או אחרת (או לפחות שהחברה מסתכלת עליהם ככאלה) ואולי זו הסיבה שכקבוצה חברתית מדובר באנשים פתוחים וסובלניים לכל דבר כמעט. אנשים יכולים להסתובב עם גלימה / מחוך / כתר על הראש / מצנפת / תחפושות מוזרות / כלי נשק עתיקים ו/או מוזרים ומה לא; לבושים בכל דבר, מחליפה ושמלות ועד זרוק לגמרי (ובפרט טי-שירטס עם שלל הדפסים). מוסכמות יופי סטנדרטיות לא רלוונטיות - בנות ובנים עם איפור מוזר או בלי איפור בכלל, שמנים מאוד, רזים מאוד, לא מורידות שערות מהרגליים... (הרוב כן, אבל נתקלתי בכאלה שלא). סטרייטים, גייז, ביז, חובבי BDSM או כאלה שמין לא כלול בתפריט שלהם (לא יודעת אם מבחירה או לא, לא חקרתי) ובהקרנות של "רוקי" אפשר לומר שכל התשובות נכונות, ובסופו של דבר כולם יכולים להרגיש נוח עם עצמם ועם מיניותם (או א-מיניותם). לאף אחד לא אכפת אם יש או אין לך בן/בת זוג, אם אתה נשוי או רווק, אם אתה רוצה ילדים או שכבר יש לך כאלה. זה פשוט לא מעניין. זה לא שמדובר באוסף של ווירדווז או פריקים, יש מספיק אנשים שנראים (ייתכן שהחזות מטעה
) סטנדרטיים ונורמליים לחלוטין; אבל הנקודה היא שבסופו של דבר זה מאוד "חיה ותן לחיות". יש לי הרבה חברים מד"בניקים, עינבר, אם זה מסביר לך עכשיו למה אני מרגישה שאני חיה בעולם שונה... זה כנראה באמת עולם אחר. אגב, ילדה - יכול להיות שלאייקון הקרוב כבר מאוחר מדי להגיש הרצאות (ובעצם, אין לי בכלל מושג מה נושא הכנס השנה) אבל מיניות במד"ב / פנטזיה היא דווקא נושא מעניין (בדיוק נתקלתי השבוע בדיון על נטיותיה המיניות של איבנובה...). ואם כבר א-מיניות, למיטב ידיעתי בהרבה ספרי פנטזיה קוסמים מתוארים כחסרי מיניות - למשל בסדרת ספרי "ארץ ים" של אורסולה ק. לה-גווין לא הצלחתי להבין במשך שנים למה הקוסמים לא עושים שום דבר עם נשים, ורק לימים הבנתי שכוח קסם וכוח גברא באים האחד על חשבון השני, מסתבר... (זה מוסבר קצת בספר הרביעי, שהוא ממש לא מוצלח, אבל לפחות סיפק לי הסבר...). דיברתי על זה עם אנשים ונאמר לי שהיא לא המציאה את זה וזו "נורמה" מקובלת מאוד בז'אנר. נדמה לי שזה ככה ב"שר הטבעות" למשל, אם כי לא קראתי, אבל הבנתי שגנדלף אמור להיות א-מיני (שמשוחק בסרטים ע"י הומו מוצהר, סתם טריוויה). אולי שווה לך לנסות לחקור את הכיוון הזה ולשלב את הדברים יחד באחד הכנסים הבאים.

inbardaf

New member
האמת נשמע מעניין

ההקשר בין א-מיניות לקוסמים. וזה נראה כמו כיוון מצויין לשילוב הנושא בכנסים כאלה. וכן, אין ספק שזה עולם אחר...

זה רעיון ממש מעניין.

אולי באמת שווה לחקור את זה, להמשך. אבל איך שאני מכירה את זה, ברגע שמזכירים את המילה "א-מיניות", גם אם ההקשר הוא דרך דמות בסדרה - השיחה תגלוש לא-מיניות, מה מי ואיך. דרוש הסבר מעמיק לפני, וזו בעיה כשיש זמן קצוב להרצאה. האמת שבכל מקרה סביר שלא אעביר הרצאה כזו, פשוט כי אני וסדרת ספרי מד"ב ופנטזיה זה כבר לא ממש סיפור אהבה - אבל הנושא באמת מעניין

מקמיקא

New member
אבל זאת בדיוק המטרה

להעביר הרצאה על א-מיניות! כל הנושא של הקוסמים זה רק תירוץ, אפילו אם תירוץ מעניין

אבל זה בדיוק הרעיון!

לא יודעת עד כמה יוצא לך להיכנס להרצאות בכנסים, אבל הרבה פעמים המד"ב והפנטזיה הם רק "תירוץ" להעלאת נושאים אחרים (וזה יכול להיות מדעי, טכנולוגי, פילוסופי, פסיכולוגי וכו'). כך למשל יכול להגיע מומחה לנשק, ולספר על נשקים שרואים בסרטים ובסדרות מד"ב לעומת מה שקיים כיום בעולם; מומחה לאווירונאוטיקה, שמדבר על החלליות בסדרה מסוימת; פיזיקאי שמדבר על ההיגיון מאחורי הפיזיקה שמוצגת בסטאר טרק, נגיד; מומחה למגדר שידבר על האופן שבו מוצגות נשים בספר / סרט / סדרה; יועץ פוליטי שידבר על הפוליטיקה שמוצגת (שוב, בסרטים / ספרים / סדרות) ועוד ועוד. אני לא ממציאה, זה בדיוק מה שקורה שם רוב הזמן. לפעמים מדובר באנשים בעלי תארים בתחום, לפעמים סתם חובבים שהחליטו לחקור את הנושא, אבל זה מקובל מאוד. אחרי הכול, כל העולמות האלה שמוצגים (במה שזה לא יהיה) מכילים בני אדם ונוצרו ע"י יוצריהם כדי להעלות נושאים כאלה ואחרים (חברה, פוליטיקה, פסיכולוגיה, יחסים, מדע ועוד). לדעתי זה יכול להיות לך מעניין גם כנושא למחקר עצמי וגם כדי לשלב אותו אח"כ בהרצאה שתהיה על א-מיניות במציאות ובפנטזיה. אני חושבת שזו תהיה הרצאה שכולם יוכלו להרוויח ממנה. כפי שאת יודעת גם מהמצגות שעשית, לכל הרצאה יש זמן קצוב, אבל זה נכון תמיד, לכל דבר, אז זה לא יכול להיות שיקול נגד... בונים נכון את ההרצאה אז יש זמן להעביר את עיקרי הדברים. אם תחשבי על זה ברצינות ותרצי לקשר את זה לכל מיני ספרים (שאת לא חייבת לקרוא בעצמך, את יכולה תמיד לקרוא חומר שאחרים כתבו על) אני אוכל לקשר אותך לאנשים שכן קראו הרבה ומבינים בתחום יותר ממני.

מקמיקא

New member
אף פעם לא שמעתי על זה, באמת מעניין

ומעניין שגם את מהקהילה הזאת - יש לא מעט אנשים בפורום משם (ביניהם אני)...

Mystic Circle

New member
אבל כולם שם צעירים

שעוד לא התחילו לקיים יחסי מין. בטח גם לא חשבו על זה. הם לא יראו את זה כמשהו חריג.

Ford Huxley

New member
לא, הם חשבו על זה.

מנסיון. הייתי ביותר מידי אייקונים, נדמה לי. וכן, זה נראה מקום טוב, למרות שלדעתי כדאי גם לכוון לאוכולוסיה בוגרת יותר.

כולם שם צעירים שלא התחילו לקיים יחסי מין? ../images/Emo12.gif

כ-ו-ל-ם? ע"ס מה קבעת את זה בדיוק? זה נכון שאלה כנסים צעירים, אבל צעירים = מגיל תיכון עד גיל 30+ בעיקר (יש פה ושם צעירים יותר ומבוגרים יותר, אבל הם מיעוט) שאלה, למיטב ידיעתי, בדיוק הגילאים שכן מקיימים יחסי מין, ואלה שעוד לא התחילו חושבים על זה, ועוד איך! (או חושבים על זה שהם לא רוצים לקיים יחסי מין, אבל חושבים על זה, בהחלט). מאחר שאני מסתובבת בחוגים החברתיים האלה כבר הרבה שנים, אני יכולה לומר לך בוודאות: א. שהם לא שוברים את הסטטיסטיקה, ורבים מהם מקיימים יחסי מין, בהחלט. ב. שגם מי שלא, ותמיד יש כאלה, אכן לא נראה כמשהו חריג, אבל זה לא רק בהקשר של מין, אלא בכלל. כאמור, פתיחות לחריגות וסובלנות לשונה הם מאפיין חזק מאוד, עם או בלי קשר למין.

למעלה