תגידו...

תגידו...

באמת יש פה מישו שמאמין במושג ``אהבה`` ? אני חושב שאין כזה דבר ! במבט ראשון זה ניראה שבאמת אוהבים... אבל תחשבו ע``ז יותר ותגלו שזה אהבה עצמית ! כמו שאם ישאלו אותכם האם אתם אוהבים שוקלד, ברגע הראשון תענו כן ! (סתם דוגמה) אבל האמת היא שאתם לא אוהבים את השוקלד - אתם אוהבים את עצמכם והשוקולד מעדן אותכם/ן !

אל טי

New member
הכרות

כודם כל יש כזה דבר אהבה כמו שאתה אוהב שוקול אתה גם אוהב בחורה

אני מאמין באהבה!

אמר החזו``א זי``ע, מה שהם (החילונים) קוראים אהבה, אנחנו קוראים כריתות. אין אהבה אמיתית אלא על בסיס של נתינה, ולא של לקיחה. עמוק, אבל כשמבינים אתזה זה אמיתי.

אבי...

אבל למה אתה לא חושב שגם נתינה זה לקיחה עצמית (שהאדם מרגיש טוב מאוד עם עצמו שהוא נותן משהו !) עוד יותר עמוק אבל כשחושבים ע``ז - זה אמיתי .

אתה טועה!

אתה לא אוהב את השוקולד כי לא עשית שום דבר למענו. אהבה מגיעה אחרי שאתה משקיע במה שאתה רוצה לאהוב. אהבה זה השקעה.

לפי מה שאתה אומר....

אין לך מציאות של משהו שמעדן אותך !!! ואתה באמת לא נהנה משוקלד, או גלידה, או קוקה קולה, כי אתה לא השקעת בשביל זה... טוב לדעת שבמלאכים עסקינן !

עכשיו אתה אומר את מה שרציתי להגיע..

שבבחורה אתה נהנה מ... (לדבר איתה וכו`... למרות שזה הדדי) אבל אין את האהבה האמיתית ! זה כואב לך לשמוע את זה אבל סליחה שהסברתי אותך יותר ברור .

לדבר

לדבר עם בחורה זה לא מחייב שאתה אוהב אותה. אולי זה נחמד, מרגיע, רומנטי, אבל לא חייב שיש קשר אהבה. אם תשקיע בבחורה אתה תאהב אותה. כנ``ל, בכל דבר אחר.

אוקיי

עכשיו תגיד לי האם אתה מוכן ללכת ולהשקיע בבחורה שנראית כמו מקרר שחור, למרות שיש לה חכמה ואישיות בשמים, האם תשקיע בה ?

בהחלט!

אני חושב שאין לך מושג מה זה אהבה. יש אנשים שמכחישים דברים או לא מאמינים בדברים בגלל מצפונם האישי. אני לא יודע מה עבר עליך אבל כדאי שתחשוב טוב על העניין.

חיהchaya

New member
ודאי שיש אהבה, ואני מאמינה בזה!

הרב דסלר אומר שאהבה זה עניין של נתינה, נתינה היא מה שמולידה אהבה, כי אנחנו אוהבים את ה``אני`` שלנו שנמצא במי שנתנו לו. כמו אמא שמגדלת תינוק, מיום ליום ומשנה לשנה היא אוהבת אותו יותר מאשר ברגע שילדה אותו, בגלל שהיא דואגת לו מאכילה, מלבישה, מחתלת-נותת לו מעצמה, וכך נוצרת האהבה.

האם זה ש

אין אהבה שאינה תלויה בדבר בעולמנו, אומר שאין אהבה אמיתית? סתומרת, אהבה שתלויה בדבר היא לא אהבה אמיתית? (את התשובה אני באמת לא יודע!)

בגלל שזה תלוי בדבר

זה מוכיח לך שהיא לא אהבה אמיתית אלא עם אינטרסיים אישיים, כמו אדם שרואה עני מרוד שמחזר על הפתחים, והוא החליט לתת לו כסף - יש שתי אפשרויות לפרש את הנתינה א) חיוב של התורה לתת לו מעשרות, ב) נקיפות מצפון - שהאדם כ``כ מרחם על העני ובכדי להוריד את המצפון שלו הוא נותן לו כסף . אתה רואה מכאן שבאותה פעולה יכולה להיות שתי אופנים ותלוי מה מטרת האדם - האם בשבילו או בשביל העולם .

הייתי שמח להסכים איתך

רק הבעיה היא, שגם כשאדם נותן צדקה בגלל שכתוב בתורה זה אינטרס מסויים! או בשביל ההרגשה, או בשביל השכר.. ויש עוד הרבה אופציות

השאלה היא מה אתה מכנה א ה ב ה !

יש אנשים שאוהבים כל דבר... ומתים על כל אחד . . . וחולים על כל אחת . . . אהבה שבין בני זוג היא מושג שונה לגמרי מאהבה של חפץ מוצר מאכל או ידיד..

למעלה