תגידו תודה לביילין...

אר ים

New member
תגידו תודה לביילין...

הקהלים המזוהים עם מרץ נסים ממנה ותישארו בסוף רק עם תואמי ביילין, שלא שווים אפילו מנדט אחד. תזכרו שאחוז החסימה הוא 2.5 אחוז ולכן לא בטוח שתהיה מרץ כמפלגה בכנסת לאחר הבחירות... אם חפצי חיים אתם אז מהר להחליף את האיש האיום שעומד בראש המפלגה!!!

טוב שישראל כהן עזב

מדובר באדם שנחשד בשחיתות (ע"ע פרשת החניונים) ובית הדין של המפלגה היה אמור לדון ביום ראשון הקרוב (כלומר היום) על להרחיק אותו מהתנועה. הוא עזב כי הבין שהוא איבד את כוחו בתוך מרצ. מקווה שהוא לא יהרוס ויפגע במפלגת העבודה, אבל מניסיון העבר סביר להניח שכן.

לא טוב

לא טוב שבמצב של מרצ-יחד היום אנחנו עוד מרשים לעצמנו להיות שמחים על אנשים שעוזבים. לגבי החשדות - להזכירך הם עדיין חשדות - ואם אני לא טועה גם לחלק מחברי הכנסת שלנו יש באמתחתם כמה וכמה חשדות ולגבי ההבנה שלו את מצבו - אני חושב שהוא רואה את הדברים קצת אחרת. בוא נקווה שלא יקומו עוד אנשים ויעזבו בעקבותיו...

eman70

New member
האמת שטוב לכולם שהוא עזב.

כל הפרשה המכוערת הזו, הזיקה לכולם, והרעילה את המפלגה. אני לא מכיר את ישראל כהן, אני באמת לא חושב שהוא השטן שמנסים לעשות ממנו, ואני גם מסכים איתו שאנשי ביילין הם ממש לא המלאכים שהם מנסים לעשות מעצמם (מה שלא הפריע לישראל כהן אגב, לתמוך בביילין בפריימריז, ולהמליך אותו עלינו). אבל במצב שנוצר, נראה לי שהפרדת כוחות היא הדבר הכי טוב שאפשר להגיע אליו. אז שיהיה לו בהצלחה בבית הפוליטי החדש שלו, אבל שיעזוב את מרצ עכשיו בשקט.

mbarak1

New member
emen70-האמת שטוב לכולם שהוא עזב

ישראל כהן הוא ממקורבי יוסי שריד, האם אתה מתכוון גם ליוסי שריד כאשר אתה כותב "האמת שטוב לכולם שהוא עזב " ? למה אתה מתכוון כאשר כותב "שיעזוב את מרצ עכשו בשקט" , האם אתה רוצה בעצם לומר שיתן למרצ למות בשקט -או שיעזוב את מרצ בשקט כי הנה מגיע המפנה ושנת 1992 עומדת לחזור ובבחירות הקרובות היא תקבל 12 נציגים? באחד התגובות אתה כותב "למה לזרוק את הקול על מפלגה בה רק חלק מחה"כ יהיה שותף לדעות אלה". לידיעתך: ההבדל בין הדעות הכלכליות של רן כהן ויוסי ביילין הוא זהה להבדלי הדעות הכלכליות שבין עמיר פרץ ואהוד ברק. זהבה גלאון אינה מגדירה את עצמה כסוציאליסטית ואילו רן כהן מגדיר את עצמו כסוציאליסט שמאלי. בתוך מרצ יש מספר חברים לא מבוטל יוצאי "שינוי" ורץ שאינם רואים את עצמם אפילו כסוציאל דמוקרטים ! לכן המשפט שכתבת אינו עומד במבחן המציאות! אם איני טועה אתה חבר במרצ בגלל הנושאים המדינים ולא החברתים. כאדם שעוקב באחרונה אחרי האתר של מרצ , אני חייב לציין שרמת התגובות נמוכה ביותר - חלק מהכותבים רמתם דומה לחברי הליכוד, ההבדל הוא עדתי בלבד , הכותבים הם כנראה ילדים של אשכנזים בני המעמד הבנוני הגבוה(בורגנים!)מפונקים שמעולם לא קראו ספרי עיון! בזמנו היה למרצ בטאון ברמה גבוהה "פוליטיקה" שמו . מי צריך היום בטאון ברמה -לאור רמתם הנמוכה של חברי מרצ הצעירים- מספיק אתר אינטרנט פרובנציאלי!!

תגובה

ישראל כהן הוא ממקורבי יוסי שריד כי לשריד היה נוח שהוא יהיה מקורב אליו. אני בעצמי שמעתי מתפקדים אומרים כאשר התקשרו אליהם בעניינים מסוימים הקשורים למרצ: "מרצ?! אני בכלל מצביע\ת ליכוד, אני פקוד\ה למרצ רק כדי להצביע כמו שישראל\אחד האנשים של ישראל אומר לי". זוהי תרבות פוליטית שחדרה למרצ בשנים האחרונות ופרחה תחת יו"רותו של יוסי שריד. בתור מישהו שפעיל במרצ 7 שנים, חרדתי למפלגה כשתרבות זו חדרה לתוכה. פחדתי שהיא תכלה כל חלקה טובה. יוסי שריד הוא אדם נפלא והיה ח"כ נפלא. אך הוא איבד את כוחותיו לאחרונה, ומובן שכך קרה. מגיע הרגע שצריך לעזוב ויוסי בחר ברגע נכון סך הכל. יש במרצ הרבה אנשים ברמתו שיכנסו לנעליו. מרצ לא תמות בשקט כפי שהרבה אנשי ימין מייחלים. מרצ תתחזק בבחירות הקרובות בהנחה ותדע להתנהל נכון. מהיכרותי עם האנשים, אני מאמין שנפעל נכון. העזיבה של ישראל ואנשיו הסירה ממני את החשש שתרבות פוליטית של מרכז הליכוד תשתלט על מרצ. בכך אני מברך על העזיבה שלו. מרצ רק תתחזק ממנה.

בדיוק כמו הקיבוץ

מה שאתה מתאר נשמע בדיוק כמו הקיבוץ. נכול להיות שכהן הותקף פשוט כיוון שניסה לארגן את החלק העירוני של מרצ וזה איים על הקיבוץ הארצי. שהרי הקיבוץ הוא קבלן הקולות הגדול והחזק ביותר במרצ ושם ההתפקדות היא מתוך כספי הקיבוץונעשית בחדר האוכל (ולא ברור עד כמה המתפקדים מתכוונים להצביע) הקיבוץ של ג'ומס הצביעו בבחירות האחרונות יותר אנשים לשינוי מאשר למרצ.

eman70

New member
יוסי שריד פרש 3 שנים מאוחר מידי

מהכנסת, אם אתה שואל אותי. בשביל לכתוב שירים ואפילו בשביל לכתוב מאמרים ב"הארץ" לא צריכים להיות בכנסת. אילן גלאון היה משתמש במנדט הזה הרבה יותר טוב ממה שיוסי שריד עשה בקדנציה האחרונה. בוא ואני אפתיע אותך, ואומר שאני הגעתי למרצ דוקא בגלל העיניין הכלכלי חברתי. למען האמת התפקדתי ממש לפני הפריימריז, בשביל לתמוך ברן כהן נגד ביילין. דוקא ישראל כהן תמך אז בביילין, והבנתי שגם יוסי שריד שרשמית לא נקט עמדה, למעשה נתן את המפלגה לידי ביילין על מגש כסף. מרצ לא תקבל בבחירות הקרובות 12 מנדטים, אבל גם ה"הישג" של 6 מנדטים היה תחת יוסי שריד, ועם פעילות השטח של ישראל כהן. כל מה שאני אומר זה שהמריבות הפנימיות של ה-3 השנים האחרונות ,שיצאו מאיזה ויכוח מטופש בסניף תל אביב של מרצ, ומרעילות את כל המפלגה, כולל במקומות שבכלל לא יודעים מי זה ישראל כהן, מזיקות לכל הצדדים המעורבים. אז אולי עכשיו הן ייפסקו, וזה יהיה לטובת כולם. ואני באמת מאחל לישאל כהן ולאנשיו הצלחה במפלגת העבודה. לא אמרתי את זה בציניות. אני רק מקווה שהוא לא ימשיך במריבות מכוערות שיזיקו רק לכולם, וישחקו לידי הימין לסוגיו השונים.

mbarak1

New member
הערה ל eman70

הערה: בבחירות 2003 קיבלה מרצ באשדוד , עירו של אילן גלאון(מועמד מס 7 של מרצ) 1.7% בלבד מהקולות ,כאשר הממוצע הארצי היה 5%. קבלת שליש מהממוצע הארצי נבע בחלקו הגדול מאישיותו של גלאון, שהרס את הסניף המקומי והרחיק את רוב פעיליו!(הכרתי בזמנו את הסניף) אז אל תתלהב ממהפכן בגרוש,(כאילו צ'ה גווארה אבל למעשה אופי של בעל מסעדה!)שיש לו יחסי ציבור מעולים. מעניין שאחרי הבחירות הוא קונן על מר גורלו(בעיתון הארץ)ולא היה לו את היושר האינטלקטואלי לקחת על עצמו את האחריות לתבוסה של מרצ בעירו אשדוד! יוסי שריד עם כל החסרונות(למי אין?)לקח על עצמו אחריות והתפטר מיד לאחר הבחירות. העדפת אילן גלאון על יוסי שריד מוכיחה לצערי שכושר האבחנה שלך באיפיון אנשים לוקה בחסר-זה כמו להעדיף את פואד בן אליעזר על יולי תמיר!(ברמה האינטלקטואלית והמוסרית!) אני מקווה(לא בטוח!) שתכונות אלה חשובות לך!

eman70

New member
שים לב למה שאמרתי ולמה שלא אמרתי

לא אמרתי שאילן גילאון יותר טוב או רע מיוסי שריד (ולמען האמת, אני לא מכיר אותם מספיק מקרוב בשביל לומר משהו על אישיותם). אמרתי שהוא היה משתמש במנדט בכנסת יותר טוב. ותאמר לי אתה - מה יוסי שריד עשה בכנסת בקדנציה האחרונה? כל מה שהוא עשה הוא היה יכול לעשות מתוקף מעמדו האישי, גם כח"כ לשעבר ומנהיג מפלגה לשעבר. אני חושב שכמעט כל דבר שגילאון היה עושה, הוא היה עושה במנדט שימוש יותר טוב מזה. לגבי הממוצע, אני יכול לומר רק: נו באמת. באשדוד מפלגת העבודה קיבלה 6% לעומת 14.5% בממוצע הארצי. גם זה בגלל אילן גילאון?

mbarak1

New member
תגובה

אילן גלאון היה חבר כנסת ולפני זה סגן ראש עירית אשדוד בשכר , רוב תושבי העיר הכירו אותו ואף על פי כן הוא קיבל רק שליש מהממוצע הארצי - תוצאה כזאת אומרת דרשני!! ההשוואה עם התוצאות שקיבלה מפלגת העבודה באשדוד נראת לי טפשית ולא במקומה! יש לי שאלה אליך ואני מבקש שתענה בכנות - כמה מנדטים לדעתך תקבל מרצ בבחירות הקרובות? לפי הערכתי (אני אשמח אם אטעה ומרצ תקבל יותר!) 3 נציגים!!

eman70

New member
תגובה לתגובה

ההשואה למפלגת העבודה ועוד איך במקומה! זה מראה איזו מין עיר זו אשדוד. זו עיר עם רוב גדול לימין שרק גדל ב-2003, כשגל התגובה לאינתיפדה היכה בכל השמאל. לכן ההשוואה של מרצ למפלגת העבודה רלוונטית. תסתכל גם על מה שקרה בב"ש (2.6% למרצ לעומת 10% לעבודה - יחס של 0.26) או באשקלון (2.1 למרצ לעומת 7.6 לעבודה - יחס של 0.28). זה מאוד דוהמ למה שקורה באשדוד (1.7 לעומת 6.0 שגם זה יחס של 0.28 בין המפלגות). הקיצור המצב באשדוד לא יותר גרוע, מאשר בערים דומות אחרות. אז הוא בטוח לא עשה את המצב יותר גרוע. מהנתונים רואים שהוא לא עשה גם להפך. אבל אתה באמת בטוח שכל תושבי העיר מכירים אותו?! אם תשאל אותי מי סגני העיר בשכר בבאר שבע, לא היה לי מושג (אולי חוץ מ 1) מה שמם בכלל. בודאי שאני לא הייתי מצביע למפלגה לכנסת סגלל שאחד מהם היה או לא היה ברשימה שלה. ולשאלה שלך, לדעתי מרצ תקבל בערך אותו דבר - אבל לא מאותם אנשים: רוב תומכי מרצ שהצביעו ב-2003 לעבודה בשביל לתמוך באל החיפני חמיצנע, יחזרו עכשיו להצביע למרצ המבויילנת. לעומת זאת חלק מהאנשים שהנושא הכלכלי יותר חשוב להם יצביע לפרץ (אם, כי זה תלוי בהרבה גורמים, כמו מה יהיה מעמדו עד יום הבחירות, ואיך ייראו שתי הרשימות, ובייחוד זו של מרצ).

6bcad

New member
מברק1: בחיים הכל יחסי

הנכון הוא להשוות לאחוזי בחירה בבחירות קודמות, וגם זה יחסי לשינויים הארציים. אם אתה מחפש קורלציה אישית, יותר נכון לעשות זאת בניתוח בחירות מוניציפאליות בהן רץ אילן. למלל שלך כך אין שום משמעות.

ניקא

New member
אני איתך

גם אני חושב שצריך להחליף אותו. ומוטב יום אחד קודם. זהבה גלאון היא האישה שצריכה לעמוד ולייצג אותנו בראש!!

למעלה