תגידו , שמתחילים ללמוד אומנות לחימ

שומפי

New member
תגידו , שמתחילים ללמוד אומנות לחימ

אחרי כמה זמן הגוף מפסיק לכאוב ? 3 ימים אחרי האימון אני בקושי זזה ! מתי זה עובר ????

תלוי במידת המאמץ שהשקעת באימון

ורמת הכושר ההתחלתית. כושר גופני נמדד ביכולת של הגוף להתאושש ממאמץ מסויים. היה חשוב שהמדריך שהעביר את השעור ישאל לגבי רמת הכושר והרקע הקודם שלך ובהתאם לכך להנחות אותך באיזה חלקים של השיעור לא להתאמץ יותר מידי בהתחלה. בד"כ אני מנחה תלמיד חדש לא להשקיע מאמץ באימונים הראשונים, אלא רק לבצע את התנועוה כתנועה ללא משמעות. זאת מכיוון שישנם תירגולים הנראים לכאורה פשוטים, אך הם כוללים תרגול של שרירים מסויימים שבד"כ האדם הממוצע כמעט שלא מפעיל אותם. אני מניח שגזרת על עצמך מנוחה ללא אימונים. טעות !!! עלייך להמשיך להגיע לאימונים ולבצע מתיחות קלות לכל הגוף לפני האימון (המדריך שלך בודאי יוכל להנחות אותך לכך), ולהתאמן כפי יכולתך. קרוב לודאי שאם תעשי כן, הכאבים יחלפו תוך מספר ימים.

שומפי

New member
תודה על התשובה

באמת מה שקרה זה שהייתי תפוסה 3-4 ימים ולא יכולתי להתאמן וזה היה חבל , מי כמוכם יודע שחייבים להתאמן ובייחוד בהתחלה . נקווה שיהיה טוב ..

amir_aikido

New member
שחרור שרירים

בתור אדם שמתאמן כמעט כל יום, אייקידו, טייקוואנדו ולהשלמה מעט חדר כושר. הדרך שאני ממליץ עליה לשחרור שרירים מתחלקת ל- 3 חלקים: א. לפני האימון - חשוב לדאוג לחימום איטי שמתאים לך ולרמת הכושר שלך. המאמן בדרך כלל דואג לחימום של כל הקבוצה, לפי הכושר שהוא מעריך שיש לקבוצה. אבל אם מצב הכושר שלך נמוך יותר, חשוב מאוד להתחיל חימום מאוד קל כבר לפני תחילת האימון, בעיקר על בסיס מעט מתיחות עדינות ו"ניפנוף" של הידיים והרגליים. ב. בסוף האימון - הרבה מאמנים מזניחים את נושא ההרפיה בסוף האימון, מאוד חשוב לבצע מעט מתיחות והרפיה בסוף אימון. ג. ביום/יומיים למחרת - אם הגוף עוד כואב, כדאי לשלב פעילות גופנית קלילה מאוד של אותם השרירית עם מתיחות קלות של אותם שרירים. מקווה שהגישה הזו תעזור לך, חוץ מזה, חשוב מאוד להתיעץ גם עם המאמן, סביר שיהיו לו הצעות ספצפיות עבורך. והוא גם יסביר לך איזה תרגילי מתיחות והרפייה הכי יעזרו. בהצלחה ותהני מהאימונים. אמיר ונ.ב. זה לא אומר שכשמתשמשים בגישה הזו אין כאבי שרירים, זה רק מוריד אותם לרמה שבה אפשר להמשיך ולתפקד כרגיל.

שומפי

New member
חימום לפני האימון אנחנו עושים בערך

10 דקות (ריצה קלה , ומתיחות ) מתיחות אחרי - אני באמת לא עושה וזו כנראה הבעייה . גם אני עושה חדר כושר ושם דווקא אני עושה מתיחות אחרי האימון. אני לא ממש עיקבית ...(אחרי חדר כושר לא כואב לי כלום . מצד שני חדר כושר אני עושה כבר 6 שנים ). תודה על העצה
איפה אתה מתאמן בטאקוונדו ? כמה זמן ?

amir_aikido

New member
טיקוואנדו

אני מתאמן בטיקוואנדו אצל אורי נצר במועדון הספורט של אוניברסיטת ת"א ונמצא שם כבר כשנתיים. זו האמנות המשנית שלי ובעוד מספר שנים אני מאמין שאעבור הלאה לאמנות משנית אחרת (הלוואי שהייתי יכול להרשות לעצמי לעשות יותר שמתי אמנויות באותו הזמן אבל זה כבר באמת דורש אורח חיים אחר). ולענייננו, אורי מקפיד על חימום לפני האימון אבל לפעמים אני מרגיש שאני צרייך לעצמי חימום לפני החימום. שחרור בסוף האימון לא תמיד מבוצע, לרוב המתאמנים זה לא מפריע כי הם לא מתאמנים כל יום, אבל אני, בגלל האייקידו (האמנות הראשית שלי) דווקא קרוב לכך, אז אני משתדל כן לעשות שחרור אחרי. וכך הגעתי לרצף העצות שנתתי לך, מהניסיון האישי שלי. בהצלחה ותהני מהאימונים אמיר

למעלה