תגידו... קרה לכם?

תגידו... קרה לכם?

שהייתם בסיור, עם קבוצה של עצלנים, מנומנמים, חסרי מוטיבציה ומרובעים?! לי זה קרה אתמול! אני כל כך כועס... אני מתנדב במ"גב, לא בסיור כפרי - אנחנו עשינו סיור שלם, 4 שעות בין שדה ורבורג לבצרה (מי שמכיר את האיזור יודע שמדובר בשטח של 3-4 קילומטר רבוע), האירוע הכי מרגש שלנו היה חסימה, שנמשכה לא יותר מרבע שעה!!! הצוות הזה חשב שהוא בא לאירוע חברתי - ואני אומר את זה כי אני ושותפני לנוער "מתנדב במגב" חלקנו את החלק האחורי של הדיפנדר עם תרמוס, ביסקוויטים, אבטיח ושאר מאכלים!... בגדול איזור הסיור שלי אמור להיות בפריפריה של כפר סבא, ובשכונות הצפוניות של כפר סבא, אבל המבוגרים הלא חכמים שהיו איתנו קבעו ש"מתמידים זה לסיר ליד הבית"... אני לא מבין אותם, בשיא הרצינות - אני לא מבין אותם! עכשיו אני אתן כמה דוגמאות למרובעות שלהם!
במחסום חצי שעשינו, היה כביש דו כיווני עם שני מסלולים לכל אחד, עם אי תנועה באמצע, כשמאתיים מטר לפני המחסום יש פניה, ככה שאם הג´יפ עומד על האי תנועה לא רואים אותו... מפקד הצוות שלנו החליט ששם הוא מעמיד את הג´יפ, מאחורי שלט גדול... היו מספר נהגים שכמעט דרסו לנו את המאבטח... עד שלמזלי - מפקד הצוות הקבוע שלנו הגיע ברכבו הפרטי במיקרה והסביר למפקד התורן שלנו את הבעיה עם הג´יפ - אבל עד שהוא הבין את זה לקחו לפחות 5 דקות יקרות... בזה סיימתי להתלונן בפניכם רבותיי
מקווה שלא יהיו לי יותר סיורים מ
רובעים... (= כי כבר שלושה חודשים שאני מתנדב כל שבוע ואני לא רוצה להפסיק עם זה

מתנדב

New member
מה ז´תמורת אם קבוצה של עצלנים?

אתה לא יוצא יחד לסיורים אם שותפך מתנדב במגב?. וחוץ מזה קורה שגם יש סיורים מרובעים כפי שאתה מגדיר, וגם לגבי המחסום חצי שעשיתם, אותו מפקד חשב שהניידת שלכם אמורה לעמוד שם, ואני בטוח שהוא לא חשב על הסיכון של המאבטח שאיבטח אותכם במחסום כפי שתיארת. וחוץ מזה בדרך כלל מעמידים כן את הג´יפ על אי תנועה כך זה לא מפריע לא לרכבים שעוברים ולא לתנועה עצמה, וגם שזה בולט רואים את הכחולים מהבהבים.

כן אני יוצא איתו

ואני יודע שגם ישנם סיורים "מרובעים"... אבל האיזור היה שוקק בפעילות!!! הייתה פעילות של פל"חוד קו התפר ושמישהו יעז להגיד לי שזה סודי, אני נכנס בו
, היתה שריפת רכב בהוד השרון, היה מרדף אחרי רכב חשוד בין טירה לכוכב יאיר, היו בני מיעוטים בכפר סבא... ואנחנו שמענו הכל תוך כדי אכילת אבטיח בשדה חשוך ליד שדה ורבורג... ואגב - המטרה במחסום שלנו הייתה להשתמש בג´יפ כדי להאט את התנועה

המשך להודעה

וזה לא שאני מזלזל בסיור בין השדות - אבל זה פשוט לא התפקיד שלנו - אנחנו מ"גב, לא סיור כפרי

מתנדב

New member
סתם שאלה מג"ב לא נותנים מענה לסיור

הכפרי?, או שהם כפופים רק לתחנה?.

אנחנו נותנים מענה

אבל רק אם הם זקוקים לנו... ואנחנו כפופים לשני מש"לטים ולמירס של דרום השרון

לא הבנת...

החברה המבוגרים המרובעם שלנו, לא רצו לענות לקריאות בטענה ש"מתמידים זה להיות בסביבה של הבית, מה אנחנו? שוטרים?" זה מסביר את טענתי

ofirgaon

New member
מבין אותך בדיוק

תראה שבוע שעבר למשמרת II יצאנו שני צוותים. הצוות הראשון היה סיור רגלי והצוות השני (אנחנו) סיור ברכב. אז חיכינו לעוד מישהו ובינתיים דיברנו קצת ואחד מהרגליים הסביר לנו שהתפקיד שלו כפי שהוא רואה את זה במשא"ז קלאסי זה לפטרל רק בשכונה ולשמור שהשכונה שלו תהיה שקטה ושהבת שלו שחוזרת מהבילוי בחצות תהיה מוגנת ושלא יאנסו אותה או יתקיפו אותה... ככה הוא רואה את זה. אני ואלה שיצאו איתי לסיור רכב השתדלנו כמה שיותר לענות לאירועים באיזור שלנו וגם שהם טיפה רחוקים כי אנחנו מחפשים אקשן וכן כמה שיותר להקל מהעומס של הניידת סיור של האיזור שלנו (בד"כ יש כאן רק אחת באיזור).. אז חוץ מפעם אחת שהמב"ס אמר לנו לחזור ולעשות משהו בשכונה לא התקרבנו יותר מדי לשכונה וניסינו כמה שיותר להתרחק ולסייר במקומות שיש בהם יותר תנועה ואירועים.. אלה שני הסוגים של המתנדבים במשא"ז.. הבעיה היא שאצלי בבסיס כולם הם מהסוג השני.. ורק אני ועוד כמה מהסוג הראשון ולכן קשה למצוא משמרות טובות.. אני מציע לך שלא תצא איתם יותר, לא רק כי לא תהנה אלא כי זה פשוט ישבור אותך. במיוחד שאתה באיזור כל כך חם שיש בו כל כך הרבה אירועים ואקשן אין לך מושג כמה אני מקנא בך

מתנדב

New member
תראה אופיר אני מבין מצד אחד את

הצוות שיצאו אתך והם היו רגלי, בזה שהם רצו דווקא לשמור על השכונה שלהם, כי מי כמוך יודע שכל אחד מעוניין שהשכונה שלו תהיה תחת שמירה, לכן יש לי עצה בשבילך אם אתם יוצאים לסיור של 5 שעות לדוגמא, אז תסיירו בהתחלה כל אחד ואחד בשכונה שלו רבע שעה, בכדי להראות נוכחות במקום ולאחמ"כ אתם יכולים לעבור לאזור אחר, ולקראת סיום המשמרת תעשו שוב סיור של רבע שעה 20 דקות בשכונה שלכם, כך גם אתם תהיו מרוצים מהסיור וגם שמרתם על השכונה שלכם והראתם נוכחות בשכונה.

ofirgaon

New member
לא הבנת

לא היתה לי בעיה עם זה אני רק מסביר לו על שני סוגי המתנדבים... סה"כ הם עשו מה שהם רצו (סיירו בשכונה) ואנחנו עשינו מה שאנחנו רצינו (הסתובבנו בכל האיזור).. וזה לא עניין של כל אחד בשכונה שלו כי סה"כ זהו בסיס שכונתי.. של השכונה.. אז אין כל כך מה לסייר פה. לי זה לא משנה.. אני בחיים לא אצא לסיור רגלי משעמם כזה, אבל אני רק הסברתי למתנדב מגב שיבין למה הם התכוונו שהם רצו לסייר קרוב לבית.

*תמי...

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif כן קרה גם לי..

שיצאתי עם צוות שכל מה שעניין אותו זה להגיע מה שיותר מהר לפלאפל... ו - דרך-אגב... אני לא חושבת שהשוטרים בסיור כפרי יאהבו את מה שכתבת עליהם " מתנדב במג"ב לא בסיור כפרי"
.

אלוהים ישמור.....

היה פשוט משעמם מות.הצות הבקבוע שלנו לא הגיע אז יצאנו עם צות שפשוט עושה בטן גב אנחנו תמיד רוצים לפחות להשאר עד 4 בבוקר בכלל הצות הזה רצה לגמור ב11 וחצי.וממש לא היה חסר אקשן אבל הם פשוט לא חיפשו אותו. לפי דעתי הצותים האלו שמתנדבים ועושים טובה שהם מתנדבים ועושים בטן גב לפי דעתי אין להם מה לעשות בסיורים כאלו שיעשו טובה . אם הם רוצים לאבטח את הבית שלהם ולשבת כל המשמשרת מול הבית שלהם לפי דעתי הם לא צריכים להתנדב פשוט שישארו בבית ויסתכלו מהחלון כל הזמן החוצה.... יש כאלו שזה משהו מאוד רציני בשבילהם שרוצה להתנסות בכל מיני דברים ולא לשבת מול הבית עם כחולים ולהראות נוכחות ברחוב שלך.... זו דעתי ---------------------- הטובים למג"ב :)

*תמי...

New member
שתגיע לגילם ותצטרך לקום בוקר לעבודה

גם אתה תרצה לסיים מוקדם ואז יבואו פספוסים כמוך ויגידו עליך את מה שאתה אומר היום על " הזקנים"
שבת שקטה לכולם תמי

תמי, לא הבנת את הסיפור עם הזקנים

הזקנים שךנו לא רצו לגשת לאירועים באיזור שלנו, סיירנו עד 11 וחצי בשדה של 4 ק"מ רבוע, כשהיו הרבה מאד פעילויות בטווח של 5 דקות נסיעה, הייתה פעילות סמויה של פל"חוד קו התפר, היה מרדף אחרי רכב, היו פורצים בתל מונד, היתה שריפת רכב בכפ"ס, היו שני בני מיעוטים בכפר סבא.. ועוד ועוד ועוד...

כל עוד אין פה חברה מסיור כפרי

זה בסדר
אבל בשיא הרצינות - אנחנו מתנדבים במ-ש-מ-ר ה-ג-ב-ו-ל, לא במשמר השכונה ולא בסיור כפרי

*תמי...

New member
אף פעם אתה לא יכול לדעת מי גולש

פה יחד איתך... ז´תומרת גם מגבניקים מסיור כפרי יכולים להיות פה. ו..... סיור כפרי= מג"ב .למרות שגם בגזרה שלנו יש כאלו שמתיחסים אליהם בזלזול כמוך

ediy

New member
../images/Emo7.gifתמי את ממש צודקת

גם אני מתנדב ומכיר את הבעיה מקרוב... היחס ברור אבל את לא צריכה לקחת ללב!!!!!

למעלה