תגידו מה עלי לעשות

moishi1

New member
תגידו מה עלי לעשות

אז ככה אני בחור חרדי רגיל לומד בישיבה והכל, אבל כמו בטלנובלות היה לי חבר עם אינטרנט לפני כמה שנים והוא היה קצת פחות חרדי ממני נכנסתי אליו וגלשנו בצ'ט של נענע נורא אהבתי את זה, אחרי כמה זמן כלומר כמה חודשים , הייתי אצל הסבא והסבתא שיש להם אינטרנט ושם הכרתי בחורה שקטנה ממני ב4 שנים בערך ופשוט התאהבנו על המקום אני לא יכול להסביר את הרגשות אבל גם היא שהיא בחורה חילוניה מבית חילוני שאוכלים בו צדפות אפי' וכמובן שאין שבת התרגשנו לגמרי והיינו בעננים היינו מקיימים שיחות טלפון ליליות ארוכות מאוד כמו 6 שעות כל אחת במשך כמה חודשים ואף אחד לא ידע כלום , אחרי זה בטעות אבא שלי שמע אותי מדבר בטלפון פעם מהצד השני וזה מאוד כאב לו ולאמי וכו', וידענו שאנחנו חייבים להיפרד כי איח אפשר שאני יחיה את החיים שלי איתה כשהיא רוןצה לעשות את כל השאר, אבל לא יכולנו נפרדנו ב כמה פעמים אבל התקשרנו למחרת פשוט אי אפשר הייתי מוכן למות ולא היה אכפת לי יותר כלום לא ישיבה חברים הורים כלום!!! ואז סיכמנו שהיא תחזור בתשובבה, עכשיו תבינו בחוןרה מתיכון חילוני בפ"ת בת 16 ואני בן 20 ומתכוון להחזיר אותה בתשובה עכשיו אמא שי מאוד הייתה ברוגז איתי, ואבא שהמשיך לעודד אותי והיה מסביר לי בעדינות יש לציין שלא אוכל לחיות איתה חיים של נישואים , ואז לא יכולנו יותר ונסעתי אליה ונפגשנו , ואחרי כמה שעות בגינה ההיא שכבה על הגב, והיא אומרת לי אם אתה לא נוגע בי אז אני מתה עכשיו דיי!, אני לא מסוגלת יותר והתחילה לבכות, ואני גם... ובכינו בייחד ממרחק נגיעה שלא יכולים לגעת ושאין עתיד והלב כ"כ רצה שאי אפשר לתאר... ואז ראיתי בשיער שלה איזה חתיכת דשא קטנה , ולא הייתי מסוגל ומשכתי את החתיכה מהשיער, ופשוט היא הייתה בשוק וגם אני אבל הרגשנו מעל העננים, ואחרי כחצי שעה התנשקנו כן הנשיקה הראשונה , זה דבר שלא יחזור לעולם, וידעתי שחציתי את הגבול! אבל אי אי אי אי אפשר להפסיק , וככה היינו נפגשים פעם בחודש אבל לא עשינו ממש את זה, בכ"א רק נגיעות ונשיקות, בכ"א אחרי כשלושת רבעי שנה ביחד שהיו מושלמים פ שדוט, באחדב הלילות מתקשר אלי גיסי ואומר לי שהוא רוצה לדבר איתי על משהו חשוב, טוב הנפגשנו, ואז הוא אומר לי אתה מכיר את וכאן הוא נקב בשמה שם הורי מס' טלפון שלה ושל הוריה בבית, כן גם את הפלאפון שלה היה לו, והוא אמ רלי שפנה אליו מישהו מאירגון שעוזר לבנים ובנות חרדים שנמצאים בסיפורים כאלו וכו', והוא ביקש ממני שפשוט אני ייתקשר אל ההוא, כי הוא עצומו כלו' גיסי לא רוצה להכנס חלעסק... התקשרתי אל הווא, בעל כורחי, וידעתי שזהו הצלחתי לשמור את הסוד 3/4 שנה וזהו אכלתי אותה כולם ידעו אין לי סיכוי לחיות בישראל יוןתר אני גמרתי כאן או כמו שאומרים שרפתי תגשרים.. בצד השני של הקו ענה לי בן אדם דווקא מאוד נחמד, ודיבר איתי וכו', ואחרי השיחה התקשרתי אל אהובתי, אמרתי לה זהו יודעים עלינו, והיא כ"כ פחידה מכל הסיפורים של מה שעושים לחילונים במצבים כאלה ופחדה מאוד שהוריה ידעו את זה גםפ, אז נתקנו לעולם,! ואז בהתחיל הכל... כל לילה הייתי בוכה בכרית ובוכה ובוכה ולא נרגע הייתי חולם עליה מדבר אליה, כמו סהרורי, עכשיו תבינו אף אחד בישיבה לא שמע עלי כי הייתי ממשיך בחוץ כרגיל ולומד טוב וכו', רק בלילות הייתי מחזיק את הידים מתחת לגב ובוכה כ"כ הלב שלי פשוט מת, הרגשתי שאני מתאבד, והבנתי למה אנשים מתאבדים בכזה מצב, הלב שלי היה כמו לימון פשוט אי אפשר לתאר את הכאב, והייתי הולך לטלפון ומרים את השפורפרת ומחייג את המספר ומנתק מייד, פשוט כמעט השתגעתי, אחרי סבל של כחודשיים שבהם נלחמתי על מה שהאמנתי וכנגד מה שהרגשתי זה נרגע קצת אבל כל הזמן רציתי לדעת מה איתה וכו' ואז התחלתי את השידוכים וכו' ולילה לפני החתונה ביכי שעות אפי' שדי אהבתי את האשה החדשה שלי אבל הלב זוכר וזה כואב, והתחתנתי, ואז יצרתי קשר עם ההיא ודיברנו כמו איזה שני אחים שאין רגש כזה אפי' שהיא בכתה הייתי חייב להיות קר בעל כורחי כי ידעתי שאם אני חוזר למה שקרה אין לי יותר חיי נישואים ואחרי כחצי שנה יותר ויותר התחלתי לאהוב את אשתי כי אתם יודעים אשה זה אהבה אמיתי כיוון שזה נבנה מזה שהיא דואגת לך וזה לא אהבה מהירה כזאת אםפי' שברגשות האהבה המהירה היא יותר חזקה, ומי שנשוי מבין על מה אני מדבר... ואז ברגשתי חופשי כזה, ואמרתי לעצמי כמובן, אתקשר אליה... וזהו הים אנחנו בקשר לש פעם ב... היא לא מסוגלת להתאהב במישהו אחר ולי יש בלב מקום שמור לשנינו כאילו היא הבת שלי או משהו כזה... זהו... מה לעשות תגידו לי תשאלו פשוט אני קצת מבולבל... נ.ב. ייתכן שהחסארתי חלקים מרוב התרגשות ומרוב כ"כ הרבה דברים שקרו אז סילחו לי... שלכם משה

אורלוש5

New member
כנס...

לא ממש הבנתי את הבעיה... אתה אוהב את אישתך?? או שיש לך עדיין רגשות לאחרת?? אם יש לך רגשות לאחרת ואתה לא בטוח מה הרגשות האלה אל תעלה בדעתך לעזוב את אישתך!! אולי זאת לא אהבה אלא סתם געגועים פשוט שב ותחשוב עם עצמך מה קורה עם הרגשות שלך ומה עדיף לך...

בהתחלה כתבתי את זה כמסר, ולכן הסגון

שלום מוישי! אנני יודע מאיזה רקע אתה (אתה כותב שאתה ממשפחה דתית, אך אנני יודע אם חרדית, או דתית לאומית או משהו אחר), אך את אשר אכתוב להלן, אני מניח, שייך לכל סוג וחוג מהחוגים הדתיים. אתה נשוי. אתה אוהב את אשתך. אלה העובדות שכתבת. אנני יודע אם יש לך ילדים, אך אפילו אם לא, הרי שכנראה ובעתיד הקרוב יהיו לך כאלה. לאור עובדות אלה, קשה לי מאד שלא לאותת לך בתמרור זהירות. אני מניח שאתה יודע, שהלב הוא לא האיבר שעל פיו כדאי לקבוע דברים בהחלטיות. הלב שלנו חשוב מאד, אך השכל אמור להיות הקובע. אגב, זו גם הסיבה שהמערכת המשפטית המונעת על פי כללי השכל בלבד, היא הקובעת ומחוקקת את המערכת הפוליטית, המונעת גם מהלב (קרי: אינטרסים מגזריים). יש פתגם עתיק שאומר: "המוח שליט על הלב בטבע תולדתו". זהו תפקיד המוח - לחשוב בהגיון קר, להחליט מה ראוי ומה נכון, ואז, לשלוט על הלב החם ובוער. מערכת היחסים שלך לא פשוטה. הקשר עם החברה החילונית שלך, הוא קשר המונע מכח הלב. האהבה הבוערת שבלבך היא זו הדוחפת אותך לקשר זה. ובזה טמון המוקש. כי בעוד שבחישוב שכלי אתה מגיע למסקנה שאתה מחוייב לקשר עם אשתך ולדאגה על ילדיך, הרי שהלב יכול להניא אותך מהליכה בקו זה, ולהביא אותך למקומות ההפוכים בתכלית מהמובן בשכל. כהשכל והלב מתנגשים, דואג הלב לפעמים להדחיק כמה עובדות אל הצד, לבל ירגיש בהם האדם. כך גם במקרה שלך. האהבה שלך לבחורה יכולה בהחלט להביא למצבים לא נעימים, ואפילו לבגידות אסורות. אני מניח שכשתקרא את זה, אתה תזדעזע, ותבטל בהינף יד חששות אלה. זוהי הדחקה של הלב. לידיעתך, רוב מקרי הבגידות מתחילות בדרך זו. בהתחלה מדובר רק על קשר חברי, ולאחר מכן גולשים לדברים אחרים. אין כל בעיה בדו-קיום. הלוואי וכל החברה החילונית תוכל לחיות בשלום ואחוה עם החברה החרדית. וכן להיפך. אלא שכל עוד ובשני צידי המתרס ישנם דברים מהותיים הנוגדים אחד את השני, הרי שקשר זה יכול להיות מסוכן. ומאד. באם לא היה לך קשר קודם עם הבחורה ההיא, הרי שלא היתה בעיה רצינית בקשר עמה לאחרי חתונתך. אני מניח שגם החברה החרדית מקבלת את זה שמותר לך לשמור על קשר חברי (רגיל, ומעט קר) עם מזכירה שעמה אתה עובד או דברים שכאלה. אבל, מכיון שעם אותה בחורה כבר היה לך בעבר קשר חם, שגלש גם למגע אישי, הרי שקשר זה יכול רק לסבך אותך במצבך כעת. זכור שהמוח הוא הוא השליט על הלב. בפועל, ביכולתך להחזיק את עצמך בכח, וללכת רק אחרי האמת, שאותה מורה השכל. לא הלב הוא הדרך לאמת, אלא דוקא השכל. הייתי מציע לך, לנתק כל קשר, פשוט כל קשר, ולו גם הקר והפשוט ביותר. עזוב אותך גם מאיחולי חג ומועד. כלום, פשוט כלום. אחרת, הלב יזעזע אותך כל הזמן, והחיים יהיו רק יותר ויותר מסובכים. בכל מקרה, ובאיזו החלטה שלא תבחר, אני מאחל לך בתום לב ובכנות, שחייך יהיו פשוטים יותר, ושלא תצטרך להתמודד עם קשיים חזקים כל כך, שאני כה מבין. אין לך מושג, עד כמה אני מעריך אנשים שיכלו להתגבר על רחשי לבם. היה חזק, אהוד.

moishi1

New member
תודה לכם, ו...

האמת שאני אוהב את אשתי, אולי פחות בוער כמו אם ההיא, ולגבי הבגידות שאהוד דיבר אין לך מושג כמה זה קרוב, וכמה אני לומד מהסיפור הזה איך א"א לשפוט אנשים, בכ"א השאלה שלי היא האם פשוט לנתק לגמרי אפי' לא בתור חברות כי זה מסוכן כידוע... או שאולי, וגם כך נראה לי, שכשאפגש עם ההיא, אז הקשר יתפרץ כמו אז, עם כל העוצמה, ואולי לכן כן כדאי לשמור ע"ז? השכל תמיד היה אצלי הקובע העיקיר, אבל איך שהוא איבדתי את השליטה בדרך..

אורלוש5

New member
אם אתה...

חושב שלנכון לעשות זה לנתק תקשר איתה עשה זאת! כי יכול להיות שבעתיד הקשר שלכם יתפתח למקומות אחרים ...

הצעתי

תקשיב מוישי, אני לא מודע לכל פרטי הסיפור, ובסיפורים כאלה, אצל כל אחד המקרה כל כך שונה, וכל כך רגיש, כך שקשה לקבוע. אבל ההנחה היסודית היא (וגם מתוך דבריך נראה לי כן), שככל שהקשר שלך אתה ימשיך, ישנם יותר סיכויים שהסיפור לא ייגמר טוב. אני מניח שההסבר שבאם תפסיק את הקשר אזי אחר כך הקשר יתפרץ מאד חזק, הוא דחיקה של הלב. זה לא חישוב שכלי טהור. רק שצריך לעשות את זה בתוקף. לא צריך לריב אתה, פשוט להרים טלפון (לא להפגש), ולהודיע לה את החלטתך (ולא להתחיל את השיחה אתה כנושא הפתוח לדיון). [מה שכתבתי בסוגריים הוא בכדי שלא לאפשר ללב לנצח כל כך בקלות. זה רק יעזור לך לעבור את הענין בקלות יותר]. וכדאי להשקיע. לא לעשות את זה בגלל לחץ. לעשות את זה בגלל המשפחה שלך שאתה אוהב, האשה והילדים. ולעשות את זה בגלל התורה שאתה אוהב. [אגב, זו היתה טענתי זה מכבר על הסדרה, שמציגה את הדילמה של רוחל'ה כדילמה בין אהבה לבין המשפחה, ולא בין אהבה לבין האמונה שלה. כאילו שלרוחל'ה אין כל בעיה לנשק אותו, ורק בגלל ההורים היא לא יכולה. וחבל. כי, לפי הבנתי את העולם החרדי, האדם החרד לדבר האלוהים לא אמור לשמור על איסור נגיעה רק בגלל לחץ משפחתי/חברתי, אלא בגלל אמונה שלימה באמת הזו, האמת של התורה ושל האלוהים]. היה חזק, אהוד.

moishi1

New member
לאהוד

בדבריך האחרוני לגבי הסידרה שנראה שרוחל'ה בכלל לא מאמינה באלוקים אלא רק עניין משפחתי, זה מדוייק לחלוטין, ולכן אני חושב ואמר תמיד שאין סיכוי כמעט אולי אחד למיליון שקשר כזה יצליח... ושוב תודה

למעלה